:: PROFESYONEL KOÇLUK VE KOÇLUK EĞİTİMİ

 :: PROFESYONEL KOÇLUK VE KOÇLUK EĞİTİMİ

SAYGIN NLP  DANIŞMANLIK INTERNATIONAL kurucusu    Profesyonel Koç’u Cemal KONDU, son yılların popüler mesleği ile ilgili şunları söylüyor: “Bizim işimiz, yaşamda bir denge kurmaya yönelik çalışmalar yapmaktır.”
“Kişilere liderlik, özgüven kazandırıyoruz. Hayatımıza sokulmuş bir disiplinel çalışmadır Koç’luk. Her bir çalışma içinde mutlaka farklı bir bakış açısı yakalar ve bunu nasıl kullanacağınızı anlarsınız.”
“Bir çok insan gerek kariyerini gerekse kişisel hayatını yönetmek için Koç’luk hizmeti almayı tercih ediyor. ABD’de çalışanların yüzde 80’i hayatında en az bir kez Koç’luk hizmeti alırken, Avrupa’da bu oran yüzde 60.”
Günümüzün en popüler meslekleri arasında yer alan ‘Koç’luk konusunu sütunlarımıza taşıyoruz. SAYGIN NLP  DANIŞMANLIK INTERNATIONAL kurucusu    Profesyonel Koç’u Cemal KONDU, KESFETKENDİNİ.COM ’ya konuğu. Uzun yıllar yurtdışında çok sayı da kişisel gelişim konusunda çok sayıda uluslar arası eğitimi  alan Cemal KONDU, “Bizim işimiz yaşamda bir denge kurmaya yönelik çalışmalar yapmaktır” diyor. Kişilere liderlik ve özgüven kazandıran Koç’luğun detaylarını Cemal KONDU’ya soruyoruz.
Avrupa ve Amerika’da birçok yönetici tarafından tercih edilen “Koç”luk  çalışması tam olarak nedir? Ve Türkiye’de uygulanma  oranı nedir?
Koç’luk, yaşamda bir denge kurmaya yönelik olarak yapılan çalışmalardır.  Liderlik, özgüveni kazanma çalışmasıdır. Farkındalığın maksimum seviyeye çıkarma, olaylara ve kişilere 360 dereceden bakma çalışmalarıdır. Amerika ve Avrupa’nın  yaklaşık 25 yıl önce keşfetmiş olduğu çalışmaları biz yeni yeni keşfediyoruz ve hayatımıza sokuyoruz. ?u anda bebek konumunda, ancak çok hızlı olarak gelişmekte. Yurtdışında profesyonel iş hayatının içinde olan hemen hemen herkesin bir Koç’u var veya Koç’luk çalışması almış bulunuyor. İş hayatının  içinde olan bir çok insan gerek kariyerini yönetmek, gerekse kişisel hayatını yönetmek için Koç’luk hizmeti almayı tercih ediyor.  Amerika’da çalışma hayatında olanların %80’i hayatında en az bir kez koçluk hizmeti alırken, Avrupa’da bu oran %60 civarında.  Türkiye’de henüz çok yeni bir konu Koç’luk. Bu nedenle oranlar da çok düşük olmakla birlikte,  son 3-4 yıl içinde kademeli olarak artış gösteriyor. Koç’luk çalışması  tüm profesyonel iş hayatı içinde olan kişilerin kendi gelişimi  ve değişimini planlamak adına Türkiye’de de önem kazanmaya başladı. Koç’luk çalışmasından yararlanan bir çok kurumsal firma,  kobiler, sivil toplum kuruluşu, üniversiteler, özel okullar, hastaneler ve bireysel kişilerden bahsedebiliriz. Yeni bir disiplin ve çalışma alanı olduğu için henüz Türkiye’de yapılmış bu konuda net bir araştırma yok, ancak  son 3 -4 yıldan beri çok fazla sayıda şirket bunu hayatına sokmaya başladı ve gittikçe de hız kazanıyor. Koç’luğu deneyimlemiş olan kurum ve kişilerden çok olumlu ve devamlılığı yönünde talepler alıyoruz. Bu, onların bu çalışmalardan yararlandıklarını gösteriyor. GSM şirketleri, bankalar, otomotiv, ilaç şirketleri, pazarlama, perakende, tekstil, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, özel okullar Koç’luk çalışmasını patron, üst düzey yöneticiler, orta ve alt kademe çalışanları için talep etmektedirler.
KOÇLUĞUN PROFİLİ
Daha çok kimler veya hangi noktadaki  kurumlar Koç’luk çalışmalarından yararlanıyor? Bir profil çizebilir misiniz?
Özel hayatlarında veya çalışma hayatlarında değişiklik yapmak isteyen, farklı bir bakış açısına sahip olmak isteyen, kariyer hedefleri olan, hayatını doğru bir sistem ve denge içerisine oturtmak isteyen, kendini sorgulayan, iş hayatında ya da özel hayatında  mutlu olmak isteyen tüm insanların  tercihi Koç’luk olabiliyor. Kurumlarda değişim ve dönüşüm yönetimi, takım  çalışmaları, proje başlangıçları veya yönetimleri, olaylara dışarıdan bakma ihtiyacı duyulan her zaman Koç’luk çalışmalarından yararlanılmaktadır.  Mutlu olmadığınız, kısır döngüye girmiş  olaylar ve davranışlarınız için ya da değiştirmek istediğiniz veya geliştirmek istediğiniz dil ve davranış şekilleriniz için  Koç’luk çalışmalarından yaralanabilirsiniz. Dil ve düşünce şeklimiz değişmeden davranışlarımız değişmiyor. Koç’luk, kişilerin öncelikle kendi farkındalığına varmalarına yardımcı oluyor.  İkinci aşamada;  kişiler kendilerini irdelemeye başlıyor,   neyi ve  nasıl düşündükleri, olaylara nasıl baktıklarını  fark ettikten sonra istedikleri yönde değişim, dönüşüm  ve gelişme sağlanıyor.  Koç’luk çalışmalarından verim almamak ve  istenilen yönde değişik bir bakış açısına sahip olmamak mümkün değil. Çok başarılı ve etkileri kanıtlanmış, çok uzun süreler üzerinde çalışmalar yapılarak hayatımıza sokulmuş bir disiplinel çalışmadır Koç’luk. Her bir çalışma içinde mutlaka farklı bir bakış açısı yakalar ve bunu nasıl kullanacağınızı anlarsınız.
Koç’luk desteği almanın kişiye ne gibi faydaları vardır?
Koç’luk kişilerin değerlerini  fark ederek, dengede olmaları ve hayatlarını mutlu, başarılı ve kendi versiyonlarının en iyisine ulaşmaları açısından çok yararlıdır.   Doğru uygulandığında,  bir çok konuda kişiyi içsel huzursuzluklardan kurtarmakta, düşünce karmaşasası, kararsızlıklar, mutsuzluklar ve odaklanamama ve motivasyon eksikliğinden  korumaktadır. Bir başka şekilde ifade edecek  olursak, dengeye girmesine, liderlik özelliğinin ortaya çıkmasına, özgüvenini yeniden kazanmasına veya yükselmesine, kendi kariyer ve özel hayatını  kurgulamasına, olaylara içten ve dıştan bakarak değerlendirmesine, farkındalığının yükselmesine, hedef odaklı çalışmasına, sonuça gitme konusunda  teşvik etmesine, yaşama dört elle tutunmasına ve kısaca kendisini veya olayları, konuları yeniden ve yeniden tanımasına, keşfetmesine  yardımcı olur. Keşif süreçleridir.

Koçluk, kişinin geçmişine  odaklanmadan bugünden ileriye bakmasına, gelecek planları yapmasına, hedef belirlemesine,  nasıl davranması ve hayata bakması gerektiği yönünde  bakış açısına sahip olmasına yardımcı olmaktadır. Koçluk, kişilerin istekli oldukları taktirde gerçekten kişinin kendi üzerlerinde veya olaylarda  ciddi anlamda çalıştıkları ve kendilerini irdeledikleri süreçlerdir.
Keşifler hem zorlu hem de çok değerlidir. Farkındalık, odaklanma, derin dinlemeye geçme, motivasyon artışı, hayat amaçlarının, değerlerinin, misyonlarının bulunması, önceliklerin saptanması, yaratılan ve yaratılmak istenen  bene dair farkındalıklar ve keşifler en önemli olanlarıdır.
En çok görülen ‘koç’luklar nelerdir?
Kurumsal koçluk, Takım ‘koç’luğu, Proje ve Performans Geliştirme koçluğu, Kişisel Gelişim koçluğu, Kariyer ‘koç’luğu, Öğrenci koçluğu en çok çalışılan alanlardır.

Koçluk  Eğitimleriyle ilgili ayrıntılı bilgiye 0.232.422.59.54 numaralı telefondan ya da
http://www.sayginnlp.com/EgitimDetay/----Ogrenci-Koclugu_40.aspx
internet adresinden ulaşılabilir.
 
Koçluk eğitimleri,öğrenci koçluğu,yaşam koçluğu,kariyer koçluğu,motivasyon koçluğu,yönetici koçluğu Performans Koçluğu,Aile Koçluğu,satış koçluğu,kurumsal koçluğu,takım koçluğu, ilgili tüm çalışmaları buradan takip edebilirsiniz.



Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık