Neden Bazı İnsanlar Değişmez

Neden Bazı İnsanlar Değişmez

Neden Bazı İnsanlar Değişmez


Neden bazı insanlar yardım almakta ya da yıllarca süren terapiden sonra değişmede başarısız olurlar? Pek çok insan terapinin amacının problemleri çözmenin aktif yolu olduğunu görmektense, problemleri hakkında konuşmak olduğuna inanırlar.

• Önemli olan konuşma değil, harekettir. Terapist ve hasta arasındaki zavallı kimya ise bir başka faktördür.

• Terapistinizin yanında kendinizi rahat hissetmeniz ve öna güvenmeniz çok önemlidir.

Eğer terapistinizin, sizin kalbinizde bir mutluluk yarattığına ve seanslardan daha iyi hissederek çıktığınıza inanıyorsanız. daha iyi bir gelişme göstermişsiniz demektir.

'Pek çok tatmin olmamış ve acı çekiyor gibi görünen insan var. fakat kendilerin! problemleri varmış gibi görmezler.

• Yapıcı değişiklikler oluşması için, özel problemleri tanımlamak ve hakkında yapılabilecek birşey olma olasılığını kabul etmek önemlidir.

Problemleri olduğunu söyleyen bir sürü insan var, fakat bu onların "Ben böyleyim işte" deme yollarıdır ve yapılabilecek hiçbir şey olmadığım söylerler.

• Değişimin ortaya çıkması için ve değişmek için güçlü bir isteğin olması gerekir.

Tekrar ediyoruz, problemleri olduğunu söyleyen ve değişmenin olasılığını bilen, ama değişmeye ilgisiz görünen pek çok insan var. Gerçek şu ki, diğer öğrenme ve gelişme modelleri gibi,

• Psikolojik gelişme ve duyguasal yeniden eğitim, öğrenen kişiden aktif bir katılım talep eder.

Modern psikoterapi, öğrenmeye dayalı bir aktivitedir. Kötü alışkanlıkları unutup yeni ve yardımcı örnekler elde edebilirsek bu diğer becerileri kazanmak anlamına gelir.

• Gelişim ve değişim, çaba ve uygulama ister.

Eski moda bir düşünce olan bir kanepeye uzanmak ve konuşmak, kesin problemleri incelemek ve özel çözümler bulmak ile yer değiştirmiştir. Eğer insanlar terapiye sadece konuşmak için gelir ve ev ödevlerini seanslar arasında yapmaya isteksiz olurlarsa, değişim muhtemelen olmayacaktır.

ALINTI

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık