Kişisel Gelişim, Psikoloji, Fıkra,

 Kişisel Gelişim,  Psikoloji, Fıkra,


Geliştiren fıkralar ve hayat dair dersler
Ders 1:

Adamın biri tam duşa girmek üzeredir ve karısı da duşunu almış olarak kabinden çıkmaktadır ki; kapının zili çalar. Kapıya kimin bakacağı konusunda ufak bir tartışma sonrasında kadın pes eder. Gelen eşinin arkadaşı x’ tir. Kadın daha selam vermeden x “havlunuzu üzerinizden yere düşürürseniz size anında 300 Euro veririm” der. Kadın bir müddet tereddüt eder, ancak havlunun düşümünü açarak havlunun düşmesini sağlar. X bakar ve 300 Euro verir ve söze devam eder eder: “Antrede doğabilecek ufak bir tensel yakınlık için 500 Euro daha verebilirim, hem de derhal” der. Önce şaşkın, fakat daha sonra adrenalinin verdiği heyecan ve alacağı para ile yapabileceklerinin anlık hayaliyle kısa bir duraksamadan sonra kabul eder. Yaşamış olduğu olayın ve kısacık bir süre içerisinde edinmiş olduğu ufak servetin heyecanıyla merdivenleri yukarı çıkarak banyoya geri döner. Hala duşta olan eşi ona kimin geldiğini sorar.”Arkadaşın x” diye cevap verir kadın. “Çok iyi, ona borç verdiğim 800 Euro’yu getireceğini söylemişti, onu getirdi o zaman.”

1. Hikayeden çıkartılacak ders:

Eğer bir ekipte çalışıyorsanız bilgiyi saklamayın, paylaşın. Karar mekanizmasýnda belirleyici olabilir. Böylece yanlış anlaşılmaların ve dışaarıya karşı kötü duruma düşmenin önüne geçebilirsiniz.

Ders 2:

Aracın direksiyonuna geçip kiliseye gitmek üzere yola koyulan rahip yolda yürümekte olan bir rahibeye rastlar. Aracını durdurur ve kiliseye kadar onunla gelmek isteyip istemediğini sorar. Kadın arabaya biner ve bacak bacak üstüne attığında bacaklarının güzelliği ortaya çıkar. Rahibin gözü kayar ve bakayım derken bir süre için aracın kontrolünü kaybeder. Aracı tekrar kontrol altına aldıktan sonra sağ elini rahibenin bacağı üstüne koyar. Rahibe ona bakar ve şöyle der: “Rahip, 129. ayeti hatırlıyor musunuz? Utançtan kıpkırmızı olan rahip derhal elini çekerek rahibeye özürlerini sıralar. Bir müddet sonra aklı tekrar karısı ve rahibenin bacağına tekrar dokunur vites değiştirme bahanesiyle ve rahibe aynı soru ile karşılık verir: “Rahip, 129. ayeti hatırlıyor musunuz? Utancından yine kızaran rahip elini çeker ve “affedersin kardeşim, insanoğlu zayıf düşebiliyor” der. Kiliseye vardıklarında rahibe arabadan iner ve tek kelime söylemeksizin, ancak çok manalı bir bakış fırlatarak kaybolur. Rahip aceleyle içeriye koþturur ve bir Ýncil alarak 129. ayeti açar okumak için 129. ayet þöyle demektedir: Ýleriye gidiniz, daha yukarýlarda arayýnýz. Orada özellikler bulacaksýnýz.

2. Hikayeden çıkartılacak ders:

Görev alanınızla ilgili her zaman bilgili olun, aksi takdirde fırsatları kaçırabilirsiniz.

Ders 3:

Pazarlamacı, şef sekreter ve personel müdürü bir öğlen paydosunda lokantaya doğru yürümektedirler. Parktaki banklardan birinin üzerinde sihirli bir lamba bulurlar. Lambayı ovarlar ve gerçektende cin çıkar. “aslında kişiye 3 dilek hakkı veriyorum ama sizler üç kişi olduðunuz için hepinizin birer dileğini gerçek yapacağım” der cin. şef sekreter arsızca atılarak “önce ben” diyerek sıranın önüne yerleşir. “Bahamalarda, muhteşem bir sahilde tatil yapmak istiyorum. Tatilim hiç bitmesin ve hiçbir dert hayatıma girmesin” diye dileğini ifade eder. Ve hoop, ortadan kaybolur. şimdide pazarlamacı atılır ve ”şimdi sıra bende”de. “Hayallerimdeki kadınla Tahiti sahillerinde Pina Colada içmek istiyorum” der ve hoop, o da ortadan kaybolur. “şimdi sýra sende” der cin Personel Müdürü’ne. “ikisini de öğleden sonra işlerinin başında görmek istiyorum” der personel müdürü.

3. Hikayeden çıkartılacak ders:

Üstünüz olan birinin her zaman için önce konuşmasına izin verin.

(kişisel gelişim, kisisel gelisim, Meditasyon, meditasyon kursları, biyoenerji, alternatif tıp, bioenerji, hipnoz, şifa, bioritim, yasam, bilimsel, felsefe, gizem, yoga, osho, kundalini, sahaja yoga)

KAYNAK: Alıntıdır


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP, ANLAYARAK HIZLI OKUMA, ÖĞRENCİ KOÇLUĞU, AİLE İÇİ İLETİŞİM
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




((kişisel gelişim, gelişim, kişisel gelişim eğitimleri, gelisim, kişisel gelişim kitapları, kisisel gelisim, kişisel gelişim merkezi, kişisel gelişim kursları, kisisel gelişim, kişisel gelişim seminerleri, kişisel gelişim siteleri, kişisel gelişim testleri, kişisel gelişim kitap, kişisel gelişim uzmanı, kişisel başarı, )
how to tell if wife has cheated women who want to cheat married men dating
online My girlfriend cheated on me when your husband cheats
married men cheat with men why do men cheat on their wife my wife cheated on me now what
why do men have affairs redirect signs of a cheater
how to cheat on husband looking to cheat signs of infidelity
click an abortion pill open
abortion pill where to buy abortion fees surgical abortion process
reasons why women cheat beautiful women cheat why most women cheat

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık