Psikoloji

Kişisel Gelişim, Psikoloji, Kişisel Gelişim , Raja Yoga Meditasyonunun Safhaları

Kişisel Gelişim, Psikoloji, Kişisel Gelişim , Raja Yoga Meditasyonunun Safhaları

Kişisel Gelişim, Raja Yoga Meditasyonunun Safhaları * Geri çekilme: Alında parlayan bir ışık noktası, farkındalık noktası olduğunuzu düşünebilirsiniz. * Olumlama: Ruhsal bilgiyi kullanarak zihniniz! yönlendirebilirsiniz. Amaç seçtiğiniz bir düşünceyi, değeri, kişisel gelişim konusunu deneyimlemektir. * Odaklanma: Zihninizin enerjisi seçtiğiniz olumlu düşünce sayesinde bir noktada toplanır. Güneş enerjisi odaklandığında pek Çok şey yapar. * Konsantrasyon: Zihninizin ve aklınızın birlikte çalışmasına dikkat etmelisiniz. Konsantrasyonunuz zayıf olduğunda aklınız başka, zihniniz başka yere gider. Kendinizi iki ayrı kişi gibi hissedersiniz. Zihin o zaman aklı dinlemez. Eğer seçtiğiniz olumlu düşünceler üzerinde odaklanıp, konsantre olmayı, yoğunlaşmayı başarabilirseniz zihniniz ve aklınız birlikte çalışmaya başlar. Konsantrasyondan önce kontamplasyon, bilgiyi gözden geçirme ve görselleştirme uygulana...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Psikoloji, Kişisel Gelişim , Raja Yoga Meditasyonunun Safhaları

Kişisel Gelişim,  Psikoloji, Kişisel Gelişim ,  Raja Yoga Meditasyonunun Safhaları

Kişisel Gelişim, Raja Yoga Meditasyonunun Safhaları * Geri çekilme: Alında parlayan bir ışık noktası, farkındalık noktası olduğunuzu düşünebilirsiniz. * Olumlama: Ruhsal bilgiyi kullanarak zihniniz! yönlendirebilirsiniz. Amaç seçtiğiniz bir düşünceyi, değeri, kişisel gelişim konusunu deneyimlemektir. * Odaklanma: Zihninizin enerjisi seçtiğiniz olumlu düşünce sayesinde bir noktada toplanır. Güneş enerjisi odaklandığında pek Çok şey yapar. * Konsantrasyon: Zihninizin ve aklınızın birlikte çalışmasına dikkat etmelisiniz. Konsantrasyonunuz zayıf olduğunda aklınız başka, zihniniz başka yere gider. Kendinizi iki ayrı kişi gibi hissedersiniz. Zihin o zaman aklı dinlemez. Eğer seçtiğiniz olumlu düşünceler üzerinde odaklanıp, konsantre olmayı, yoğunlaşmayı başarabilirseniz zihniniz ve aklınız birlikte çalışmaya başlar. Konsantrasyondan önce kontamplasyon, bilgiyi gözden geçirme ve görselleştirme...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Farkındalık

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Farkındalık

Kişisel Gelişim, Farkındalık; özümüze açılan kapı Yaşam içindeki kendimizin farkında olmak bilincimizin gelişiminde en önemli etkendir, Kendimizi tanıdıkça yaptığımız, düşündüğümüz en küçük detayların farkında oldukça, hayatı hisseder ve zevk almaya başlarız. Bu farkındalık otomatik olarak bilincimizin gelişimini sağlar. Mesela; Sabah uyandınız, duş alıp, kahvaltı yaptınız, giyinip evden çıktınız, arabanıza bindiniz / otobüs durağına yürüdünüz. Bu davranışlar monoton olarak otomatik olarak her gün yaptığınız bir işlevlerdir. Bunu farkında olarak yaptığınızda ise şu olur: Sabah gözlerinizi açtınız. Dışarıya bakarken, güneşli bir bahar günü gökyüzünün maviliğini hafif bir müzik eşliğinde soludunuz, yağmur yağarken yağmurun sesini ruhunuzda duydunuz, dışarıda kar varken beyazlığın verdiği duyguyu, rüzgarın yüzünüzdeki dolaşımı gibi hissettiniz. Duş alırken, suyu bir sevgi gibi düşünüp, tüm vücudunuzu, yavaş yavaş dol...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Saf Farkındalık

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,   Saf Farkındalık

Kişisel Gelişim, Saf Farkındalık Gerçek bir arayı§ içinde olan kişi, kendisini arayan kişidir. Bir ek soru hariç, diğer bütün sorulardan vazgeçilebilir: Ben kimim.7 Emin olabileceğin tek gerçek, senin var olduğundur. "Ben" kesindir. "Ben suyum ya da buyum" ise kesin değildir. Algılamanın kendisi bile, senin "algıladığın şey" olmadığım gösterir. "Ben O'yum" adlı kitabın sürekli yeni baskılar yapmasının nedeni Maharaj'ın sözlerindeki "açıklık" ve "yücelik"tir. Hollanda'nın Rotterdam şehrindeki Erasmus Üniversitesi'nin Felsefe Fakükesinden Douwe Tiemersma bu kitabı, yazdığı önsözde şöyle tanıtıyor: Ben O'yum adlı kitabı okuduğumda onun sözlerinin kesinliğinden ve çürütülemezliğinden son derece etkilendiğimi, adeta bir anda çarpıldığımı itiraf etmeliyim. Sözcükler doğaları gereği her ne kadar sınırlı olsalarda, Maharaj tarafından kullanıldıklarında "silinip parlatılmış şeffaf pencerelere" dönüşüyorlar. Bununla birlikte hiç...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Duyu Dışı Algılama

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Duyu Dışı Algılama

Kişisel Gelişim, Duyu Dışı Algılama DUYU DIŞI ALGILAMA Altıncı Duyu anlamında Duyu Dışı Algılama (DDA) ya da Duyular Dışı idrak (DDI) (extra sensory perception ya da ESİ3 perception extra sensorielle) ilk defa 1870 yılında Sir Richard Burton tarafından kullanılmıştır. 1930'lu yıllarda Duke Universitesi'nden parapsikolog J. B. Rhine tarafından popülerlestirilmistir. Tüm DDA fenomenlerinde PSI Etkisi denilen bir güç devreye girmektedir. PSI ise Grek alfabesinin yirmi üçüncü harfidir ve yaşam gücü, ruh anlamlarına gelmektedir. İngiliz psikolog R.H. Thouless ve Dr. WRWiesner tarafından 1946 yılında parapsikolojik literatüre kazandırılmıştır. DDA ve psikokinezi ile ilgili fenomenler için kullanılmıştır. Psikokinezi (PK) terimi de Grekçe "psikhe" (ruh) ve "kinesis" (hareket) sözcüklerinden türetilmiştir. El değdirmeden nesneleri hareket ettirebilme gibi fenomenleri kapsamaktadır. Dr. Recep Doksat, "Hipnotizma" adlı kitabınd...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51
Yukarı Çık