İyi Bir Koç Nasıl Olmalıdır?

İyi Bir Koç Nasıl Olmalıdır?

Koçlar, birlikte çalıştıkları kişinin kendi doğruları olduğunun farkındalar. Herkesin kendi çözümlerine ve kendilerini çözüme taşıyacak kaynaklara sahip olduğunu biliyorlar. İyi bir koç, birlikte çalıştığı kişinin yeni düşünme biçimleri, dolayısıyla yeni kaynaklar ve çözümler oluşturmasına yani kişinin kendini yeniden keşfetmesine hizmet eder.

Koçluk danışmanlıktan farklıdır, çünkü danışmanlık müşterinin işle ilgili problemleri üzerinde düzeltici etkiye sahip olmakla beraber, danışmanlık hizmeti veren kişinin o alanda uzman olduğu ve uzmanlığının bir sonucu olarak o alanla ilgili tavsiyelerde bulunduğu, bu hizmeti alan kişinin de bunu uyguladığı türde bir metodolojisi vardır.

Koçta Olması Gerekenler;

Derin Dinleme: Dinlerken danışanın dil kalıplarını, inanç sistemlerini, duygu durumunu, yaşamı nasıl algıladığını, enerji kullanım şeklini, kendi kendine koyduğu engelleri, sınırlarını, değerlerini anlamaya ve yakalamaya çalışmaktır.

Objektif Gözlemleme: Kendi ön yargılarından arınarak tıpkı bir kamera gibi daha fazlasını çekmektir.

Sorular Sorma: Kişide farkındalık yaratacak, bakış açısını genişletecek ve onu kendi iç kaynaklarını keşfe yöneltecek sorular sormaktır.

Geribildirim Verme: Danışanı eyleme geçirmeyi hedefleyen davranışı iyileştirmeyi amaçlayan yapıcı ve farkındalık yaratıcı, değişimi tetikleyen türde ayna tutmaktır.

Gelişimi ve Yönetmek: Her koşulda danışanın hedeften sapmaması için eylemleri planları ve hedefleri kontrol altında tutmasına destek olmak.

Koçluk eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki Koçluk eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya burayı tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki Koçluk eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada 0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya burayı tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık