Mental Aritmetik Merkezi

Mental Aritmetik Merkezi

Mental Aritmetik; Her bebek düşünme, görme, duygu gibi beyin fonksiyonlarından sorumlu yaklaşık 100 milyar sinir hücresi ile doğar. Hayatın ilerleyen dönemlerinde ise bu doğuştan gelen 100 milyar sinir hücresinin üzerine yenileri üretilmemektedir. Sinir hücreleri sinaps adı verilen küçücük boşluklarla birbirine bağlanırlar ve beynin çeşitli fonksiyonlarını yerine getiren kümeler oluştururlar.

Öğrenme yeteneği 3-10 yaşları arasında en üst seviyelere ulaşır ancak ömür boyu devam eder. İlk 10 yıl boyunca müzik, dil eğitimi, matematik ve diğer ömür boyu sürecek yetenekler öğrenilmektedir.

Mental Aritmetik merkezlerinde öncelik olarak öğrenciye Abaküs (Soroban) kullanılması öğretilmektedir. Abaküs kullanmayı öğrenen öğrenciler daha sonra zihinlerinde Abaküsü canlandırarak dört işlemi hesap makinası hızı ile zihinden yapmayı öğrenirler. Bu işlemleri yaparken parmakları ile zihnindeki boncukları taşıyarak işlem yaparlar.

Abaküsün imajı zihinlerine yerleşmiştir. Hesapları yaparken, sanki ellerinin altında abaküs varmış gibi parmaklarını hareket ettirirler. O esnada boncukların hareketini zihinlerindeki abaküs imajında izlemekte ve işlemi büyük bir hız ve doğrulukla sonuçlandırmaktadırlar. Sanki öğrenciler zihinlerine sanal bir bilgisayar yerleştirmiş gibidir. Bu inanılmaz beceri, elektronik hesap makinesinden veya bilgisayardan çok daha hızlıdır.

Mental Aritmetik Eğitimin son aşamasında öğrenciler işlemleri parmakları kıpırdatmaya ihtiyaç duymaksızın yapabilir hale gelirler. Hesap makinası kadar hızlı işlem yapabildiklerinden dolayı kendilerine olan özgüvenleri kat kat artar.

Mental Aritmetik bir çocuğa yalnızca muhteşem bir aritmetik yeteneği kazandırmak amacıyla değil, aynı zamanda, onun yaratıcılığını, bellek gücünü, odaklanma ve dikkat yoğunluğunu, dinleme anlama becerilerini ve problem çözümleme yeteneklerini de geliştirmek üzere tasarlanmıştır. Yaşam boyu başarı için, onları sayılarla arkadaş kılmanın yanı sıra, nihai amacımız onların okul çalışmaları ve yaşamlarında kendine güven duygusunu inşa etmektir.

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.

Mental Aritmetik eğitimleriyle ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki  Mental Aritmetik  eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Mental Aritmetik i tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki  Koçluk  eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Antalya Mental Aritrmetik i tıklayabilirsiniz.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık