NLP Eğitimi

NLP Eğitimi

NLP(Neuro Linguistic Programming) Nedir? Neuro Linguistic Programming ya da kısaca NLP, düşünme, dil ve davranış süreçlerini inceleyerek, hedeflere erişmek amacıyla onların nasıl en etkin kullanılacağını öğreten bir çalışma alanıdır. NLP, her zaman istediğiniz sonuçlara ulaşabilmek için gereken mükemmelliği irdelemenize ve yeniden oluşturmanıza olanak sağlayan bir yöntemdir.
•    NLP, bir davranış biçimidir; yaşama, az rastlanan bir öğrenme fırsatı olarak bakmaktadır. NLP, insanları etkileyen iletişim biçimlerini ve neyin öğrenilmeye değer olduğu konularında ustalaşmayı amaçlamaktadır.
•    NLP, bir yöntemdir; her davranışın bir yapısı olduğu önermesiyle yola çıkmaktadır. Bu yapı öğrenilebilir, değiştirilebilir ve modellenebilir. Hangi davranışların faydalı ve etkili olduğunu anlamaksa algısal yeteneklere bağlıdır.
•    NLP, mükemmelliğin bilim ve sanatıdır.
•    NLP, kişinin kendisiyle ve diğer insanlarla iletişimidir.
•    NLP, değişim sanatıdır.
•    NLP, beynin kullanma kılavuzudur.
•    NLP, başarının teknolojisidir.
•    NLP, insanın “kendisinin en iyi versiyonu   olabilme” sanatıdır.

 “Bu Eğitime Katılmak için 20 Neden?”
•    Öğrenme sürecinizi hızlandırır. Böylece değişimlere ayak uydurmanın ötesinde, değişim yaratmayı; insanın
    ilgi ve çalışma alanına uygun yönetim biçimini bulmasını sağlayacak bilgi dağarcığını oluşturmanıza imkan verir.
•    İş çevrenizde ve özel yaşamda yapıcı etkileşimler kurmanızı sağlayarak, kontrolü size verir.
•    Duyarlılığınızı artırarak; davranış ve tutumlardaki titreşimleri sezinleyip, yorumlama becerisi kazandırır.
•    Seçeneklerinizi artırır; etki alanını genişletecek esnekliğe ulaşmanızda sizi destekler.
•    Duygu ve düşüncelerinizi yönlendirmenizi sağlayarak, iç dünyanızın sahibi ve geleceğinizin mimarı olma-nızda
      en büyük rehberinizdir.
•    Bilinçaltınızı hareketlendirerek, onun gücünü ve kaynaklarını kendi yararınıza kullanmanızı sağlar.
•    Geçmişten taşıdığınız olumsuz her türlü duygu ve düşünceden arınmanızı sağlayacak modern tekniklerle
      hayatınızı yeniden şekillendirme gücü sunar.
•    Sizi, kendinizi tanıyıp, yönetmenizde ihtiyacınız olan sistemleri uygulayacak boyuta taşır.
•    Zamanınızın ve önceliklerinizin kontrol gücünü kazandırır.
•    İş hayatınızda başarıyı, özel hayatınızda mutluluğu yakalamanızı sağlayacak güncel yöntemleri öğretir.
•    Olumsuz inançlarınız yerine, sizi güçlendirecek inançlar koyar.
•    Önemli zamanlarda ruh halinizi kontrol etmeyi başarmanızı sağlayacak donanımı sunar.
•    Geçmişte olumlu birikimlerinizi ve doğal becerilerinizi alıp, bunları istediğiniz zaman
      kullanabi menize imkan sağlar.
•    Bir başka kişide hayranlık duyup, aynısının kendinizde olmasını isteyebileceğiniz davranış ve becerileri sizin
     de kullanmanızın yollarını öğretir.
•    Motivasyonunuzun kontrolü size geçer.
•    İçinizdeki büyük potansiyeli harekete geçirir.
•     Sizi harekete geçirecek bir geleceği ve oraya gitmek için kendi kişisel yolunuzu yaratabilmenizi sağlar.
•    İkna becerilerinizi geliştirerek, usta bir iletişimcinin niteliklerine sahip olmanızı sağlar.
•    Daha önce eyleme geçmenizi engelleyen, geçmişteki olumsuz deneyimlerinizi temizler.
•    Kendisine duyduğunuz güveni arttırarak, takdir hislerinizi güçlendirir.

 “NLP Eğitimleri Konusunda En Çok Sorulan  9 Soru”

1. İstediğim gelişim ve değişimlere NLP Teknikleri ile ulaşabilecek miyim?
NLP; birçok alanda başarılı olan; Virginia Satır(Ünlü aile terapisti), Fritz Perls (Geştalt Terapisinin Kurucusu), Milton Erickson (Dünyanın Hipnozla Harikalar Yaratan Doktoru),  gibi pek çok insanın modellenmesiyle ve onların bu becerileri nasıl ortaya koyduklarının ortaya çıkarılmasıyla geliştirilmiş bir bilim ve sanattır. Her geçen gün gelişmeye devam etmektedir. En büyük avantajı ise, içerdiği tekniklerin herkes tarafından anlaşılabilir ve uygulanabilir yapıya sahip olmasıdır. Hayatın ve insanın içinden doğan bu teknikler, her insana isteklerine ulaşma şansı sunar. Bu teknikleri kullanarak, kendi bilinçaltınızı yeniden organize edecek,  arzuladığınız sonuca ulaşacaksınız.

2. Eğitim esnasında özel sorunlarımı diğer katılımcılarla paylaşmam gerekiyor mu?
Kesinlikle hayır. NLP’nin bir insana sunduğu en önemli avantajlardan biri, iç dünyasındakileri hiç kimse ile paylaşmasına gerek kalmadan çözebilmesidir.  İçinizdekiler tamamen size kalacak ve çözeceksiniz. NLP teknikleri ile durumunun ne olduğunu bilmeseniz de, grup arkadaşlarınızın da çözümlere ulaşmasında onlara yardım etmiş olmanın mutluluğunu yaşayacaksınız. Katılımcılar teknikleri uygulayıp, birbirlerine yardımcı olurken, hiçbir şekilde kendi özellerini bir birleri ile paylaşmalarına gerek kamadan çözecekler. NLP’ nin bu avantajı sayesinde, eğitimden sonrada yakınlarınıza, onları sorunlarını anlatmak zorunda bırakmadan yardımcı olma şansınız olacak.

3. NLP tam olarak nasıl bir içeriğe sahip?
NLP çok yönlü bir sistemdir. Alacağınız “NLP Practitioner” eğitimi hem terapi bazlı, hem de iletişim bazlı bir çok içeriğe sahiptir.  Bunları kısaca sınıflandırırsak;
Geçmiş Boyutu: Geçmişinizde yaşanmış, ama hala bugününüze zarar veren her türlü negatif birikimlerinizi temizleyeceksiniz. Yine geçmişinizde var olan tüm olumlu yaşanmışlıklarınızı daha canlı hale getireceksiniz. Bu sayede iç dünyanızda sahip olduğunuz mutluluk, cesaret, özgüven, coşku, başarı gibi kaynaklarınız güçlenecek ve açığa çıkacak. Bilinçaltınızı bu olumsuz tortulardan arındırdığınız için de, onun sınırsız gücünü daha çok kullanacaksınız.
Gelecek Boyutu: Geleceğe dair kararsızlıklarınızı çözecek, kendinize arzuladığınız bir hayat planı yaratacak ve ona ulaşmak için ihtiyacınız olan kaynaklarınızı kullanacak donanıma sahip olacaksınız.
Şimdi Boyutu: Bugününüzü harcayan geçmişin olumsuz tortuları ve geleceğin kaygılarından arındığınız için yaşadığınız her saniyeyi daha çok hissedeceksiniz. O andaki ruh halinizi kontrol edecek ve geçmişten kazandığınız tecrübelerinizle ve geleceğe dair planlarınızla anın tadını çıkaracaksınız.
Yaratıcılık boyutu: Yakaladığınız zihinsel zindelik sayesinde, hayata dair farkındalığınız ve duyarlılığınız artacak. Bu sayede potansiyelinizi daha çok kullanacak, daha enerjik , daha istekli ve üretken olacaksınız.
Kaynaklar Boyutu: Gerek iş hayatınızdaki başarıyı, gerekse özel hayatınızdaki huzur ve mutluluğu arttırmak ve yaratmak için gereken içsel kaynakları ortaya çıkaracaksınız.
İletişim Boyutu: Klasik iletişim yöntemlerinin ötesinde, insanların sözcüklerinin ardında yatan anlamlara ulaşma becerisi edineceksiniz. Kullanacağınız dil kalıpları ile doğrudan bilinçaltlarını etkileyeceksiniz. Modern ve etkili iletişim teknikleri ile sonuca daha kolay ve çabuk ulaşacaksınız.

4. NLP ne zaman ve nasıl ortaya çıkmış?
NLP; 1970’lerin başında Dr. Richard Bandler (Matematikçi, bilgisayar uzmanı, Gestalt terapisti) ve Dr. John Grinder (Dilbilimci) tarafından A.B.D.’de geliştirilmiş bir davranış bilimi ve değişim teknolojisidir. NLP'yi dünyaya duyuransa 1986'da "Sınırsız Güç" kitabını yazan Anthony Robbins'dir. Robbins bugün aralarında Bill Clinton'ın da olduğu geniş bir müşteri portföyüne sahiptir. Ülkemize ilk defa 1990’lı yıllarda girmiş, sanat ve iş dünyasında, siyasette yoğun talep görmüştür. 2001 yılından itibaren de hızla yayılmaya başlamıştır. Bugünse, ülkemizde gelişimi arzulayan ve çağa ayak uydurmak isteyen herkesin yoğun olarak talep ettiği bir eğitim alanıdır.


5. Bu eğitimin verildiği üniversiteler var mı?
Bugün ABD'de 100'ün üzerinde NLP enstitüsü ve 2 adet NLP üniversitesi vardır. Avrupa'daki NLP enstitüsü sayısı da 50'nin üzerindedir. ABD ve çoğu Avrupa ülkesinde NLP sertifikası bulunanlar bu uygulamaları yapabilmektedirler. Ülkemizde de Yeditepe, Boğaziçi, ODTÜ gibi üniversitelerde NLP eğitimleri verilmektedir. Akdeniz üniversitesinde de 8 aylık bir program çerçevesinde bu eğitimi Pusula ailesi olarak biz verdik.

6.  Bu eğitimi kimler alabilir?
Eğitimciler, Yöneticiler, Liderler, Sporcular, Öğretmenler, Doktorlar, Psikologlar, Psikiyatrlar, Hemşireler, Antrenörler, Politi-kacılar, İletişim uzmanları, Öğretim görevlileri, Ev hanımları, Mühendisler, Esnaflar, Koçlar, Öğrenciler, Anne-babalar, Satış elemanları...Ve modern sistemlerle kendini geliştirmek  isteyen herkes...
7. NLP eğitimi sonrasında sertifika alacak mıyım?
NLP Practitioner eğitimi sonrasında Amerika’da ana merkezden gelecek olan, Avrupa’da 35 ülkede geçerli uluslar arası bir sertifika alacaksınız.
    
8. NLP Eğitimleri kaç aşamalıdır ve her aşamada ne kazanırım?
NLP Eğitimleri dört aşamadan oluşur.
1. aşama: Bu eğitim NLP ile tanışma ve genel kavramları öğrenme sürecidir.
2.aşama: NLP Practitioner eğitimidir. Bu aşamada temel teknikleri öğrenir ve uygularsınız. Geçmiş-Gelecek-Şimdi-Kaynaklar-Yaratıcılık-İletişim boyutlarının hepsini içermektedir. Practitioner eğitimi kişinin kendi değişim ve gelişim sürecidir. Bu aşamadan sonra travmatik sorunlar dışında yakın çevrenize de yardımcı olacak düzeye ulaşırsınız.
3. aşama: NLP Master Practitioner eğitimidir. Bu aşamada yeni tekniklerle birlikte, tüm teknikleri sentezleyerek kullanma becerisi edinirsiniz. NLP’nin sanatsal yönü ile tanıştığınız aşamadır. Bu düzeyde bireylere bireysel danışmanlık yapabilir ve workshoplar verebilirsiniz.
4. aşama: NLP Trainer eğitimidir. Bu eğitimde insanlara NLP’yi nasıl öğreteceğinizi öğrenirsiniz. NLP Workshop, NLP Practitioner, NLP Master Practitioner eğitimlerini vermeye hak kazanırsınız. Ayrıca uluslar arası geçerlilikte sertifika verme yetkisini de bu aşamadan sonra kazanmış olursunuz.

9.   Eğitim yorucu olmuyor mu?
Bu eğitimi alan insanların çoğu çalışan insanlar olduğu için, eğitimi akşamları günde beş saat olarak veriyoruz. Bu ilk bakışta yorucu görünmesine rağmen, eğitimin yapısı gereği kişiler eğitimden ayrılmak dahi istemiyorlar. NLP eğitimleri bilinçaltı düzeyde verilen ve %50 uygulamalı geçen eğitimlerdir. Bu sebeple arka arkaya ve yoğun olması kişisel gelişiminiz için en önemli faktördür. Ancak bu şekilde bilinçaltınızın kalıplarını kırıp, ona ulaşmayı başarıyorsunuz. Rahat olun, bu eğitim sizin enerjinizi almak  yerine size enerji veren ve vazgeçmek istemeyeceğiniz bir eğitimdir.
Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.
 
NLP Eğitimi ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki NLP eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.

İzmir Karşıyaka NLP eğitimlerimiz için .0(232) 369 50 81 - 0(532) 100 11 65 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Karşıyaka NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz

Denizli’deki NLP eğitimlerimiz   0 (258) 213 0 999-  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Denizli NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki  NLP eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Antalya NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki  NLP  Eğitimlerimiz   0(252) 213 00 98 - 0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.

redirect open what is the procedure for an abortion
open link married men dating

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık