Psikoloji

Kişisel Gelişim, Kurumsal Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Nlp, Nlp Eğitimleri,

Kişisel Gelişim, Kurumsal Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, NLP, Nlp Eğitimleri,

Kişisel Gelişim, NLP, NLP Nedir, NLP Teknikleri 1970'li yıllarda, Santa Cruz'daki Kaliforniya Universitesinde, dilbilim konusunda Asistan olan John Grinder ile aynı üniversitede psikoloji okuyan Richard Bandler'in tanışmalarıyla NLP Serüveni başlamış oldu. Bandler, Geştalt Terapisiyle çok ilgiliydi, ayrıca matematik ve bilgisayar dersleri de alıyordu. Dönemin önde gelen psikiyatristlerini araştırıyordu. Arkadaşı Bob Spitzer'in yayınevi 'Selence and Behaviour Books' için ünlü aile terapisti Virginia Satir'in konferans kayıtlarınm yazıya dökülmesiyle uğraşırken, Satir'in uygulamalarında "belirli kalıpların" bulunduğunu keşfetti. Satir'in kendisi bile bunları bilmiyordu. Bandler'in bu çalışması NLP'deki "Modelleme"nin başlangıcı oldu. Bu dönemde Grinder ile tanıştılar. 1960'larda Grinder, Avrupa'da ABD Ordusu Özel Kuvvetler Birimi için çalışırken, bir Dilbilimci olarak "Dil asimilasyonu", "Kültürel davranışlar" ve "Dilde aksan ...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Budist Psikoloji

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,    BUDİST PSİKOLOJİ

Kişisel Gelişim, Budist Psikoloji Daniel Goleman, "Bir içsel Boşluk Haritası" başlıklı yazısında klasik Budist psikolojisin! şöyle özetler: Klasik Budist anlayıp özetleyen Abhidhamma yazıları belki de "bilinç halleriyle" ilgili en ayrıntılı geleneksel psikoloji metinleridir. M.S. beşinci yüzyılda Budist keşiş Buddhaghosa, Abhidhamma kitabının bir bölümünü özetleyerek, meditasyonla ilgili bir kitap olan Visuddhimagga'yı yani Arınma Yolu'nu yazmıştır. Bu yazılar bize meditasyonu öngeren bir bakış açısıyla, kapsamlı bir resim sunmaktadır. Meditasyon için en uygun ortamlar, en uygun zihinsel tutumlar (sevinç gibi) üzerine tavsiyelerle başlar. Dikkatin eğitildiği özel yolları betimler. Meditatif yoldan geçerek Nirvanik hal'e ulaşma yolundaki dönüm noktalarım belirtir. Nirvana deneyimi sırasında yaşanan psikolojik halleri betimleyerek sona erer. Üç büyük eğitim bölümü vardır. Uygulama "sila" i...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Nichiren Soshu

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  NİCHİREN SOSHU

Kişisel Gelişim, NİCHİREN SOSHU Nichiren Soshu. Japonya kaynaklı bir Budist okuldur. Bahailer ve Mormonlarla birlikte dünya çapında en geniş üye kitlesi olan yeni dinsel hareketlerden biri sayılmaktadır. Lotus Sutra'nın önemini vurgulamıştır. 1950'li yıllarda Batı'da popüler olmuştur. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 msn: [email protected] www.sayginnlp.com www.cemalkondu.com ( zen, Budistlik, kişisel gelişim, kişisel başarı, bireysel gelişim, nlp, hızlı okuma. Trans. Hipnoz, koçluk, izmir)...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Felsefe

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  felsefe

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, felsefe Kişisel Gelişim, RİNZAİ ZEN OKULU Japon Zen Budizm okulunun iki dalından birisidir. Kökleri Çin'deki Chan Budizmi'nin Un Chi okuluna dayanır. Eisai tarafından Japonya'ya getirilmiştir. Birdenbire gerçekleşen aydınlanmanın önemini vurgular. Koanları (Bilmecemsi keşif konuları, akılla değil, sezgi ve keşf ile çözülebilirler.), ani bağırışları, kutsal metin okumalarım ve Buda resimlerine bakarak meditasyon yapmayı kullanırlar. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 0232 4225954 Cep:0 ...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Felsefe

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,   felsefe

Kişisel Gelişim, ISKCON-ULUSLARARASI KRİSHNA BİLİNCİ TOPLULUĞU 1965 yılında öğretmeni tarafından batılı insanlara Tanrı'nın sevgisini anlatmak için, batı'ya gönderilen Bhaktivedanta Swami praphupada tarafından kurulmuştur. Yoko Ono, John Lennon, George Harrison gibi ünlüler çalışmalarına katılmışlardır. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİNERLERİ İÇİN AYRINTILI BİLGİ: SAYGIN NLP DANIŞMANLIK Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11 Alsancak - İzmir Tel: 0232 4225954 Cep:0 535 6673224 msn: [email protected] www.sayginnlp.com www.cemalkondu.com ( psikoloji, felsefe, kişisel gelişim, kişisel başarı, bireysel gelişim, nlp, hızlı okuma. Trans. Hipn...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51
Yukarı Çık