Psikolojik Sorunlar

Psikolojik Sorunlar

Psikolojik Sorunlar

Dürüst konuşmak gerekirse, duygusal ya da psikolojik zorluklar çeken insanların önünde üç tane tedavi seçeneği vardır. Problemi iyileştirmek için bir şey alabilirler, problemlerle ilgili bir şey yapabilirler, ya da her ikisin! birden yapabilirler: Bir şey almak ve bir şey yapmak.

Örneğin, kaygı ya da depresyondan şikayet eden bir kişi, problemi için bir şey alabilir (psikoterapik ilaçlar gibi) ya da onunla ilgili bir şey yapabilir (makul davranış terapisi programlarına katılmak gibi) ve bunlar yeni beceriler edinmeyi ve sağlıklı duygusal davranış modelleri geliştirmeyi öğrenmeyi içermektedir.

Gavin, aile doktorundan yardım istedi ve doktoru kan basıncının yüksek olduğu ve anti-hipertansiyon ilaçları kullanarak onu düşürmesi gerektiğin! anlattı ya da kilo vermesi, tuzdan ve aşırı yağlı yiyeceklerden kaçınmasın), bir aerobik kursuna katılmasını, iş yerindeki stresi azaltmanın yollarım bulmasını ve rahatlama hareketlerin! düzenli olarak yapmasını söyledi. 

doktoru, ona ya yüksek tansiyon için bir şey almasını ya da tansiyonla ilgili bir şey yapmasını önerdi. Fiziksel tedavi ve davranışsal tedavi arasında bir seçim yapmalıydı. bu ilaçları kilo verene kadar ve sağlıklı bir yaşam stili edinene kadar kullanabilir ve daha sonra bu ilaçlara devam etmeyebileceği gibi, miktarda bir azaltmaya gidilebilir.

Geleneksel fiziksel tedavi, ilaçları vurgular; davranışsal tedavi yaşam stilindeki değişiklikleri içerir, yeni sağlıklı davranış modelleri geliştirmek gibi. Davranışsal tedaviye en yaygın ve en etkili yaklaşım "makul davranış terapisi" olarak bilinir. İlaçla tedavi ve davranışsal metodların karışımı, bazen en iyi tedavi yöntem olur, Ortaya çıkan sinerji "parçaların toplamı"ndan daha büyük bir üretimle sonuçlanır.

Bu yüzden, etkili makul davranış terapisiyle beraber, doğru ilaçla tedaviyi kullanmak bazen iyileştirici bir etkiye sahip olur ki, bu da sonucun bireysel tedavilerin toplamından daha büyük olduğunu gösterir.

ALINTI

Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık