Evliliğinizi Canlandırın

Evliliğinizi Canlandırın

Evliliğinizi Canlandırın
 
Evlendikten sonra ne oluyor ki ne heyecan kalıyor, ne de romantizm. Her şey bir anda bir otomatiğe bağlanıyor sanki.. ve bu karmasa içinde aşkınızın tekrar anasıl alevlendirebilirsiniz? Evlilikte hem aşkınızı hemde heyecanı taze tutabilmek elinizde. Büyük umutla kurduğunuz evliliğiniz rutin bir hal aldığında, küçük önlemlerle aşkınızı geri kazanabileceğinizi bilmelisiniz. Evlenene kadar hiçbir sorun yaşamayan eşlerin çoğu, evlendikten sonra hemen anlaşmazlığın ve tartışmanın içinde buluyor kendilerini yoksa kaynağı evlilik kurumu mu?. Fakat evlilik değil, kişilerin kendileri olduğunun farkında bile olmuyorlar.. 

* Aşk ve cinsel çekim çok güçlü, fakat bir o kadar da hassas duygulardır. Artık düşüncesiz davranışlar ya da kırıcı sözler, bırakın ve aşkı geri getirmeyi, var olan ilişkinizi de çok çabuk zedelemeden eşinize daha yumuşak ve sevgi dolu davranın ve onu eleştirmeyi bırakın.

* Genelde eşlerinden ayrılan kadınlar hayata daha güçlü oluyorlar ve güzelliklerine dikkat ediyorlar. Bunların gerçekleşmesi için ilaki eşinizden ayrılmanız mı lazım, hata değil mi bu? Bütün bunları evliyken de yapabilmelisiniz.

* İster iş arkadaşlarınızla geziye, ister dil ya da dans kursuna gidin. Ama mutlaka kendiniz için bir şeyler yapın. Böylece eşinize anlatacağınız farklı konularınız olur.

* Eşinizle konuşmaktan korkmayın. Bu sayede hoşlanmadığınız durumları ve sorunlarını anlamasına yardımcı olursunuz. Sizi biraz olsun eşinizi ile empati kurarsanız ilişkiniz daha güzel hale gelecektir.

* Bayanlar problemleri konuşarak çözmek isterken, erkekler çok konuşmayı sevmezler. Bu durumu biraz dikkat edebilirsiniz.

* Eşinizi her söylediğiniz doğru kabul etmesini beklemeyin. Eşinizi de dinlemeyi öğrenin.

* Sağlıklı bir ilişkide eşit şarttır. Her zaman ille de eşit olmak için çabalamayın.

* Bir sorunla karşılaştığınızda, kimim suçlu olduğunu bulmaya çalışmaktan vazgeçin. Sadece çözüme odaklı olmaya çalışın ve çözümü konuşun. Karşılıklı suçlamalar ve imalar hem çözümü zorlaştırır, hem de aşkınızı.

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık