Çocuğuma Matematiği Nasıl Sevdiririm?

Çocuğuma Matematiği Nasıl Sevdiririm?

Doğal yollarla çocuklara matematiği sevdirmek, eğlenceli hale getirmek için anlayışlı bir öğretmen sorunu çözebilir. Öğretmenler müfredatı takip edebilmek için matematik öğretirken oldukça hızlı davranıyorlar. Matematiği ilgi çekici bir hale getirmek onlar için iyi bir motivasyon yöntemi olacaktır.

Çocuğunuza matematiği sevdirmek için onunla pozitif konuşun. Sizinde matematiği sevmediğinizi, okula giderken tıpkı onun gibi zorlandığınızı söylemekten kaçının. Bunun yerine matematik hakkında olumlu şeyler söylemeyi deneyin. Matematiğin bir mücadele olduğunu ama çok ilginç ve kullanışlı olması nedeniyle bunları çalıştığınızı söyleyin.

Çocuklarınız matematikle mücadele etmeye başladığında hemen yardım alın. Matematik becerileri birbiri üzerine inşa edilir ve gerçekten matematikle ilgilenmeye başladığı zaman başka becerileri de gelişir. Çocuğunuz başaramadığı zaman, hayal kırıklığı yaşayacaktır. Çok kez pes etmeye çalışacak ve vazgeçecektir. Bu durumda siz asla pes etmeyin ve her şeyi en baştan başlayın.

Çocukların matematikle tanışmaları doğumla başlar. Nesne devamlılığının ve neden sonuç ilişkilerinin kurulması basit matematik kavramlarının temeli doğumla birlikte başlıyor. Yaşın ilerlemesiyle bu kavramlarında gelişimleri de ilerler. Okul öncesi çocuklar, problem çözme sonuç çıkarma bağlantılar kurma ve matematik dilini kullanmayı içeren matematiksel düşünceyi geliştirebilir, şekil sayı, işlemler, ölçüm ve geometri becerilerini temel düzeyde kazanabilirler. Okul öncesi dönemde çocuklar için uygun matematik etkinlikleri ve oyunları, çocukların matematiksel beceri seviyelerinin belirlenmesi, bireysel farklılıklara dikkat edilmesi, uygun materyal seçimi anne-babaların dikkat etmesi gereken konulardır.

Çocuk başkalarının düşüncelerini benimser ya da ezber yoluna giderse kendi düşüncesini üretemez ve çözüm yoluna ulaşamaz. Bu yüzden çocuğun düşünmesini, konuşmasını ve çözüm yolunu deneyerek bulmasını sağlayın. Onun yerine problemi çözmeyin. Sezgisel ve yaratıcı düşüncesini destekleyin.

Çocuğunuzla özel olarak hazırlanmış, eğlenceli matematik kartlarından oynayabilirsiniz. Bu sayede çarpma, toplama, çıkarma ve bölme becerileri gelişir. Matematik öğretmeninin ne kadar iyi bir insan olduğunu belirtin ve fırsatınız varsa öğretmenini eve davet edin. Okul dışında tıpkı sizler gibi bir insan olduğunu gözlemlemesine yardımcı olun.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık