Psikiyatrik İlaçlı Tedaviler

Psikiyatrik İlaçlı Tedaviler

Psikiyatrik İlaçlı Tedaviler

Pek çok insan, psikolojik hastalıklar hakkında hala mitlere ve yanlış inançlara tutunurken, daha fazlası klinik depresyon ve kaygı bozukluğu gibi psikolojik durumlar hakkında gerçekleri öğrenemiyorlar. Fakat insanlar, "psikoterapik ilaçla tedavi" yöntemi hakkında da her geçen gün daha fazla bilgi sahibi oluyorlar. Bu ilaçlar, hastanın zihnini rahatsız edici ya da sıkıntı verici şeyleri, daha sağlıklı ve dengeli bir duruma dönüştürmek için kullanılıyor.

Güvenli oluşu, etkinliği ve dayanabilirliğine rağmen, birçok insan bu ilaçlardan korkar, onların hepsinin bağımlılık yapıcı ya da daha kötüsü olduğuna veya insanları salyaları akan zombilere dönüştürdüğüne dair yanlış bir inanışa sahiptir. Bu tür yanlış anlamalar, ilaçların etkilerinde ya da filmler tarafından yaratılmış medya imajlarından veya sansasyonel yeni raporlardan kaynaklanmaktadır. Kişiyi doğru ilaçla tedaviye adapte etmek zaman alır. Önemli olan şey, kesinleştirilmiş dikkatli bir teşhistir. Eğer duygusal bozukluk. vücutdaki kimyasal bir dengesizlikse, dengeyi yeniden kurmak için doğru kimyasal ilacı (karışımı) bulmak gerekir. Kimyasal karşılıkların yanı sıra, bu ilaçları kimlerin kullanacağına dair üç temel hasta kategorisi vardır. İlk gruptaki insanlar, temel olarak fonksiyonlarında bir bozukluğu ve bazı ilişkilerde yaşadıkları problemlerden daha ciddi sıkıntıları olmayan ya da az miktarda strese bağlı sorunları olanlardır.

İkinci grup daha makul semptomları ya da problemleri olan insanları kapsar. Bu grubun işte, evde ya da bazı sosyal ortamlarda yaşadıkları sıkıntılar vardır. Kaygı ve depresyondan kaynaklanan bir sürü fiziksel semptomlara sahiptirler. İlaçla tedavi istemezler ve yalnızca psikoterapiyle yardımcı olunamazsa, o zaman doğru bir kimyasal katalizörle başlamak iyi olur.

Son grup, kesinlikle psikoterapik yönteme ihtiyaç duyan insanlardan oluşmaktadır. Ciddi semptomlar gösteren, bazen biyokimyasal nedenlerden dolayı yaşamlarının büyük bölümü sorunlarla geçmiş insanlardır. Doğru bir ilaçla tedavi olmadan bu insanlar kesinlikle yardım edilemez.

• Uygun bir şekilde reçetelendirilmiş psikoterapik ilaçlar, güvenlidir ve akıl sağlığı tedavisinde önemli bir rol oynarlar.

Ana konular şunlardır: İçinde bulunulan durum kimyasal bir dengesizliğin bir sonucu mudur? İlaç gerekiyorsa, ne tür bir ilaç kullanılmalı? İlaçla tedavi nasıl daha güvenli bir şekilde uygulanır?

ALINTI



Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık