Motivasyon

Motivasyon

 MOTİVASYON

Yıllar nce şyle bir makale okumuştum: Dokuz yaşına kadar Amerikalı ocukların başarı grafiği yksek iken, dokuz yaşından sonra Japon ocukların başarı grafiği Amerikalıları geiyor. Bunun nedeni şu anda bilinmiyor. Bunun sebebini, merak etmiştim. Yıllar sonra okuduğum başka bir makale, durumu aıklığa kavuşturuyordu: 1987 yılında Japon Eğitim Sakanı, bizim Milli Eğitim Bakanımız Vehbi Dinerler'e şunları syler. 'Biz ocuklarımızı daha nc sınıfta iken (Dokuz yaşlarında) sn hızlı trenlere bindiririz. Hiroşima ve Nagasaki'ye gtrrz. Orada anlara şyle deriz: ocuklar atalarımız yıllarca tembel tembel yattılar. dşmanlarımız denizlerin ok uzağından gelerek atalarımızın zeri-ıe atom bombalarını atıp gittiler. Yz binlerce insanımız ...Devamını Oku »

Motivasyon Süreci

Motivasyon Süreci

Motivasyon başlangıcı motive olmakla başlar. Motivasyon ya da diğer bir deyişle gdleme gzle grlmeyen varsayımsal bir olgudur ve davranışı anlamada ok nemli bir sretir. Buna dayanarak gdy davranışı amaca doğru harekete geiren, ynelten bir i durum olarak tanımlayabiliriz. Motivasyonun amacı eyleme gemektir. Dşnceleri yaşama geirme isteği en az bu dşnceler kadar nemlidir. Başarılı insanlar oğu kez amalarını belirleyerek motive olurlar. Başarılı olmak isteniyorsa nereye gidildiği ve ne yapmak istenildiği bilinmelidir. İlerlemek isteyen bir kişi ulaşmayı arzuladığı bazı hedefler belirler. Bu hedefler doğrultusunda yeteneklerini geliştirdike bu hedeflere doğru ulaşmaya alışır. Bu nedenle bir plna gereksinim vardır. Kişinin amacına y...Devamını Oku »

Gelişim Ve Motivasyon Hikayeleri - Bir Ders

Gelişim ve Motivasyon Hikayeleri - BİR DERS

Bir profesrn mezun edeceği ğrencilerine verdiği son ders... Bilgisayar mhendisi arkadaş; İnşallah iyi bir donanıma veya iyi bir programcı veya bir network veya iyi bir sistem administrator olacaksın... Yalnız şu mhim meseleleri sakın aklından ıkarma: bu kainatın yle bir donanımcısı vardır ki, btn mevcudatı ve iinde yeryzn create etmiş, gneşi bir power soufce, ayı bir system clock yapmış. O power source'dır ki kesintiye uğramaz ve o system clocktur ki şaşmaz ve şaşırmaz, o donanımcının ilminin ve sanatının nihayetsizliğini gsterir. Bu zat aynı zamanda yle yce bir programcıdır ki, şu muazzam dnya zerinde alışacak şekilde koca hayat programını yazmış, yz binler...Devamını Oku »

Motivasyon

 Motivasyon

Bana yeterince uzun ve sağlam bir destek verin tek basıma dnyayı yerinden oynatayım. ARCHIMEDES Motivasyon denince aklıma nedense Archimedes'in nl sz geliyor. Motivasyon kelimesinin Trkcemize girişi hatırladığım kadarıyla 198O'li yıllara rastlıyor, Trke anlamını henz ğrenmeden cmle iindeki anlamın insanın bir başkası tarafından mutlu edilmesi anlamına geldiğini dşndrmşt bize. Bir insanın bir başkası tarafından mutlu edilmesi ne gzel bir şey, bir insanın bir insana tebessm etmesi bile mutlu olması iin yeterli, kaldı ki iyi şeyler sylemesi, insanın insana desteğinden daha gzel bir şey olabilir mi. Sıcak bir bakış, gzel szler, hele bir de sırta dokunuş insanı gklere ıkarmaya yeterlidir. Motivasyon bir...Devamını Oku »

:: Motivasyon Teknikleri

:: MOTİVASYON TEKNİKLERİ

Her sorunun zm vardır: Benim zmm, sizin zmnz ve gerek zm. in Atasz Birisini birşey yapmaya zorlayabilirsiniz, ama o kişiyi bu şeyi yapmak istemeye kesinlikle zorlayamazsınız. İstemek iin gereken arzu iimizden gelir ve motivasyon da iten zevk almamızı sağlayan iten gelen en byk gtr. Bu yazı modern ynetim zerine bir denemedir. Bir işletmenin en iyi verim elde edebilmesi, cretli işilerinin de işi kendisininmiş gibi kabul etmesine bağlıdır. Bir organizasyon olutturabilmek iin ncelikle bireyleri gelittirmeliyiz.Peter M. Senge,Besinci Disiplin adlı yazı da: Organizasyonlar ancak beceri kazanan bireyler aracılığıyla beceri kaz...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Yukarı Çık