Psikoloji

Sigmund Freud Psikanaliz Kuramı

Sigmund Freud Psikanaliz Kuramı

Sigmund Freud Psikanaliz Kuramı Sigmund Freud 6 Mayıs 1856’da Moravya’nın Freiberg kasabasında doğdu. Ailesi 1860’ta Viyana’ya taşındı ve Freud 1938’de Nazizmin doğuşu onu ölümünden kısa bir süre önce İngiltere’ye yerleşmek zorunda bırakıncaya dek orada kaldı. Freud’un biraz olağandışı bir aile çevresi vardı, çünkü babası annesinden yirmi yıl daha yaşlıydı ve önceki karısından iki oğlu vardı. Bu çocuklardan birinin Devamını Oku »

Gelenekler - Düşünce

Gelenekler - Düşünce

Gelenekler - Düşünce Yeni fikir ve önerilere açık olun. İşe yaramaz, yapılamaz, hiçbir değeri yok, aptalca gibi kelimelere aldırmayın. Bulunduğunuz yerin en iyi süngeri siz olun. Yeni şeyleri deneyen bir kişi olun. Sabit, rutin şeyleri kırın. İlerici olun, gerici olmayın. Nasıl daha iyi yapabilirim? Daha önce çalıştığım yerde böyle yapardık, burada da böyle yapacağız yerine; oradakinden daha iyi burada nasıl yaparız düşüncesi hakim olmalı. Haftalık gelişme programı. Müşteriler: Taksitler, Çocukları mağazaya nasıl çekerim, onları çekmek aileleri çekmem demek, Oyuncak koyulur, Müşterilerim için ne tür ilginç birşey yapabilirim, 1000. kişiye özel hediye, vb. ...Devamını Oku »

Korku Nedir?

Korku Nedir?

Korku Nedir Sınırsızlık anlayışı ne kadar harika gelirse gelsin ondan korkabilirsin de. Sınırsızlığın bazı boyutlarından korkmuyor olsaydın, zaten sınırsızlığı yaşıyor olurdun. Sınırsız olduğunda sınırsızlığın hazzını bileceksin. Sınırsız anda kendi rüyanı yaşıyor olacaksın. Sınırsızlık korkutucu olabilir; çünkü sınırsızlık boyutunda sınırsız potansiyel vardır. Bu boyut, potansiyel olarak her şeyin olabileceği boyuttur. Bu sınırsız potansiyelde her an her şey olabilir. Her şeyin olabilme olasılığı realitendeki sınırsızlık korkusunun kökenidir. Sınırsızlık istikrarın antitezidir. Sınırsızlığa doğru yol aldığın ölçüde realitenin istikrarlı olma ihtiyacından da özgürleşirsin. İstikrar ihtiyacı, korkunun doğasıdır. Bu yüzden korkudan korkarsın ve korkuya enerjini verirsin. Bir şeye enerji verdiğinde onu yaratırsın. İşte korktuğu...Devamını Oku »

Nlp Nedir? Nlp Ne İşe Yarar?

NLP NEDİR? NLP Ne İşe Yarar?

NLP NEDİR? NLP Ne İşe Yarar? 1970'li yillarda, Santa Cruz'daki Kaliforniya Üniversitesinde, dilbilim konusunda Asistan olan John Grinder ile ayni üniversitede psikoloji okuyan Richard Bandler'in tanışmalarıyla NLP Serüveni başlamış oldu. Bandler, Gestalt Terapisiyle çok ilgiliydi, ayrıca matematik ve bilgisayar dersleri de aliyordu. Dönemin önde gelen psikiyatristlerini araştırıyordu. Arkadas...Devamını Oku »

Hayaller

Hayaller

Hayaller "Hayal sözcüğü sizin için ne anlam ifade ediyor?" Bir grup insana bu soruyu sorduğumda, bana aşağıdaki cevapları verdiler: • Özgür olmak • Her şeye yetecek kadar zamana sahip olmak • Güzel seçimler yapmak

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51
Yukarı Çık