Anlamlı Sözler Mevlana

Anlamlı Sözler Mevlana

Mevlananın Anlamlı sözleri;  Kuzgun, bağda kuzgunca bağırır. Ama bülbül, kuzgun bağırıyor diye güzelim sesini keser mi hiç?

Mevlananın Anlamlı sözleri; Gerçek kokusuyla, ahmağı kandıran yalan sözün kokusu, miskle sarımsak kokusu gibi, söz söyleyenin soluğundan anlaşılır.

Mevlananın Anlamlı sözleri;Dil, tencerenin kapağına benzer. Kıpırdadı da kokusu duyuldu mu ne pişiyor anlarsın.

Mevlananın Anlamlı sözleri;Sözle anlatılan şey, yalan bile olsa, kokusu, gerçek olduğunu da haber verir, yalan olduğunu da.
 
Mevlananın Anlamlı sözleri;Eşeğe, katır boncuğuyla inci birdir. Zaten o eşek, inciyle denizin varlığından da şüphe eder.

Mevlananın Anlamlı sözleri;Birisi güzel bir söz söylüyorsa bu, dinleyenin dinlemesinden, anlamaesından ileri gelir.
Mevlananın Anlamlı sözleri;Dün geçti gitti. Dün gibi, dünün sözü de geçti. Bugün yepyeni bir söz söylemek gerek.


Mevlananın Anlamlı sözleri;Kibir kokusu, hırs kokusu, tamah kokusu, söz söylerken soğan gibi kokar.

Mevlananın Anlamlı sözleri;Canım bedenimde oldukça, kulum, köleyim, seçilmiş Muhammet'in yolunun toprağıyım. Birisi sözlerimden bundan başka söz naklederse, o kişiden de bezmişim ben, o sözden de.


Mevlananın Anlamlı sözleri;Oruç tutmak güçtür, çetindir ama Allah’ın kulu kendisinden uzaklaştırmasından, bir derde uğratmasından daha iyidir.

Mevlananın Anlamlı sözleri;Birinin başına toprak saçsan başı yarılmaz. Suyu başına döksen, başı kırılmaz. Toprakla, suyla baş yarmak istiyorsan, toprağı suya karıştırıp kerpiç yapman gerek.
Mevlananın Anlamlı sözleri;Birisi güzel bir söz söylüyorsa bu, dinleyenin dinlemesinden, anlamasından ileri gelir.

Mevlananın Anlamlı sözleri;İnsanoğlu, dilinin altında gizlidir. Dil, can kapısının perdesidir. Yel, perdeyi kaldırdı mı ne var, belirir bize.

Mevlananın Anlamlı sözleri;Kuzgun, bağda kuzgunca bağırır. Ama bülbül, kuzgun bağırıyor diye güzelim sesini keser mi hiç?

Mevlananın Anlamlı sözleri;Kabuğu kırılan sedef üzüntü vermesin sana, içinde inci vardır.

Mevlananın Anlamlı sözleri;Bülbüllerin güzel sesleri beğenilir de bu yüzden kafes çeker onları. Ama kuzgunla baykuşu kim kor kafese?


Mevlananın Anlamlı sözleri;Susmakla canın özü, yüzlerce gelişmeye ulaşır. Ama söz, dile geldi mi, öz harcanır.· Doğan, avdan av getirir, fakat kendi kanadıyla uçar da avlanır. Padişah da bu yüzden onu keklikle, çil kuşuyla besler.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık