Kişisel Gelişim

Anne - Babanın En Çok Yaptığı 10 Hata ( Takım Olarak Hareket Etmek ( Örnek Dialog ) )

Anne - Babanın En çok Yaptığı 10 Hata ( Takım Olarak Hareket Etmek ( Örnek Dialog ) )

Takım Olarak Hareket Etmek ( Örnek Dialog ) Bayan Tindle, derslerini tamamlamak için tekrar okula başlamaya karar verdiğinde Tindleler'in ailesi, aile sorunlarına takım merkezli bir yaklaşımın avantajlarım fark etmişti. Yıllardır ev hanımı olan Bayan Tindle değişen rolünün kocası ve iki çocuğu üzerindeki derin etkisini tahmin edebiliyordu. (anne - babanın en çok yaptığı 10 hata, kişisel gelişim, anne bebek, anne çocuk, anne ve bebek, anne baba, anne cocuk, çocuk bakımı) Okulunu devam ettirme kararı alınca, o ve kocası bu konuyu, oturup çocuklarıyla müzakere ettiler. Anne, bölümünü bitirirse ne kadar mutlu olacağını onlara söyledi. Evde kalacağı ve ev işlerini etkileyecek sürede bazı değişiklikler olacağı gerçeğini de konuştular. Bayan Tindle, daha fazla ev dışında olması hususunda, çocuklarının endişelerim açıklamasına izin verdi. Çocukların okuldan nasıl alınacağı konusundaki değişiklikleri tartıştılar. Çamaşırla...Devamını Oku »

Anne - Babanın En Çok Yaptığı 10 Hata ( Takım Olarak Hareket Etmek )

Anne - Babanın En çok Yaptığı 10 Hata ( Takım Olarak Hareket Etmek )

Takım Olarak Hareket Etmek Takım merkezli bir ebeveyn tarzı kullanmanın pek çok somut avantajı vardır. "Aile takımı" nın değerli bir elemanı olduğunu hisseden çocuklar, dayanışma içinde olmaya ve karşılıklı problemlerin çözümüne yardımcı olmaya daha isteklidirler. (anne - babanın en çok yaptığı 10 hata, kişisel gelişim, anne bebek, anne çocuk, anne ve bebek, anne baba, anne cocuk, çocuk bakımı) İşyerinde insanların nasıl hareket ettiklerini bir düşünün. Çalışanların önemli kararlara katılmasını sağlayan şirketlerde verim daha yüksektir. Ezici ve antipatik bir patronun olduğu bir işte çalışmak, çalışanların kendilerini güçsüz ve kırılmış hissetmesine sebep olur. Bir ailenin işleyişi de aynen böyledir. Bayan Poster, 15 yaşındaki oğlu Austin'le birlikte ofisime gelmişti. Bayan Foster, oğlunun yetişmesinden tek başına sorumlu olan boşanmış bir anneydi. Onun ilk kocası çocuğunun harcamalarına pek fazla deste...Devamını Oku »

Anne - Babanın En Çok Yaptığı 10 Hata ( Aile Toplantıları ( Örnek Dialog ) )

Anne - Babanın En çok Yaptığı 10 Hata ( Aile Toplantıları ( Örnek Dialog ) )

Aile Toplantıları ( Örnek Dialog ) Birkaç ay önce ofisimde prova edilen tipik bir aile toplantısını örnek olarak verelim. Stedham ailesi, anne-baba, 12 yaşındaki Tina ve 15 yaşındaki Martin'den oluşuyordu. Stedhamlar birkaç hafta önce bir aile toplantısı düzenlemişler ve ev işlerini müzakere etmeye çalışmışlardı. Toplantı başlar: Tına: Ev işleri hakkında konuşmak istiyorum. Her akşam tabakların bulaşıklarını benim yıkayıp, Martin'in onları sadece bulaşık makinesine yerleştirmesini adil bulmuyorum. Martin: Tamam, fakat.... Bayan Stedham: Martin, kız kardeşinin sözünü tamamlamasına müsaade et. Sana da konuşman için söz hakkı vereceğiz. Tina: Tabakların bulaşıklarını yıkamak onları makineye yerleştirmekten daha zor. Onları yetiştireceğim diye ödevlerime zaman ayıramıyorum. Martin: Tina haklı. Bulaşıklar bitinceye kadar yatma vakti de gelmiş oluyor. Ve siz ikiniz, biz uğraşırke...Devamını Oku »

Anne - Babanın En Çok Yaptığı 10 Hata ( Aile Toplantıları )

Anne - Babanın En çok Yaptığı 10 Hata ( Aile Toplantıları )

Aile Toplantıları Daha uzlaşmacı bir ortam geliştirmek için ailelerin başvuracağı en etkili yöntemlerden biri aile toplantılarıdır. Aile toplantısı; aile üyelerinin bir araya gelerek isteklerin, önerilerin, problemlerin, başarıların, duyguların veya sorunları kapsayan genel meselelerin müzakere edildiği düzenli toplantılardır. Herhangi bir konuda da oturulup konuşabilir. (anne - babanın en çok yaptığı 10 hata, kişisel gelişim, anne bebek, anne çocuk, anne ve bebek, anne baba, anne cocuk, çocuk bakımı) Bir aile toplantısının, bütün aile üyelerinin problemlerini dile getirme fırsatına sahip olmasının yanında başka avanakları da vardır. Düzenli olarak yapılan bir aile toplantısı her bir aile ferdine yetki ve kontrol hissi verecektir. Kişilerin değerli olduğu hissini de güçlendirir; çünkü aile fertlerinin her birinin görüşleri ve sıkıntıları dinlenir ve değerlendirilir. Aile üyeleri kuralları birlikte düzenlediği ve...Devamını Oku »

Anne - Babanın En Çok Yaptığı 10 Hata ( Biz Onlara Karşıyız )

Anne - Babanın En çok Yaptığı 10 Hata ( Biz Onlara Karşıyız )

Biz Onlara Karşıyız Benden yardım istemek için ofisime gelenlerin çoğu, genelde aynı şeylerden şikayetçi. Ailenin birtakım suni sınırlarla ayrıldığı görüşündeler. Bu sınır, gençlikle anne-baba ve çocuklar arasına çekilmektedir. Çocuklar arasında " bizim (ebeveynlerin) onlara karşı olduğumuz" gibi yaygın bir inanış mevcuttur. (anne - babanın en çok yaptığı 10 hata, kişisel gelişim, anne bebek, anne çocuk, anne ve bebek, anne baba, anne cocuk, çocuk bakımı) Herhangi bir ailede, ilişkilerde asıl yaptırım sahibi ebeveyndir. Bu aslî güç dengesizliği, otoriter ebeveyn tarzını geliştirme yolundadır. Bu durumda çocuklar genellikle öfke, hayal kırıklığı ve kırgınlık içerisinde olmakta; isyana ve büyük güç çatışmalarına neden olan duygulara kapılmaktadırlar. Bu güç çatışması, değişik şekillerde ortaya çıkmaktadır. Örneğin Julia'nın durumuna bir göz atalım, iki yıl önce boşanmıştı ve şimdi de biriyle çıkması, 7 ya...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100
Yukarı Çık