Abaküs Mental Aritmetik Eğitimi

Abaküs Mental Aritmetik Eğitimi

Mental Aritmetik sisteminin egzersizleri ve uygulamaları sayesinde bir problem sorulduğunda, çocuklar çözüm için özel bir çaba göstermeksizin, doğal olarak hayal güçlerini kullanmaya başlamakta ve kolayca çözüme ulaşmaktadırlar. Hayal gücü ve görsellik, çocukların sağ beyinlerini de öğrenmenin içine katarak, hem öğrenme güçlerini, konsantrasyonlarını ve anlama kapasitelerini arttırmakta, hem de öğrenmekten zevk almalarını, kendilerine güvenmelerini ve eğlenmelerini sağlamaktadır.

Mental Aritmetik eğitimi alan çocukların beyinlerinin holistik bir biçimde gelişmesine imkan tanıyarak olağan üstü sonuçlara yol açan bir zeka eğitimi programıdır. Bu program, bazı özel hafıza teknikleri ile yine özel zihinsel aritmetik tekniklerinin birleştirilmesi sonucu beyinde arttırılmış bir güç yaratarak öğrencilerin öğrenmeyi öğrenmelerine imkan tanıyan bir programdır.

Mental çalışma egzersizleriyle yeterli düzeye ulaştıktan sonra Abaküs ortadan kaldırılır. Bellekte fotografik olarak yerleşmiş olan Abaküs sayesinde ellerinin altında abaküs varmış gibi hesap yapma işlemine geçilir. Sanki beyinde sanal bir hesap makinesi varmışçasına, parmak işaretleriyle işlem hızlı ve doğru bir şekilde yapılır. Programının çocuklarımıza kazandıracağı bu becerilerle yapılan zihinsel egzersiz çalışmaları süresince beynimizdeki iletişim ve öğrenmede aktif rol oynayan dört önemli nokta (görsel, işitsel, dokunsal ve hayal etme) sürekli bir şekilde uyarılır. Böylece herhangi bir konu üzerinde çalışılırken odaklanma ve dikkat toplamaları en üst noktaya ulaşır. Gizli kalan bu zeka potansiyellerini ortaya çıkarmaya başlayan çocuklar gittikçe daha özgüvenli olmaya başlarlar ve kendilerini daha iyi ifade ederler.

Abaküs ve Mental Aritmetik yöntemleriyle çocuğunuzun, hesaplama yeteneklerinin ne kadar çok geliştiğini görecek, cevaba ulaşma süresine inanamayacaksınız. Hatta hesap makinesinden daha hızlı hesap yapabildiğini göreceksiniz. Abaküs ile Mental Aritmetik yöntemi hesaplama yeteneğini geliştirme konusunda dünyanın en gelişmiş ve kabul görmüş yöntemlerinden birisidir.

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık