KURUMSAL KOÇLUK

KURUMSAL KOÇLUK

Kurumsal koçluğun şirkete katkısı nedir ? Koçluk; “öğretmek, eğitmek, danışmanlık yapmak, bilgi vermek, yol göstermek, yöneltmek, alıştırmak gibi fiillerle ifade edilmektedir”, “başarılı ve yüksek potansiyelli insanların ve kurumların sıra dışı yaşamlar yaşamak için kullandığı araçlardan biri”, “kişilerin özel ve profesyonel hayatlarında istenilen sonuçları elde etmelerine yardım eden bir işbirliği sürecidir” ve “Hedef odaklı yol arkadaşlığıdır.”
 
Kurumsal Koçluk denilince “kurum çalışanlarının bireysel kalitelerine, kurum içi ve dışı iletişimde gelişime, çatışmalarda uzlaşmaya, performans arttırmaya, motivasyona, stres yönetimine, zaman yönetimine, bireysel ya da kurumsal hedeflere ulaşmaya, iş ve özel hayatta bireysel mutluluğa, kişisel gelişim ve değişime odaklanmak” kapsamlı bir tanım olacaktır.

Son on yılda yaşanan ekonomik dalgalanmalar, kurumların sürekli ilerleme çabası içerisinde olmaları gerektiğini ortaya koymaktadır. Firma sahiplerinin ve üst düzey yöneticilerin bu durumu firmaları lehine doğru değerlendirmeleri gerektiği açıktır.

Kendilerine, kurumlarına ve çalışanlarına yatırım yapanlar ise bu zorlu rekabet ortamından başarıyla çıkacaklardır.
 
Koçluk sadece şirketlerin personellerini elde tutmasına değil, onları geliştirmelerine de katkı sağlıyor. Araştırmalar, koçluğu uygulayan şirketlerin altı kat daha fazla verimli olduğunu gösteriyor. Koçluğu uygulayan işletmelerde daha az eleman sirkülasyonu, daha etkili liderlik, daha odaklı takımlar, daha etkili stratejiler oluyor. Koçluk sayesinde yöneticiler takımlarını daha iyi motive ediyor, uyumlu hale getiriyor. İnsanların işlerini bırakmalarının en önemli nedeni bağlı oldukları müdürler. Yüksek kalifiye çalışanları kaybetmek şirketler için kötü sonuçlar doğuruyor. Koçluk sayesinde şirketler hem üst düzeyde, hem de alt düzeyde çalışanlarını elde tutuyor.
 
Sonuç olarak “koç” deyince aklınıza sadece futbol, voleybol, basketbol  ve güreş koçları geliyor olabilir.

Koç hizmet verdiği kişiye, yöneticiye ve kuruma değişim ve gelişim yolculuğunda eşlik ederek, stratejik eylem planlarını çıkarır ve uygulanmasına yardım ve rehberlik eder.  az bilinmekle birlikte özellikle Amerika ve Avrupa’da koçluk oldukça yaygındır. Bunun nedeni ise doğru uygulandığında hızlı sonuçlar elde edilmesidir. En belirgin kullanımı ise siyasilere ve üst düzey yöneticilere yapılan koçluktur. Bizde biraz moda olarak görülmekte ama doğru uygulamalarla koçluk hizmeti alan kişi ve kurumun başarılı çalışmalar yapması, hedeflerine ulaşması ama belki de en önemlisi içlerinde olan potansiyeli açığa çıkarması hatta güçlendirmesi mümkün olur. Koçluk yaparken “nasıl” sorusuna cevap odaklı yaklaşım ise olumlu sonuçlar ortaya çıkacaktır.

Kurumsal  Koçluk Eğitimle ilgili ayrıntılı bilgiye 0.232.422.59.54 numaralı telefondan ya da burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.


Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık