Ögrenci Koçluğu

Öğrenci Koçu Antalya

 Öğrenci Koçu Antalya

Öğrenci koçluğu , sınavlara hazırlanan ya da okul sürecinde potansiyellerini en üst seviyeye çıkarmak isteyen öğrencilerin öğrenme,hatırlama,anlama,algılama,sorun çözme ve hedefleri doğrultusunda hareket etme becerilerini geliştiren ve hedefe yönelik çalışmalar yapılan bir koçluk , danışmalık sürecidir. Bu süreçte öğrenciye yol arkadaşı olur. İçsel farkındalığını çıkarmada ona yardımcı olur. Öğrenci koçluğunda koç-öğrenci-anne-baba ve okul birlikte hareket eder. Öğrencinin en yüksek verimi alması ve kaynaklarını keşfedip yüksek performansa ulaşması amaçlanır. Öğrencinin, okul yaşamını ve yaşamının diğer alanlarını düzenlemesini sağlamak amacıyla; soru sordurur, yanıtını buldurur, yaratıcı düşüncelere yöneltir, harekete geçmesini sağlar. Öğrencinin kendisini tanıması ve değerlendirmesi ile ilgili farkındalığını arttırır. Derslerinde ve okulda başarısını arttırır. Hedef koyması ve hedeflerine başarı ile ulaşması konusunda yön gösterir. Yeni bakış açılar...Devamını Oku »

Antalya Ögrenci Koçu

Antalya Ögrenci Koçu

Hedeflerine ulaşmak için doğru yolları bulamayan ve sorunların baskısı altında ezilerek yetersizliklerini korkuya dönüştüren, özellikle SBS ve ÖSS sınavlarına hazırlanan öğrencilerin zorlu maratonunda onlara kılavuzluk eden, profesyonel bir destek sunan, tam konsantre olmalarına, hedefe doğru biçimde yönelmelerine, zihinsel olarak rahatlamalarına ve her türlü sınavlara hazırlanmasına yardımcı olan kişilere "ÖĞRENCİ KOÇU" denir. Öğrenci koçluğu vasıtası ile öğrenci öğrenmeyi öğrenir, analitik düşünme yeteneğini kazanır, gerek okul yaşamında gerekse yaşamın diğer alanlarında kendini tanır, değerlendirir, farkındalığı artar, çözüm bulur, yaratıcı düşüncelere yönelir, vizyon oluşturur, hedef belirler, eylem adımları atar, harekete geçer. Tüm bunlar sonucunda ise yaşamın her alanında başarısını artırır. Öğrenci Koçu, öğrenciye odaklanarak öğrenci ve aile ile birlikte öğrencinin başarma isteğini arttırıcı çalışmalar yapar. Çalışma programı...Devamını Oku »

Öğrenci Koçu Eğitmenliği

Öğrenci Koçu Eğitmenliği

Koçluğu eğitim için düşünürsek; çok sayıda öğrencinin o gencecik bedenleriyle üstesinden gelmek için çalıştıkları ve zorluk çektikleri sınav sürecinde yaşanan büyük gel- gitler, iniş –çıkışların yaşandığı tartışılamaz bir gerçektir. Aslında çoğu zaman öğrenciler yapmaları gereken ve yapmaları gerekmeyen şeyleri bilmektedirler. Ama bilmek yapabilmek anlamına gelmediği için bu bilinenler uygulamaya geçirilemediği için öğrenciler bu konuda çok fazla sıkıntı yaşamaktadırlar.Durum böyle olunca aileler elleri kolları bağlanmış, ne yapacaklarını bilemez bir hale gelirler. Öğrenci koçluğu; bu durumda bulunan öğrenciler için çok değerli bir yol arkadaşlığıdır. Onu sonuca götürmek konusunda son derece önemli bir misyon üstlenmektedir. Öğrencilerin yaşadıkları genel sıkıntılar doğru, yerinde ve gerekli adımları atamamak, hedef belirleyememiş olmak nedeniyle motivasyon sıkıntıları yaşamak ve harekete geçemiyor olmak, kararlılığı sürdürememek biçiminde özetlenebilir. Bu durumda ola...Devamını Oku »

1 2 3
Yukarı Çık