Öğrenme

Öğrendiklerimizi Hatırlamak

Öğrendiklerimizi Hatırlamak

Öğrendiklerinizi Hatırlamak Öğrendiklerinizi Hatırlamak: Okuduğunuz bir çok şeyi hatırlamanızda, kavramanın çok önemli bir rolü vardır. Bir öğrenci olarak okuduğunuz hemen hemen her şeyi er ya da geç bir yerlerde kullanırsınız. Bu, bir dönem ödevi, seçmeli bir test ya da bir final sınavı olabilir. Bu yüzden ödevlerinizi tamamlamak ve sınavlarınızdan geçer not almanın çok Ötesinde, üzerinde durmanız gereken bir konu daha var. O da, okuduklarınızı hatırlamaktır. Birçoğunuz hatırladığınız bir detay ile sınıfın en yüksek notunu aldığınızı ya da hatırlayamadığınız bir nokta ile beklediğinizden daha düşük bir not aldığınızı tecrübe etmiş...Devamını Oku »

Öğrenmenin Kolay Yolu

Öğrenmenin Kolay Yolu

Öğrenmenin Kolay Yolu Şöyle bir – iki düğmeye basarak ya da birkaç küçük hap yutarak öğrenmek istediğiniz her şey hiç aklınızdan çıkmamacasına zihninize giriverse ne güzel olurdu, değil mi? Ne yazık ki bu henüz mümkün değil, ancak öğrenme yeteneğinizi güçlendirebilmek için uygulayabileceğiniz birkaç basit yöntem var. “Öğrenmemi kolaylaştıracak bir hap yok mu? ” diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Aslında evet, var! İnanması biraz güç, değil mi? Çinko tabletleri. Çinko aslında pek çok yönden temel bir elementtir. Bedenimizdeki enzimlerin 2000‘den fazlasının işlevlerini yerine getirebilmek için çinkoya ...Devamını Oku »

Öğrencileri Öğrenmeye Motive Etme

Öğrencileri Öğrenmeye Motive Etme

Öğrencileri Öğrenmeye Motive Etme Öğrencileri Öğrenmeye Motive Etme Bütün dünyada, ebeveynler ve öğretmenler, öğrencilerin niçin her geçen gün okula ve okul derslerine daha az ilgili göründüklerini anlamak için saçlarını yoluyorlar. Ebeveynlerin görevi, basitçe, çocuğu okul için hazırlamak, onu okula götürmek ve ödevlerin düzenli olarak yapılmasını sağlamaktı. Öğretmenlerin vazifesi, öğrenciye bilgiyi sunmak ve alıştırmalarda onlara yardımcı olmaktı. Bunlar, artık çalışır görünmüyor. Hem ebeveynler hem de öğretmenler, sürekli olarak, öğrencilerin iyi akademik performanslarını sağlamak için yeni stratejiler geliştirmek zorundalar. Öyle görünüyor ki, bazen rüşv...Devamını Oku »

1 2
Yukarı Çık