Özgüven

Özgüven Nasıl Kazanılır ?

Özgüven Nasıl Kazanılır ?

Özgüven önemli bir kişisel özelliktir yaşamla baş etmemizi ve sorunlarla gerçekçi bir şekilde mücadele etmemizi sağlar. Zorluklara karşı dayanmamızı kolaylaştırır. Özgüven kazanma süreci, yaşamın önemli zorlukları ile başa çıkma gücüne sahip ve mutlu olmaya layık bir kişi olma deneyimidir.Özgüven insana güç verir, enerjisini artırır ve daha fazla çaba göstermeye özendirir. Başarı için ilham kaynağıdır. Başarılarımızla gurur duymamızı ve onlardan keyif almamızı sağlar. Bizim yaklaşımımıza bağlı olarak başka insanlar ve dışımızdaki olaylar özgüvenimizi yükseltebilir ya da bitirebilirler. Yaşama özgüvenli bir şekilde yaklaşmak ve bunu sürdürmek önemlidir. Ancak, aşırı bir güven duygusu ile hareket ederek kendimizi ve diğer insanları tedirgin etme riskini de almamak gerekir. Özgüvenimiz olmadığında işleri yapabilme yeteneğimizden emin olamayız. Gerekli beceriye ve deneyime sahip olduğumuzu bildiğimiz halde daha önce hiç yapmadığımız bir işle karşılaştığımızda endişeleniriz...Devamını Oku »

Çocuklarda Özgüven Eksikliği Nasıl Giderilir

ÇOCUKLARDA ÖZGÜVEN EKSİKLİĞİ NASIL GİDERİLİR

Şunu bilin ki, bu durum dnyanın sonunun gelmesi demek değildir. nl bir ataszmz vardır: Zararın neresinden dnlse krdır diye. ocuğunuz bymş ve siz bu arada onun zgveninin yetersiz olduğunu henz fark etmiş olabilirsiniz. Dzeltmek kolay değildir. Ancak imknsız da değildir. Her şeyden nce, ocuğunuza karşı aşırı koruyucu bir anne rol geliştirmiş olup olmadığınızı saptamanız gerekiyor. Eğer siz aşırı koruyucu bir anne iseniz, işe kendinizi değiştirmekle başlayacaksınız. Ancak daha nce şunu belirtmekte fayda var. Her anne koruyucudur ve bunun sınırları vardır. Siz bu sınırları aşmış olabilirsiniz. ocuğunuzun yapması g...Devamını Oku »

Sınav Öncesi Özgüveni-Sınav Anı Rahatlığı Ve Sınav Konsantrasyonu

SINAV ÖNCESİ ÖZGÜVENİ-SINAV ANI RAHATLIĞI VE SINAV KONSANTRASYONU

Sınav bir bilgi lmdr. yleyse sınavda nemli olan, gerek bilgimizin eksik llmesine neden olabilecek etkenlerden sıyrılmaktır. ncelikle daha sınava hazırlanmaya başladığımız andan itibaren, alışma boyunca ve sınav sresince sınav kaygısından kurtulmak gerekir. Belki kaygı motivasyon aısından biraz varan dahi olabilir. Ancak aşırı kaygı başarısızlık getirir. Bunu iin: Sınav başarısını, bir kişilik başarısı olarak grp tanımını arpıtmamalı. alışmaya rağmen yetersiz olunacakmış gibi bir endişeye kapılmadan, alışmakla başarılabileceği zgvenini taşımalıdır. &C...Devamını Oku »

Özgüven

Özgüven

Kendine inanmak, huzurlu bir aklın anahtarıdır. Akıl sakinken ve kendinden eminken en iyi şekilde alışır. Gven eksikliği, aslında yararlı hibir şey retmeyen olumsuz dşncenin rndr. Amaları gerekleştirmek iin gereken bedeli demeye istekli olmak gerekir. Gerekten arzulanan ve uğruna alışmaya istekli olunan her şeyi kişi kolaylıkla başarabilir. Hayallerini kendi gcyle gerekleştireceğine inanan insan şevklidir, inanlıdır ve yaşama sevinci vardır. Kişinin gelecekteki umudu, onun şimdiki gcnn kaynağıdır. Hayallerinden kendini ayıran cam blmeyi kaldıracak g herkeste vardır. Yeter ki insan kendi i dnyasının muhteşemliği ve onun sınırsız gc ile tanışsın, onunla merhabalaşsın. nemli olan yaşamdan ne ...Devamını Oku »

:: Özgüven - Olmak Ya Da Olmamak Şartlanma

:: ÖZGÜVEN -  Olmak ya da Olmamak Şartlanma

Dnyaya geldiğimiz andan başlayarak yaklaşık altı aylık oluncaya kadar iki tr davranış biliyor ve bunları kullanıyorduk. Pasif, bağımlı davranış ile agresif, istekte bulunan davranış. Biraz daha byynce ilk ğrendiğiniz ve kullandığınız szcklerden biri 'Hayır'dır. Bu, Ben artık mantığımı kullanmaya, kararlarımı kendim vermeye başlayabilirim demenin bir şeklidir. İlk itirazlar kendine zg bir birey olarak bağımsızlık yolunda atılan bir adımdır. Yeni yeni yrmeye başlayan ocuklarda bazen pasif bazen agresif olmak, duygularını aıka ifade etmek, kendini sulu hissetmeksizin ya da herhangi bir kt niyeti olmaksızın Hayır demek son derece doğal ve kendiliğinden oluşan davranışlardır. Kkken Hayır dediğiniz iin azar işitmiş miydiniz? Bunun kibar...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7
Yukarı Çık