Psikoloji

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Kişilik

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Kişilik

Kişisel Gelişim, Kişilik Kişilik konuşu, önceki psikolojilerde merkezi bir konumda olmuştur. Gerçekten de birçok psikolojik kuram insanın kendi kişiliği neyse, o olduğunu kabul eder. Psikolojik sağlık ve refah üzerine yazılmış kitaplara verilen en genel başlık, sağlıklı kişilik'tir. Psikolojik sağlık konuşu öncelikle kişilikte gerçekleştirilecek değişimleri kapsayacak şekilde ele alınmıştır. Kişilik ötesi bakış açısından bakıldığında, kişiliğe göreceli olarak daha az önem verilir. Kişilik, varlığın görünen yanlarından yalnızca birisi olarak ele alınır ve bireyin onunla özdeşleşebileceği ama bunun zorunlu olmadığı belirtilir. Psikolojik sağlık, kişiliğin değiştirilmesinden çok, kişilikle birebir özdeşleşmekten uzaklaşmayı kapsar. Her kişinin kendisiyle ilgili anlattığı kişisel drama ya da hikaye de farklı bir bakış açısından değerlendirilir. Kişisel dramalar gereksiz lükslerdir ve kişinin bütünüyle işlev görmesine müda...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Kişisel Gelişim Kitap

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Kişisel Gelişim Kitap

Kişisel Gelişim, İSLAM MEDENİYETİ'NDE KİŞİSEL GELİŞİM YÖNTEMLERİ İslam Medeniyeti'nde kullanılan kişisel gelişim yöntemlerinden kastedilen elbette bugünkü anlamda modem kişisel gelişim yöntemleri değildir. Burada kastedilen; islam Medeniyeti tarihinin belli devirlerinde, devirlerinin şartlarına uygun olarak kullanılan yöntemlerdir. Bu yöntemler gerek daha önce değinilen gelişim kurumlarmda gerekse bu mekanların dışında kullanılmakta ve muhatapların her konuda kendilerim geliştirmelerine katkıda bulunmaktaydı. İslam medeniyetinde kullanılan kişisel gelişim yöntemleri insanı bir bütün olarak kabul etmekte v& birey merkezli bir karakter arzetmektedir. Bu yöntemler genellikle, içten dışa bir gelişim öngörmekte, bunun yanında iletişim, beden dili, hitabet ve güzel konuşma gibi dışı geliştirmeye yönelik eğitimleri de barındırmaktaydı. Ancak buna rağmen islam medeniyetinde kullanılan kişisel gelişim yöntemleri, öncelikle muhat...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Hümanist İnsancıl Psikoloji, Abraham Maslow, James Bugental

  Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Hümanist İnsancıl Psikoloji, Abraham Maslow, James Bugental

Kişisel Gelişim, Hümanist, İnsancıl Psikoloji (Abraham Maslow, James Bugental) Hümanist ya da insancıl Psikolojinin kurucularından sayılan Maslovv'a göre kendini gerçekleştirme, yetenek, kapasite ve gücün sonuna kadar geliştirilmesi ve bunların uygulamaya konulmasıdır. Transpersonal ya da Kişilik Otesi Psikiyatrist Gregory A. Curtis, Abraham Maslow'un Gereksinimler Hiyerarşisini şöyle sıralamaktadır: Bir, fizyolojik gereksinimleri karşılamak; iki, güven duygusu duymak; üç, ait olmak; dört, kendine saygı duymak; beş, Kendini gerçekleştirmek; altı, kendini aşmak. Bunlardan her biri, öncekinin üzerine temellenmektedir. Dolayısıyla güven duygusu gereksinimi, ancak insanın yiyecek ve uyku gibi fizyolojik gereksinimleri karşiandıktan sonra yeterli olarak ortaya çıkmaktadır. Bir ilişkiye, bir aileye, bir organizasyona, bir kültüre, bir topluma ait olmak, belirli bir güven duygusu seviyesinin ge...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Geştalt Terapisi (Frederick Peris), Nlp

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Geştalt Terapisi (Frederick Peris), NLP

Kişisel Gelişim, Geştalt Terapisi (Frederick Peris), NLP Geştalt Terapisi (Frederick Peris), meditasyonda gözetilen şimdi-merkezciliğe giden değişik bir yoldur. Kişi 'şimdiki durum' üzerinde yoğunlaşmaya ve varolanda kalmaya davet edilir. Kişinin sıradan bilincinin 'kişisel bir inşa' olduğu ve her insanın kendi bilincinin içeriğim değiştirebileceği vurgulanır. Bilinçte 'sözel' ve 'sezgisel' ayrımının bulunduğu kabul edilir. Örneğin "Ben su anda çok mutluyum." derken, yüzümüzün ifadesi ve sesimizin tonu tam da bunun aksini ifade edebilir. Terapiye katılanlar, kendi vücut dillerinin farkına varmaya ve tüm bilmçahlarını bilince çıkarmaya davet edilirler. Katılımcılara şunlar sorulur: "Vücudun sana ne anlatıyor?", "Sesinin tonu sana ne söylüyor?" Bu sorular, aslında beyninizin sözel olmayan sağ yarım küresinde neler oluyor, anlamına gelmektedir. (nlp nedir, nlp english, nlp teknikleri, nlp eğitimi,...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Meditasyon

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,   Meditasyon

Kişisel Gelişim, BESHARA TRUST, Meditasyon Beshara Trust, insanların birlikte meditasyon yapmak, Muhyiddin îbn Arabi ve diğer ustaların yazılarım çalışmak, birlikte temizlik, yemek, bulaşık hizmetleri yapmak için bir araya geldikleri bir merkezdir. Her yıl yüz civarındaki üyesiyle birlikte Türkiye'ye gelinir ve önemli sayılan merkezler ziyaret edilir. Sabah ve akşam, yarım saat sessizlik içinde toplu meditasyon yapılır. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 msn: [email protected] www.sayginnlp.com www.cemalkondu.com...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51
Yukarı Çık