Psikoloji

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Saffarkındalık(N. Maharash)

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Saffarkındalık(N. Maharash)

Kişisel Gelişim, Saffarkındalık(N. Maharash) Gerçek bir arayış içinde olan kişi, kendisin! arayan kişidir. Bir ek soru hariç, diğer bütün sorulardan vazgeçilebilir: Ben kimim? Emin olabileceğin tek gerçek, senin var olduğundur. "Ben" kesindir. "Ben şuyum ya da buyum" ise kesin değildir. Algılamanın kendisi bile, senin "algıladığın şey" olmadığım gösterir. "Ben O'yum" adlı kitabın sürekli yeni baskılar yapmasının nedeni Maharaj'ın sözlerindeki "açıklık" ve "yücelik"tir. Hollanda'nın Rotterdam şehrindeki Erasmus Üniversitesinin Felsefe Fakültesinden Douwe Tiemersma bu kitabı, yazdığı önsözde şöyle tanıtıyor: Ben O'yum adlı kitabı okuduğumda onun sözlerinin kesinliğinden ve çürütülemezliğinden son derece etkilendiğim!, adeta bir anda çarpıldığımı itiraf etmeliyim. Sözcükler doğaları gereği her ne kadar sınırlı olsalar da, Maharaj tarafından kullanıldıklarında "silinip parlatılmış şeffaf percerelere" dönüşüyorlar. Bununla...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Gürcüyef'İn Dördüncü Yolu

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,     GÜRCÜYEF'İN DÖRDÜNCÜ YOLU

Kişisel Gelişim, GÜRCÜYEF'İN DÖRDÜNCÜ YOLU İnsanın Uyumlu Gelişim Enstitüsü, Gürcüyef'ten sonra öğrencileri Ouspensky ve Bennett tarafından çalışmalar sürdürülmüştür. Gürcüyef'in araştırma konuşu insanın alışkanlıkların esiri olmasından, bu ruhsal zaaftan kurtulmasının yöntemlerini keşfetmekti. 1900-1908 yılları arasında hipnoz uyguladığı insanların alkolizmden, afyon bağımlılığından, diğer alışkanlıklardan kurtulmalarına yönelik deneyimler yaptı. Yaşamının son yıllarına k adar hasta kabul ederek para kazanmayı sürdürdü. ABD'de de çalışmalar yaptı. İnsanların 'kendilerini bilmeme' durumunun nedenlerini araştırdı. Hakiki bilince erişmenin yollarını araştırdı ve kendi çalışma grubunda çeşitli çalışmalar yaptı. Dördüncü yol merkezlerinin "Dönüştürme Görevi" vardı. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENC...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Felsefe, Sufipsikoloji

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Felsefe,  Sufipsikoloji

Kişisel Gelişim, Sufipsikoloji, Sufizm Çağdaş tasavvuf ve îdris Şah'ın çalışmaları, modern psikoloji içinde "yeni bir sentez" oluşma halindedir. Bu sentez, batini geleneklerin ilgilerim, modern bilimin araştırma yöntem ve teknolojisiyle birleştirir. Bu sürecin tamamlayıcısı ve onun besleyicisi, bilincin sorunlarına çağdaş bir yaklaşımın batini geleneklerin kendisinden geliyor olmasıdır. Bu geleneklere gönderme yaptığımızda, alıştırmalara ve tekniklere göndermede bulunuruz. Buda kendi tekniğin! 2600 yıl önce biçimlendirmiştir. Hz. Muhammed'in ekolü ve öğretisi Ortadoğuda 1300 yıl önce kurulmuştur. Ancak Hz. Muhammed, her ne kadar kendi zamanı ve yeri için konuşmuş olsa da, durumlarından bağımsız olarak bu geleneklerdeki çoğu öğreticinin uyguladığı ifadeleri kullanmıştır. Bu tartışmaya en uygun olan sözlerinden birisi "Onlarla anlayacakları dille konuş!" ifadesidir. Kültürlerimiz, Hz. Muhammed'den bu yana çok fazla d...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Felsefe, Kimlik Ve Özdeşleşmelerimiz,

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,  Felsefe, Kimlik ve Özdeşleşmelerimiz,

Kişisel Gelişim, Kimlik ve Özdeşleşmelerimiz, Felsefe Kimlik önemli bir kavram olarak görülür ve kavramsal olarak, geleneksel Batılı sınırların ötesine uzanır. Geleneksel psikolojiler kimlik konusunda, dışsal nesnelerle özdeşleşme olgusunu tanımışlar ve bu olguyu bireyin bir başka şeye ya da kişiye benzediği ya da kendisini onun gibi hissettiği bilinçdışı bir süreç olarak tanımlamışlardır. Kişilik ötesi ve Doğulu psikolojiler, dışsal özdeşleşmeleri tanısalar da, içsel olgu ve süreçlere daha fazla önem vermişlerdir. Burada özdeşleşme kavramı, kişinin bir şeyi kendisi olarak deneyimlediği bir süreç olarak tanımlanmaktadır. Dahası, böyle bir özdeşleşme, çeşitli psikologlar, terapistler ve davranışçı bili adamları tarafından tanınmamaktadır. Çünkü onlar da bu sorunun içine karışmış durumdalar. Kendilerim öylesine özdeşleşmişler ki, soru dahi sormuyorlar. Değer verilen özdeşleşmeler. tanınmadan varlıklarım sürdürüyorlar, çünkü sorgulanmıyor...Devamını Oku »

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji, Melkisedek Yöntemi

Kişisel Gelişim, Bireysel Gelişim, Psikoloji,   MELKİSEDEK YÖNTEMİ

Kişisel Gelişim, Melkisedek Yöntemi, Işık Beden, Zaman, Mekan Bu yöntem bir "Işık Beden" aktivasyonudur. Önce holografik "merkaba" aktif hale getirilir. Mer-ka-ba Mısır dilinde ve îbranicede "Işık Beden", "Zaman, Mekan" ve "Yükseliş Aracı" olarak açıklanır. Merkaba aktive edildiğin de titreşim yükselir ve "Kozmik Bilinc"e ulaşılır. Kozmik Bilince ulaşmak için beden, zihin ve ruhun her hücresin! daha yüksek bir anlayışa uyumlamak gerekir. Buna yükseliş denir. Bu yöntemin amacı hafif beden hareketleriyle ve bütünsel iyileşmeyle kişiyi "kozmik düşünce dalgaları" ile tanıştırıp, içindeki "İlahi Işık" ve "Koşulsuz Sevgi" ile tanıştırıp, "Beşinci Boyut" gerçeğine taşımaktır. Uç aşamalı bir yöntemdir. Her aşama dörder günlük seminerlerde öğretilir ve uygulanır. DERLEYEN: ALINTIDIR. REKLAM İZMİR'DEKİ NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU SEMİ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51
Yukarı Çık