:: KONSANTRASYON

:: KONSANTRASYON

Yılgınlık hissetmeden, zihinsel, fiziksel ve duygusal enerjinin yapılacak işe kanalize edilmesine konsantrasyon denir.
Sınavlara hazırlanan öğrenciler, ders çalışırken, ders dinlerken, soru çözerken konsantrasyon problemi yaşarlar. Yoğunlaşmadan yapılan bir işte basan beklemek doğru değildir.
Kendinizi iyi tanımalısınız. Yaptığınız çalışmalarda dikkat problemi yaşıyor musunuz? Soru çözümlerinde, özellikle paragraf tipi sorularda dikkatiniz dağılıyor mu? Dikkatsizlikten dolayı yanlış yapılan soruların oranı nedir? Ders dinlerken hayallere dalıyor musunuz? Bu tür problemlerin varlık oranı sizin konsantrasyon oranınızı da belirleyecektir.
Konsantrasyon problemi her kişide olabilir. T. Buzan’ın; bir seminer sırasında "Konsantrasyon problemi olan var mı, diye bir soru sorduğumda seminere gelen insanların %95'i parmak kaldırmıştı. %5'i de zaten beni dinlemiyordu." der.
Deneme sınavlarında çok iyi net yapan öğrencilerin bazılarının ÖSS'de başarılı olamama nedeninin sorulara yoğunlaşamamak olduğunu görürüz.
Konsantrasyon, güneş ışınlarının merceğe tutulması gibidir. Kişinin bilgisini maksimum düzeyde kullanmasını sağlar. Sorular-daki ayrıntıları kolay görme fırsatı sunar.
 DERLEYEN:KESFETKENDİNİ EDİTÖRÜ
İletişim:[email protected]

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık