Mental Aritmetik

Mental Aritmetik Merkezi

Mental Aritmetik Merkezi

Mental Aritmetik; Her bebek düşünme, görme, duygu gibi beyin fonksiyonlarından sorumlu yaklaşık 100 milyar sinir hücresi ile doğar. Hayatın ilerleyen dönemlerinde ise bu doğuştan gelen 100 milyar sinir hücresinin üzerine yenileri üretilmemektedir. Sinir hücreleri sinaps adı verilen küçücük boşluklarla birbirine bağlanırlar ve beynin çeşitli fonksiyonlarını yerine getiren kümeler oluştururlar. Öğrenme yeteneği 3-10 yaşları arasında en üst seviyelere ulaşır ancak ömür boyu devam eder. İlk 10 yıl boyunca müzik, dil eğitimi, matematik ve diğer ömür boyu sürecek yetenekler öğrenilmektedir. Mental Aritmetik merkezlerinde öncelik olarak öğrenciye Abaküs (Soroban) kullanılması öğretilmektedir. Abaküs kullanmayı öğrenen öğrenciler daha sonra zihinlerinde Abaküsü canlandırarak dört işlemi hesap makinası hızı ile zihinden yapmayı öğrenirler. Bu işlemleri yaparken parmakları ile zihnindeki boncukları taşıyarak işlem yaparlar. Abaküsün imajı zihinlerine yerleşmiştir...Devamını Oku »

Mental Aritmetik Nedir ?

MENTAL ARİTMETİK NEDİR ?

İlk abaküsler Aritmetik işlemden ziyade sayı saymak için kullanılıyordu.Tarihten bugüne kalmış en eski abaküs "Sayı Tablası" şeklinde çevirebileceğimiz, Yunanistanın Salamis adasında 1899 yılında bulunan ve Babilliler tarafından kullanılmış olan "Salamis Tablet" tir. Bir taş levha üzerine kazılan çizgilerden oluşan bu tablanın M:Ö: 300 yıllarında yapıldığı tahmin edilmektedir. Sınav yılı çocuğumuzun çocuk olduğunu unutuyor ve hemen özel çalışmalara, sıkı takiplere başlıyoruz. Artık çocuk oyun oynayamaz ve çevresi ile iletişim kuramaz bir hale geliyor. 1980'li yılları düşündüğümüzde ilköğretime başlayan öğrenciler rakamları çok az bilebilir ama okuma yazmayı genelde bilmezdi. Saymayı ve okuma yazmayı bilen öğrenciler farklı öğrenciler kabul edilirdi. Günümüzde ise okul öncesi eğitimin büyük bir faydası olarak öğrencilerin büyük çoğunluğu ilköğretime başlamadan 100'e kadar sayabiliyor, harfleri heceleri okul öncesinde öğreniyorlar. Şuan öğrencinin sayı sayması ona bir farklılı...Devamını Oku »

Mental Aritmetik İzmir

Mental Aritmetik İzmir

Tarihsel sürece baktığımızda uzun geçmiş yıllara dayanan bir birikimi olan Abaküsün önceleri sadece tek elle kullanımı öğretiliyordu. Bu durum gözlemlendiğinde ve beynin fonksiyonları incelendiğinde sonuçta beynin yalnızca sol yarısının işlevsellik kazandığı ve sağ lobunun atıl kaldığı ve önemsenmediği gözlemlenmiştir. Mental Aritmetik Eğitiminde amaç, Öğrencilerimizin zekâ kapasitelerini daha da arttırarak, Eğitim dönemlerinde ve yaşamlarında daha güçlü, daha başarılı ve mutlu olmalarına katkıda bulunmaktır. İletişimde insanların temsil sistemleri ve öğrenme biçimleri birbirinden farklıdır. Her insan dokunsal, işitsel ve görsel öğrenebilir. Ancak her insanda daha baskın olan bir öğrenme biçimi vardır. Çocuklardaki bu faklılık, eğitim hızlarını etkilemekte ve bazı öğrenciler daha hızlı öğrenirken, bazı öğrenciler daha geç öğrenmektedir. Bu nedenle eğitim yöntemi seçilirken bu farklar dikkate alınarak, aynı sınıf ortamında her öğrencinin farklı tempolarda çalışmasın...Devamını Oku »

Mental Aritmetik Kurs Fiyatları

Mental Aritmetik Kurs Fiyatları

Mental Aritmetik Eğitimi, 4-14 yaş grubundaki çocuklar için tasarlanıp geliştirilmiş bir programdır. Amacı, her çocukta var olan ancak atıl durumdaki gizli zeka potansiyelini harekete geçirmek ve kapasitesini artırmaktır. Önce rakam ve sonra sayılarla başlayan Abaküsün kullanımı öğretilir. Abaküsle çalışma yapmış öğrenciler, sanki beyinlerinde bir Abaküs varmışçasına yine boncuk hareketlerini kullanırlar ve hareket ettirdikleri parmak işaretleriyle işlemi süper bir hız ve doğrulukla sonuca ulaştırırlar. Mucizevi çocuklar bu akıl olmaz becerileriyle karşılarındaki herkesi büyülemeye başlarlar. Mental Aritmetik programının çocuklarımıza kazandıracağı bu becerilerle yapılan zihinsel egzersiz çalışmaları süresince beynimizdeki iletişim ve öğrenmemizde aktif rol oynayan dört önemli nokta olan Görsel, İşitsel, Dokunsal ve hayal noktalarımızı sürekli bir şekilde uyarılır. Böylece her hangi bir konu üzerinde çalışmak üzere odaklanma ve dikkat toplamaları en üst düzeye ulaşmış olur.Devamını Oku »

Mental Aritmetik İzmir

Mental Aritmetik İzmir

Turtle Mental Aritmetik Eğitimi, 4-14 yaş grubundaki çocuklar için tasarlanıp geliştirilmiş bir programdır. Turtle Mental Aritmetik Eğitimi Amacı, her çocukta var olan ancak atıl durumdaki gizli zeka potansiyelini harekete geçirmek ve kapasitesini artırmaktır. Önce rakam ve sonra sayılarla başlayan Abaküsün kullanımı öğretilir. Zihinsel canlandırma çalışması, yani mental çalışmalarla yapılan egzersizlerle yeterli amaca ulaştıktan sonra abaküs kaldırılır. Böylece bellekte, Abaküsün fotografik görünümü yaratılarak hesap yapma işlemine geçilir. Zaten uzun süredir Abaküsle çalışma yapmış öğrenciler, sanki beyinlerinde bir Abaküs varmışçasına yine boncuk hareketlerini kullanırlar ve hareket ettirdikleri parmak işaretleriyle işlemi süper bir hız ve doğrulukla sonuca ulaştırırlar. Mucizevi çocuklar bu akıl olmaz becerileriyle karşılarındaki herkesi büyülemeye başlarl...Devamını Oku »

1 2
Yukarı Çık