İş Dünyası

Kurumsal Performans Yönetimi

Kurumsal Performans Yönetimi

Kurumsal Performans Yönetimi Performans yönetimi, günümüzde sürekli biçimde konuşulan ve gittikçe önemini arttıran bir kavram.. Her geçen gün daha fazla firma kariyer, eğitim, ücret yönetimi konularındaki değişiklikler için performans değerlendirme sistemine başvurmaktadır. Performans yönetimi; firmanın geleceğe yönelik hedefleri ve strateji ile, firmada çalışan yönetici ve çalışanların bu hedefler doğrultusunda yönlendirilmesi ve yönetilmesini sağlayan sistemdir. Performans yönetiminde etkili noktalardan biri de çalışsanların başarılarının ve yüksek motivasy...Devamını Oku »

Yeni Mezun Olmak

Yeni Mezun  Olmak

Yeni Mezun Olmak Yeni mezunlar hangi sektörleri tercih ediyor?8 milyon özgeçmiş barındıran veri tabanıyla Kariyer.net, istihdamın nabzını tutuyor. Yeni mezunların gözde sektörleri tekstil, bankacılık ve otomotiv...Üniversiteden yeni mezun olan gençlerin en fazla ilgi gösterdiği ilk üç sektör tekstil, bankacılık, otomotiv olarak sıralanıyor. Üniversiteden yeni mezun olanların ilk tercih ettikleri pozisyonların başında ise satış, muhasebe ve müşteri temsilciliği geliyor. Bir başka dikkat çekici sonuç ise çalışanların sadece yüzde 10’unun eğitim aldığı alanda görev yapmakta olduğu. Üniversiteden yeni mezun olan ve iş arayan gençlerin en çok tercih ettiği sektörler arasında tekstil, bankacılık ve otomotivin yanı sıra inşaat, turizm ve otelcilik de ilk sıralarda yer alıyor. Oldu...Devamını Oku »

Takım Ruhu Nedir?

Takım Ruhu Nedir?

Takım Ruhu Nedir? Yüksek performanslı ekipler ve takım çalışması bugünün rekabetçi iş dünyasında giderek yükselen eğilimler. Firmalar sorunlarının çözümünü takım çalışmasında arıyor çalışanlar ise bir takımın parçası olmak istiyor. Takım çoğu zaman daha kolay ve daha verimli bir yol olduğu için seçilse de, iyi bir takım oluşturmak sanıldığı kadar kolay değil. Peki iyi bir takım nasıl oluşur ve nasıl çalışır? Sorgulama: Bilgi toplama, fikir yaratma ve test etme, olanakları araştırma ve sunma, yeni yaklaşımların uygulanabilirliğinin tespiti, işlerin yürümesi için organizasyon yapma ve uygulama, üretim ve çıkarımların yapılması, sistemlerin nasıl çalıştığının kontrol edilmesi, işlemlerin ve standartların korunması ve sürdürülmesi, başkal...Devamını Oku »

İş Görüşmesi Soruları

İş Görüşmesi Soruları

İş Görüşmesi Soruları Bir iş görüşmesine gitmeden önce göz gezdirilmesi gereken veya birini işe alırken sorabileceğiniz sorular.  İdeal işinizi ve/veya patronunuzu tanımlarmısınız?  Neden iş arıyorsunuz? Neden var olan işinizden ayrılıyorsunuz?  Sizi diğer adaylardan ayıran farklı deneyim veya özellikleriniz nelerdir?  Kendinizden bahseder misiniz?  Güçlü ve zayıf noktalarınız nelerdir?  En önemli kariyer başarınızı anlatır mısınız?  Kısa ve uzun vadeli hedefleriniz neler?  Zorlayıcı bir durumla karşılaştığınız bir anınızı ve nasıl başa çıktığınızı anlatır mısınız? &nbs...Devamını Oku »

Yeni Bir İşte Başarılı Olmanın Sırları

Yeni Bir İşte Başarılı Olmanın Sırları

Yeni Bir İşte Başarılı Olmanın Sırları İşyeri mantığına göre, ki gerçek dünya budur, siz işe yeni başlayan elemansınız. İşi öğrenip uyum sağlamanız için daha önünüzde epey yol var. Kendinizi buna göre hazırlayın. Okulu bitirdiniz ve ilk işinize başlamak üzeresiniz. Tebrikler! Uzun ve başarılı bir meslek hayatı dileriz. Yeni bir işe başlangıç yapmak kolay değildir. Hele de bu iş sizin ilk işinizse, belki de tavsiyelerimize bir göz atmak istersiniz. Üniversitenin son sınıfındayken popüler ve başarılı bir öğrenciydiniz belki de? Bu havalı pozisyonu bırakıp da kurumsal bir şirketin en alt seviyedeki bir çalışanı olmak bazen sancılı bir geçiş dönemine işaret eder. Bir öğrenci olarak üniversitede sizden beklenen şeyler, yeni işyerinizde tam zamanlı olarak çalışacak bir elemandan beklenen şeylerden çok farklıdır çünkü. Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Yukarı Çık