NLP TEKNİKLERİ

NLP TEKNİKLERİ

Nöro Linguistik Programlama, değişimi sağlayan bir dizi çok güçlü teknikden oluşur. Bunlardan bazıları aşağıda sıralanmıştır:

Çapa atma: İçsel bir tepkiyi dışsal bir tetikleme ile ilişkilendirme işlemidir. Bu sayede tetikleme mekanizması yeniden harekete geçirilerek tepkiye hızlı ve bazen de dolaylı bir şekilde erişilebilinir. 

Çapalar doğal bir şekilde oluşabilir veya kasten kurgulanabilir. Bütün temsil sistemlerinde oluşturulabilinir ve hem olumlu, hem de olumsuz içsel durumları kontrol altına alma görevi görürler.

Yığınak Çapaları: Bireyin belirli bir çapaya karşı tepki yoğunluğunu güçlendirmek için bir dizi olayın aynı çapayla ilişkilendirilmesi işlemidir.

Çöken Çapalar: Birbirine uymayan iki tepkinin aynı anda tetiklenmesiyle olumsuz durumları boşaltma işlemidir.

Zincirleme Çapalar: İstenmeyen durumlar, ara durumlar ve arzulanan durumlar sıralamasını takip edecek şekilde bir dizi çapa yaratma işlemidir.

İç Gözlem Durumu: Bir durumu dokunsal olarak deneyimlemek için tamamen o durumun içinde olmaktır. Geçmiş durumlarla ilgili olarak deneyime bireyin kendi bakış açısından bakmasını gerektirir.

Dış Gözlem Durumu: Geçmiş bir deneyimi dış gözlemcinin bakış açısıyla yeniden yaratmaktır. Bu şu anlama gelir; kişi ilk duyguyu yeniden deneyimlemez. Bunun yerine, bir gözlemcinin duygusunu deneyimler.

Çift Dokunsal Dış Gözlem: Kişinin,geçmiş bir deneyime ait bir filmi izleyen kendisini izlemesidir. Bu teknik, fobi ve ekstrem psikolojik travma vakalarında kullanılır.

Gözlem (Kalibrasyon) : Bireyin iç tepkilerini, gözlemlenebilir davranış ipuçlarıyla eşleştirerek, süregiden bir etkileşim içerisinde okuma işlemidir.

Geçmişin Değiştirilmesi: Seçici çapa atma kullanılarak kişinin bir dizi geçmiş durumları yeniden deneyimlemesine rehberlik işlemidir. Her durum için elverişli bir durum yaratılır ve geçmiş olayların önemini değiştirmek için bireyin repertuarına yerleştirilir.

Uyum: Kişiyle, ahenk, anlayış ve karşılıklı güvene dayalı bir ilişki kurma işlemidir. Algılanan farklılıkları bilinçdışı düzeyde en aza indirgeyerek yapılır.

Yeniden Çerçevelendirme: Problemli bir davranışı, o davranıştan sorumlu içsel parçanın olumlu niyetinden ayırmak için kullanılan bir işlemdir. Olumlu niyeti sürdüren ama problemli yan etkileri yaratmayan yeni davranış seçenekleri oluşturulur.
Strateji: Belirli bir hedefe ulaşmak için kullanılan bir dizi zihinsel ve davranışsal adımlar kümesidir. Belirli adımları uygulamada kullanılan temsil sistemlerinin özel sıralamasıyla temsil edilir.

Alt-modaliteler: Dış deneyimin alt sınıflandırmasıdır. Bir resim, ses veya duygunun bileşenlerine ayrılmasıdır.



Özet olarak NLP bir:

•    Tutumdur

•    Metodolojidir

•    Teknikler Dizisidir

Tutumdur!

•    Bir Amacınız olsun – niyete dayalı hareket edin

•    Profesyonellik mutlaka sonuç verir

•    Kendinizi uzmanlık ve güvene adayın

•    Esneklik: atak veya çılgın olun

•    Deney: yeni şeyler deneyin

•    Yaşamı bir meydan okuma olarak görün

•    Sağduyulu olun: sadece hesaplanmış riskler alın

•    Coşkulu ve meraklı olun:     nasıl diye sorun
hayretle bakma faktörü
hayranlık ve radikal şaşkınlık

•    Her zaman bütünlük içinde davranın

Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.
 
NLP Eğitimi ilgili detaylı bilgi için :

İzmir’deki NLP eğitimlerimiz için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.

İzmir Karşıyaka NLP eğitimlerimiz için .0(232) 369 50 81 - 0(532) 100 11 65 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Karşıyaka NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz

Denizli’deki NLP eğitimlerimiz   0 (258) 213 0 999-  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Denizli NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Antalya’daki  NLP eğitimlerimiz için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Antalya NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Muğla’daki  NLP  Eğitimlerimiz   0(252) 213 00 98 - 0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.

redirect go what is the procedure for an abortion

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık