Kişisel Gelişim

Etkin Dinleme Nedir

ETKİN DİNLEME NEDİR

Etkili dinleme; dinlemeye hazırlanmayı, dikkati konu üzerinde toplamayı ve dinleme amacının belirlenmiş olmasını gerektirir. Dinleme Hazırlığı Dinlemede etkililiğin sağlanması için gerekli ön koşullardan birisi, "dinlemeye hazırlanmaktır." Dinleme hazırlığının iki yönü vardır. Birinci yön, dinlenecek konuya ilişkin ön bilgi sahibi olmak üzere yapılan hazırlıktır. Öğrencilerin, derste o gün anlatılacak konu için, evlerinde konuyla ilgili bilgi toplamaya yönelik olarak yapacakları hazırlık bu türdendir. Öğrencilerin ilgili konuya (konunun ne olduğuna, özelliklerine, ana düşüncesine, vb) ilişkin ders ve yardımcı ders kitaplarından yararlanarak ya da harita, resim, çizelge, vb. inceleyerek yahut gözlem ve görüşme yoluyla elde edecekleri ön bilgileri; dinleme anında, konu üzerine dikkatlerini toplamayı kolaylaştırır. Bu yol öğrencinin anlatılanları kolayca anlayabilmesine, kafasında belirli sorular oluşturmasına ve böylece öğrenm...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim Sözleri

KİŞİSEL GELİŞİM SÖZLERİ

APILANI YETERLİ BULMAMAK İNSANIN İLERİ GİTMESİNDEKİ İLK ADIMDIR.” “İNSANLARIN ÖNLERİNİ AÇIN, ONLAR NASIL YAPACAKLARINI BİLİR. ÇOCUK NE YAŞIYORSA ONU ÖĞRENİR EĞER BİR ÇOCUK SÜREKLİ ELEŞTİRİLMİŞSE, KINAMA VE AYIPLAMAYI ÖĞRENİR. EĞER BİR ÇOCUK KİN ORTAMINDA BÜYÜMÜŞSE, KAVGA ETMEYİ ÖĞRENİR. EĞER BİR ÇOCUK ALAY EDİLİP AŞAĞILANMIŞSA, SIKILIP, UTANMAYI ÖĞRENİR. EĞER BİR ÇOCUK UTANÇ DUYGUSUYLA EĞİTİLMİŞSE, KENDİNİ SUÇLAMAYI ÖĞRENİR. EĞER BİR ÇOCUK HOŞGÖRÜYLE YETİŞTİRİLMİŞSE, SABIRLI OLMAYI ÖĞRENİR. EĞER BİR ÇOCUK DESTEKLENİP YÜREKLENDİRİLMİŞSE, KENDİNE GÜVEN DUYMAYI ÖĞRENİR. EĞER BİR ÇOCUK ÖVÜLMÜŞ VE BEĞENİLMİŞSE, TAKDİR ETMEYİ ÖĞRENİR. EĞER BİR ÇOCUK HAKKINA SAYGI GÖSTERİLEREK BÜYÜTÜLMÜŞSE, ADİL OLMAYI ÖĞRENİR. EĞER BİR ÇOCUK GÜVEN ORTAMI İÇİNDE YETİŞMİŞSE, İNANÇLI OLMAYI ÖĞRENİR. EĞER BİR ÇOCUK Devamını Oku »

Renklerin Anlamları Dili

RENKLERİN ANLAMLARI DİLİ

"Renk Nedir?" sorusuna: "Renk, ışığın değişik dalga boylarının gözün retinasına ulaşması ile ortaya çıkan bir algılamadır." şeklinde teknik bir cevap verebiliriz. Peki, rengi ifade edebilmek için bu açıklama yeterli midir? Renkler sadece birer algılama mıdır? Düşünün, kap karanlık duvarların arasında mı kendinizi daha canlı ve enerjik hissedersiniz yoksa kırmızı bir odada mı? Evet, renkler insanın ruh halini yansıtır ve etkiler. Sadece ruh halini değil, sağlığını ve enerjisini de etkiler. Bu nedenle, renklerle tedavi, genel tedavi uygulamasını destekleyici olarak yüz yıllardır kullanılmaktadır. Örneğin, kalp rahatsızlığı ve verem şikayeti olanlara, aynı zamanda dinlendirici ve huzur veren bir renk olan yeşil renk tavsiye edilir. Renklerin insan üzerindeki etkileri nedeniyle gerek giysi seçiminde gerekse yaşadığımız mekanları boyarken renk seçimine dikkat etmek gerekir. Örneğin; yatak odası pembe, yemek odası ise yeşil renk olabilir. İş toplantısına gid...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim

KİŞİSEL GELİŞİM

İnsanın var olmasıyla birlikte kişisel gelişim de var olmuştur. Tüm efsaneler, hikayeler, masallar , romanlar, oyunlar hep insanlığın yaşamı boyunca gelişimine hizmet etmişlerdir. Kişisel Gelişimin bilimsellik ve araştırma devri ise 1900 lü yılların başından itibaren bazı araştırmacıların “Niçin bazı insanlar başarılı ve mutlu iken, bazıları değildir?” sorusunun yanıtını bulmaya çalışmaları ile başlamıştır. Bu araştırmacıların başlıcaları Napelon Hill, Normant Vincent Peal, Dale Carnegie, Clement Stone, Og Mandino, Brian Tracy, Zig Ziglar dır Bu kişiler yıllar süren araştırmalar ve klinik çalışmalar aracılığı ile başarılı insanlarla görüşmeler yapmışlar başarının kanunlarını ve yöntemlerini tespite çalışmışlardır.bu doğrultuda yüzlerce araştırma sonucu ve kitap yazılmıştır. 1970 yılların başında; Kaliforniya Üniversitesi Santa Cruz kampüsünde Matematik bölümü öğrencisi Richard Bandler ve dilbilim dalında profesör olan Dr.John Grinder ‘ın yollarının...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim Kitap Özetleri

KİŞİSEL GELİŞİM KİTAP ÖZETLERİ

BAŞARI YOLUNDA 70 ALTIN KURAL Yazar : R. Şükrü APUHAN Yayınevi: Timaş Yayınları Başarmak, insanın maddi ve manevi kuvvetlerini bir hedefe doğru yöneltip hedefi elde etme sürecidir. Etrafınıza, üç gün sonra bir daha hiç görmeyecekmiş gibi bakınız. Üç gün sonra bir daha hiç duymayacakmış gibi dinleyiniz sesleri... Belki o zaman her zaman bakıp da göremediğiniz, işitip de güzel bulmadığınız ne harikalarla karşılaşacaksınız. Belki o zaman sahip olduğunuz zenginlikler karşısında şaşırıp kalacaksınız. Hayatınız bir duadır. Size dilinizle istediklerinizden çok hayatınızla istedikleriniz verilir. Hakkınızda bir karar verilebilmesi için dinlenecek tek meşru şahit hayatınız olacaktır. Eğer yeterince fedakarlık yapmamışsanız, hayatınızın şahitliği pek parlak olmayacaktır. Belki ağzını açıp bir-iki kelime bile etmeyecek, size boş gözlerle bakıp duracaktır. Olabileceklere, “birşey olmaz” kadar, kötü bir başlangıç yoktur. H...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Yukarı Çık