Nöro Linguistik Programlama Teknikleri

Nöro Linguistik Programlama Teknikleri

Nöro Linguistik Programlama Teknikleri


Korku, her türlü gelişimin, iyileşmenin ve değişimin daha başlangıçta önünü keser. Hedeflerimize ulaşmamıza engel olur, hatta hedef belirlememize bile izin vermez. Yeni ve özgün bir şey yapmak, bir şey üretmek söz konusu olduğunda içimizi bir korku, bir kuşku sarar. Bilinmeyenle karşılaşmaktansa, kötü de olsa her şeyi eski halinde bırakmak daha kolay gelir insana. Bu yüzden de yeniliklere hep direnç gösteririz.
 
Korku belki de bizim hep yol arkadaşımız olacaktır. Önemli olan değişim isteğinin korkudan baskın çıkmasıdır. Nlp’ deki amaç bunu başarmaktır; isteklerimizin korkularımızdan daha güçlü olmasını sağlamak… Her yeni atılımda içimizi biraz korku, biraz kuşku ve heyecan karışımı bir duygu kaplar. Bu duyguyu kontrol etmek kişinin kendi elindedir. Kişi bu duyguların kararlarını yanıltmasına ve aklını kullanmasına engel olmayacak şekilde mesafe koymalıdır. Aksi takdirde korku bizi avuçları içine alır ve hem ruhumuzu hem de kalbimizi felç eder. Aşırı tepki vermemize neden olur.
 
Korkunun sebebi sadece bizim içimizde, düşünce biçimimizde. Onu oluşturan biziz. Bilinçaltının bir düşünce tarzından bir diğerine geçmesini sağlamak için telkinler en mantıklı çözümlerdir. Olumsuzdan olumluya, korku salan düşünceden güven yaratana. Korku olaylar abartarak gösterir bize, onları imkânsızlaştırır. Hâlbuki imkânsız diye bir şey yoktur. Tecrübelerimize dayanarak gerekli önlemleri alabilir ve olumlu bir çözüm elde edebiliriz.
 
Her şey bir denemeye bakar. NLP’ ye göre de korkacağımıza ve her şeyin bir felaketle sonuçlanacağını düşüneceğimize, her şeyin daha iyiye gideceğini ve hedeflerimize varabilmek için gerekli tüm imkânlara sahip olduğumuzu görmeye çalışmalıyız. Yani olumlu düşünmeliyiz. Eylem düşüncede başlar çünkü.

Shakespeare’in sözcüklere döktüğü bu korku bakın nelere muktedir;
 
“Olmak ya da olmamak. İşte bütün mesele bu.

Düşüncelerimizin katlanması mı güzel,

Zalim kaderin yumruklarına, oklarına?

Yoksa direnip belâ denizlerine karşı, “dur, yeter” demesi mi?

Ölmek, uyumak sadece.

Ama düşünün ki, uykuda düş görebilir insan!

İşte bu kötü.

Çünkü o ölüm uykusunda,

Şu fani bedenden sıyrılıp çıktığımızda, Göreceğimiz rüyalar bizi duraksatır ister istemez.

İşte, felaketi onca uzun ömürlü kılan da bu.

Yoksa kim katlanırdı zamanın kırbaçlarına, küfürlerine,

Zorbanın haksızlığa, kibirli adamın hakaretine?

Hor görülen, aşkın acılarına, adaletin gecikmesine,

Devlet görevlisinin kendini bilmezliğine;

Sabırla bekleyen erdemli kişinin,

Değersiz insanlardan gördüğü muameleye

Yalın bir hançer darbesiyle hesabı kesilecekken?

Kim katlanırdı, bu yorgun yaşamın yükü altında

Homurdanıp terlemeye,

Ölümden sonraki bir şeyin korkusu olmasaydı!

Sınırları geçenin bir daha dönmediği,

O bilinmez ülkenin korkusu kafamızı karıştırıp

Bizleri tanımadığımız kentlere koşup gitmektense,

Başımızdakilere katlanmak zorunda bırakmasaydı?

İşte bunları düşündükçe

Ödlek olup çıkıyoruz hepimiz

Ve işte böyle karanlığın doğal rengi,

Endişenin soluk gölgesinde bozuluyor;

Bulutları hedef alan büyük ve iddialı atılımlar

Bu yüzden yörüngesinden sapıyor

Ve bir girişim olmaktan çıkıyor adları.”

Korkuyla baş etmeliyiz. Korkuyu hafifletmenin yolu en çok korktuğumuz şeyleri bir kenara yazmak ve şu soruyu sormak
olmalı; “En kötü ihtimalle ne olur?” Bu ihtimalleri yazıp, bunlara karşıdan şöyle bir bakmak gerek. Sonra korktuğumuz şeyler için şu soruyu sormalıyız; “Hayatımın tamamını bu şekilde geçirmek ister miyim?” Daha sonra korktuğumuz ama yapmayı arzu ettiğimiz şey için; “Yapamazsam neler kaybederim?” sorusu gelmeli aklımıza. Tabi ki ölümün kıyısında iken;

“Keşke şunu da yapsaydım diye hayıflanacağım ne olabilir?” sorusu da gelmeli…
 
Tüm bu sorular korkunun hafiflemesine, hedef belirlemeye sebep olacaktır. İnsanların çoğunun hedefi yoktur. Birçoğunun hedefi olduğu halde eyleme geçmemektedir. Nlp eylem olmadan hiçbir işinize yaramaz, onca kitabı okumak veya onca bilgiye sahip olmak…

Önemli olan sizin harekete geçmenizdir. Gemi hareket ettikçe yol alır, bekleyerek değil… Hedefi olup da bunları gerçekleştirmek için eyleme geçenlerse %1’lik gibi az bir dilimde yer almaktadırlar.

Nlp’ de de incelenmiştir ve görülmüştür ki hedefine ulaşmış insanlar uzun bir süreci, vazgeçmeden çalışmış, üstün bir çaba sarf etmiş, azimli insanlardır. Başarı kolay elde edilmemektedir.

Einstein’ın da dediği gibi başarıda %1 zekâ, %99 çalışma etkilidir. Hiçbir insan çalışmadan başarıya ulaşamaz. Başarıya ulaşmış insanların da günleri herkes gibi 24 saattir. Herhangi bir bedel ödemeden, çaba göstermeden istediğimiz başarıyı yakalayamayız. Rahatlık bölgemizden uzaklaşmalıyız. K. Moorleed’in dediği gibi; “Hiç kimse başarı merdivenini elleri cebinde tırmanmamıştır.”

Eğer ki korkumuzu beynimizden atıp, hedeflerimiz için girişimde bulunursak, azimli, kararlı bir şekilde çalışırsak bundan kazancımız “ARZU ETTİKLERİMİZ olacaktır. Bu da dünyanın en kazançlı işidir.
 
Ücretsiz ön görüşme yapmak için bizden randevu almanız yeterli olacaktır.
 
NLP Eğitimi ilgili detaylı bilgi için :

İzmir  NLP Eğitimi için 0(232) 422 59 54 yada 0 (535) 667 32 24 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.

İzmir Karşıyaka NLP Eğitimi
için  0(232) 369 50 81 - 0(532) 100 11 65 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya İzmir Karşıyaka NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz

Denizli  NLP Eğitimi için  0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Denizli NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.Bold (CTRL+B)

Antalya NLP Eğitimi için 0 242 323 73 15 yada  0 (505) 445 15 31 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya  Antalya NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.

Muğla NLP Eğitimi için  0(252) 213 00 98 - 0 (532) 100 11 65  numaralı telefondan ulaşabilirsiniz veya Muğla NLP Eğitimini tıklayabilirsiniz.

open my husband cheated with a man how to know if wife has cheated
married men cheat with men my boyfriend cheated on me quotes my wife cheated on me now what
why do men cheat how to cheat on husband My husband cheated on me

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık