Sahte Karne

 Sahte Karne

2011-2012 Eğitim ve Öğretim yılının son günlerine yaklaştığımız şu günlerde ( ben bu yazıyı yazarken 3 Haziran 2012 ) Öğrencilerimizi bir karne heyecanı sarmış durumda.  Bu heyecan Karne notları iyi olan öğrencilerde sevinç ve mutluluk olarak göze çarparken, yıl boyu yeterince ders çalışmayıp Karnesinde notları kötü olan öğrencilerde endişe olarak ortaya çıkıyor.

Ama ben bu gün bu yazıyı okuyanlara bambaşka bir durumdan söz edeceğim. Söz edeceğim mesele sahte karne meselesidir. Evet, Yanlış okumadınız sahte karnehakkında bir öğretmen olarak bilgi vereceğim. Ama bu bilgi sahte karne nasıl hazırlanır, Sahte karne nasıl yapılır, sahte karne yapma programı indir vs. hakkında olmayacak.

Öncelikle bu yazıyı neden yazdığımı açıklamam gerekecek sanırım. Bu yazıyı yazdım çünkü yıl sonuna yaklaştığımız şu günlerde bu konuda Google aramalarının arttığını ve internette sahte karne hazırlama konusunda içeriklerin bulunduğunu esefle gördüm.

Karne öğrencilerimizin bir yıllık emeğinin karşılığıdır. Bir nevi aynasıdır öğrencinin karne.

İnsan aslında en zor kendini kandırabilir diye düşünüyorum ama sahte karneinsanın kendisini bile kandırabildiğinin belgesidir.

Aslında sahte karne hazırlamanın bir mantığı kalmadı. Eğer sahte karnehazırlamadaki amacınız kendinizi kandırmaksa bunu başardınız. Eğer Anne babanızı kandırmaksa bunun onları geçici olarak sevindirmekten başka işe yaramaz.  Gerçi şimdi E- okul sayesinde bilinçli anne ve babalar sizleri takip edebiliyor zaten.

Bence sahte karne hazırlamaktansa yıl içinde biraz gayretle ders notlarını düzeltmek etik açıdan biraz daha doğru olacaktır. Hem kendinizi kandırmamış hem Anne ve Babanızı hayal kırıklığına uğratmamış hem de hak katında yalan günahından kurtulmuş olursunuz.

Başta da söylediğimiz gibi bu asla bir sahte karne nasıl hazırlanır ya da sahte karne nasıl yapılır ya da karnedeki zayıf notlar nasıl silinir yazısı değildir.

Hele asla sahte teşekkür ya da sahte takdir belgesi yazısı olmayacaktır.




Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık