Kişisel Gelişim, Psikoloji, Çekim Yasası

Kişisel Gelişim, Psikoloji, Çekim Yasası

Kişisel Gelişim, Psikoloji, Çekim Yasası

Kişisel Gelişim, Çekim Yasası, Odaklarınızı Belirledinizmi?

Gerçek bir hayat hikayesinin konumuza tutacağı ışık ile başlamayı doğru buluyorum.

Bir kadın gözlerinde çaresi olmayan bir hastalık olduğunu öğreniyor. Bu hastalık her iki gözünü de kör edecektir. Doktorların elinden hiçbir şey gelmiyor. Tıp bu soruna çare bulamıyor. Kim kör olmak ister ki? Duyduklarından hiç hoşlanmayan kadın, çok kararlı bir şekilde bu hastalığa çare aramaya başlıyor. Bu kadar çaresiz olmasa asla kabul etmeyeceği inanmadığı, güvenmediği alternatif terapilere başvurmaya karar veriyor. Bu halini bile ne kadar gülünç bulsa da, içinde bulunduğu çaresizlik onu kararlı adımlarla bu terapilere götürüyor.

Sonunda alternatif yöntemler uygulayan bir terapistten randevu alıyor ve terapiye gidiyor. Terapist kadından hayatını, kendisini anlatmasını istiyor. Kadın anlatmaya başlayalı çok olmamışken birden terapist kadını durduruyor. " Son 10 dakika içinde kaç kez "nefret ediyorum" cümlesini kullandığınızın farkında mısınız? " diyor ve ekliyor “tam 15 kez”. Kadın şok oluyor. Pek çok şeyi anlatırken "nefret ediyorum" kelimesini kullandığını fark ediyor...

"Bunu yapmaktan nefret ediyorum"

"Dünyanın olduğu halden nefret ediyorum"

"Okullarda çocuklara verilen eğitimden nefret ediyorum"

"Onu görmekten nefret ediyorum" vs…

Bu kadın için gerçekten göz açıcı bir deneyim oluyor. Bunun üzerine kullandığı kelimelerin ne etkisi olabileceğini düşünmeye ve bu kelimeleri değiştirmeye başlıyor. Aradan yıllar geçmesine rağmen hala mükemmel görebiliyor.

İşte tamda nu noktada hayatımızı baştan sona etkileyen evrensel kanunların en önemlilerinden biri olan "odaklanma kanunu" devreye giriyor. Odaklanma kanunu da ne diyenler için bunu biraz açalım.

Odaklanma kanunu:

Neye odaklanırsak, neye dikkatimizi verirsek onu oluşturuyor, onu çoğaltıyoruz. Sakınmaya çalıştığımız şey yerine elde etmeye çalıştığımız pozitif olana odaklanmak kanunun temel taşıdır. Örneğin; yaşlanmaktan korkan biri yaşlanmamaya odaklanır. Ancak, bunu yaptığında kısa zamanda yaşlanacağı kesindir. Bunun yerine aynı amaca hizmet edecek sağlıklı adaklar seçilmelidir örneğin; sağlıklı, enerjik ve genç olmaya odaklanılmalıdır, dikkatin tümü bunlara verilmelidir.

Kullandığımız kelimelere dikkat etmemiz gerektiği konusunda çok ilginç bilgiler var...

Öyle ki -sız takısı ile biten kelimeleri bile literatürünüzden çıkarın... Örneğin "sınırSIZ bolluk istiyorum" derken, aslında bilinçaltınızın anladığı sınırlı bolluk kavramıdır... Bir başka örnek de "zevkli, çabasız ve eğlenceli bir ilişki istiyorum" derken aslında zevkli, çaba gerektiren ve eğlenceli bir ilişkiyi hayatınıza çekiyorsunuz. Çünkü çaba'dan sonraki "sız" eki onu olumsuz hale getiriyor ve bilinçaltınız bu kelimeyi “çaba” olarak algılıyor. Bunun yerine "zevkli ve eğlenceli bir ilişki istiyorum" diyerek sadece olumlu özellikleri olan bir ilişkinin size gelmesini sağlayabilirsiniz.

Ağzınızdan çıkan kelimelere dikkat etmeye çalışmalısınız... Yakınlarınıza söyledikleri sözlere dikkat etmeleri gerekti konusunda uyarılarda bulunun... En çok neler soyluyorsunuz, hangi kelimeleri, deyimleri, sıfatları, tümceleri hayatınızda en çok kullanıyorsunuz...

"Binlerce kilometrelik bir yolu bitirmek ve gideceğimiz yere varmak için bir adım ile başlamak gerekir" sizce de doğru değil mi? İşe yaradığı kanıtlanan, size hayatınızdaki değerleri hatırlatacak ve yaşayacağınız hayatı istediğiniz boyutlara taşımanıza yardımcı olacak olan birkaç öneri:

1- Küçük, güzel bir defter edinip her sabah şükrettiğiniz 5 şeyi bu deftere yazın. Belki siz henüz her sabah şükretmiyorsunuz. Ama buna başlamanın zamanı gelmiş olabilir. Unutmayalım ki değişim düzende saklıdır… Bu kabullenmesi zor bir cümle olabilir, ama düşünülmeye değer olduğu tartışılmaz. Hayatınızda neler değişecek bu cümleyle bir düşünün…

2- Her gün akşam yaptıklarınızı değerlendirin. Neleri iyi yaptığınızı, neleri daha iyi yapabileceğinizi bu deftere yazın. Unutmayın bu defter sizin özeliniz. Sizin için bir hatıra defteri ya da günlük değil, çok daha önemli. Bu defter size kendinizi tanıtacak yazarı siz olan bir ansiklopedi olacak; bir analiz raporu gibi kendinizi gelişiminizi inceleyeceğiniz bir klavuz olacak.

3- Her gün çevrenizden veya hiç tanımadığınız insanlardan (lokantadaki bir garson, otobüs şoförü, postacı, vs.) 2 kişiye onları iyi hissettirecek bir şeyler söyleyin... Bu kişiler ne kadar tanımadığınız olurlarsa o kadar iyi... En önemlisi bu durumun size getirisi elbette ki, sizin bu davranışınız üzerine nasıl tepki verdiklerini izleyin... Bu sizin kendinizi mükemmel hissetmenizin en kolay yollarından biridir.

4- Söylediklerinize dikkat etmeye çalışın... Ağzınızdan çıkan her sözcüğe önem verin... Sözlerinizi, cümlelerinizi fark edin. Hep söylediklerinizin bilincinde olun ki hayatınızı siz yönlendirebilin... Bunun için etrafınızdan da yardım isteyebilirsiniz. Onlar sizi dışarıdan daha rahat ve objektif olarak çok iyi gözleyebilirler.

5- Beğendiğiniz şeyleri insanlara fark ettirin, teşekkür etmeyi alışkanlık haline getirin... Bir mekana girdiniz ve çok temiz buldunuz, "ne kadar temiz bir mekan, çok hoşuma gitti" deyin. Bir arkadaşınız o gün özenip bezenip süslenmiş çok şık olmuş, onun bu halini ve çabasını takdir ettiğinizi, beğeninizi ona söylerseniz, hissedeceği mutluluğun yüzüne hareketlerine yansımasını şu an bile gözünüzün önüne getirebilirsiniz, öyle değil mi?
(psikolog, Psikoloji, çocuk psikolojisi, insan psikolojisi, sosyal psikoloji, psikoloji portalı, psikoloji dersi, psikoloji kitapları, kadın psikolojisi, cocuk psikolojisi, çocuk psikoloji, psikoloji yazıları, psikoloji merkezi, psikiyatri, psikolojik danışmanlık, rehberlik, danışmanlık, kişisel gelişim, eğitim, nlp, çekim yasası)


DERLEYEN:MÜŞERREF KÜDEN


REKLAM


İZMİR'DEKİ
NLP - ANLAYARAK HIZLI OKUMA- ÖĞRENCİ KOÇLUĞU
SEMİNERLERİ
İÇİN
AYRINTILI BİLGİ:


SAYGIN NLP DANIŞMANLIK


Kıbrıs Şehitleri No: 30 Daire: 11
Alsancak - İzmir

Tel: 0232 4225954
Cep:0 535 6673224
msn: [email protected]
www.sayginnlp.com
www.cemalkondu.com




(psikolog, Psikoloji, çocuk psikolojisi, insan psikolojisi, sosyal psikoloji, psikoloji portalı, psikoloji dersi, psikoloji kitapları, kadın psikolojisi, cocuk psikolojisi, çocuk psikoloji, psikoloji yazıları, psikoloji merkezi, psikiyatri, psikolojik danışmanlık, rehberlik, danışmanlık, kişisel gelişim, eğitim, nlp, çekim yasası)

married men cheat with men read my wife cheated on me now what
read here website click
infidelity why wifes cheat read here
wife cheat online read
open looking to cheat married men dating
reasons why women cheat beautiful women cheat why most women cheat

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık