Reiki

Kişisel/ Bireysel Gelişim ((Reiki, Reiki Forum, Reiki Kurs, Reiki Com)

KİŞİSEL/ BİREYSEL GELİŞİM ((reiki, reiki forum, reiki kurs, reiki com)

KİŞİSEL/ BİREYSEL GELİŞİM, Reiki, Reiki Nedir? Reiki yalnızca vardır. Onu hissedebilirsiniz, görebilirsiniz; onu sıcaklık, soğukluk, ışık parlayışı, vibrasyon dalgaları şeklinde duyumsayabilirsiniz. Reiki her zaman bir nehir gibi akar. Reiki, Dr. Mikao Usui tarafından 1800'lü yılların sonlarında Japonya'da keşfedilmiştir. Zaten içimizde ve dışımızda her yerde akmakta olan evrensel yaşam enerjisini fark etme, güçlendirme, yönlendirme ve kullanma tekniğidir. Herkes tarafından kullanılabilen doğal ve güvenli bir tekniktir. Kişiyi bedensel, zihinsel, duygusal ve ruhsal olarak dengeler ve güçlendirir. Reiki bütün tedavi ve terapileri destekler ve hızlandırır. Ayrıca kişinin gündelik yaşamına denge, rahatlık ve akıcılık getirerek steresin azalmasına da yardımcı olur. Türkiye'de Nilgün Thompson 1995 yılından beri Usui Sistemine göre Reiki öğretmenliği ve terapistliği uygulamaktadır. Öğrenimini Reiki'nin değişik kolla...Devamını Oku »

Reiki Öğrenmek

Reiki Öğrenmek

Ki tarih boyunca bütün savaş sanatlarında saldırgan amaçlarla kullanılmıştır. Bir kılıç savaşçısının rakibini kesmesi, okçunun hedefini vurmasıdır. Bu işler için çok uygundur. Aynı şekilde Çin, Japonya, Hindistan gibi ülkelerdeki bütün negatif büyücüler de Ki enerjisinden yararlanmışlardır. Reiki uygulayıcısı ister kendine ister bir başkasına reiki uygulasın kendinden bir enerji vermez O sadece reikiye kanal olur. Dolayısıyla enerjisi azalmaz aksine artar. Reiki kişinin vücut dengesini ve uyumunu korumasını sağlar. Eğer vücudunda herhangi bir yerde bozukluk yada sorun varsa bu tüm vücudu etkileyeceğinden bütüne yönelir. Günümüzde bir çok hastalığın altında zihinsel nedenlerin bulunduğu ve hastalığa yol açan zihinsel kalıplar değiştiğinde hastalığın da iyileştiği artık bilinmektedir. Reiki sadece fiziksel boyutta değil zihinsel ve ruhsal boyutta da şifa verici özelliklere sahiptir. Vücudunuzdaki yaraların daha kolay geçmesini sağlar Enerji vererek sizi ...Devamını Oku »

Kundalini Reiki

Kundalini Reiki

Reiki, Japonya'dan Batı'ya ilk geldiği günden beri, "Reiki'nin Öyküsü", Reiki ustalarının öğretim tekniklerinin bütünleyici ve vazgeçilmez bir parçası haline geldi. Hemen hemen her Reiki uygulayıcısına bu öykü anlatılır ve şimdiye dek doğruluğunu sorgulayan hiç kimse olmadı. Çok sayıda Batılı Reiki ustası, Hawayo Takata'ya dek kökenlerini araştırırlar. Hawayo Takata, Batı'da, dünyanın üçüncü büyük Reiki ustası olarak kabul edilir ve daha sonra da göreceğiniz gibi, Reiki'yi Japonya'nın dışına çıkaran kişidir. Bu geçiş dönemi sırasında, Reiki'nin özgün öyküsü, daha kabul edilebilir olması ve Batılılar tarafından daha kolayca anlaşılması için, kuşkusuz iyi niyetle, bazı değişikliklere uğradı. Hawayo Takata ya da onun ustası Dr. Chujiro Hayashi'nin kattıkları Hıristiyanlıkla ilgili ifadeler olmasaydı, Reiki'nin öyküsü Batı'da ilk kez anlatıldığında, insanlara çok garip, hatta putperest bir öyküymüş gibi gelebilirdi. Ayrıca savaştan yeni çıkmış olan Amerikalılar, o sıralard...Devamını Oku »

Reiki Nasıl Yapılır

Reiki Nasıl Yapılır

Reiki kelimesi Japonca dilinde Transandantal ruhun enerjisi yani kozmik yaşam enerjisi anlamına gelmektedir. Yaş gözetmeden, Yediden yetmişe herkesi maddi manevi sağlığa götüren bir yoldur. Tanrısal sevgisiyle bütüne yönelik ve içinde varoluş ruhunu taşıyan her varlığa, ayrım gözetmeksizin, ancak tekamül sınırlarına uygun bir şekilde etki eden bir tekniktir. Vücut-Ruh dengesini düzenleyip muhafaza eder ve aynı zamanda yaşam enerjisi kapasitesini arttırır. Böylece hem mevcut rahatsızlıklar giderilecek hem de oluşabilecek hastalıklardan korunma sağlanabilmektedir. Ellerle şifa verme tekniği çok eskilere dayanmaktadır. İnsanlar bunu zamanın başlangıcından beri yapıyor. Hasta olan veya yaralanmış bir insanın üzerine ellerinizi koymak doğal bir içgüdüdür. Anneler bunun bir örneğidir. Bir çocuk incindiği zaman anneler ellerini incinen yere koyar. İnsan dokunuşu şifa veren özen ve sevgi iletir. İnsan vücudunda herhangi bir sorun meydana geldiğinde bu aslında enerji sisteminin...Devamını Oku »

Muğla Reiki Eğitimi

Muğla Reiki Eğitimi

Reiki kelimesi Japonca’da Transandantal ruhun enerjisi yani kozmik yaşam enerjisi demektir. Reiki japonca bir kelimedir. Rei: Her yerde var olan, Ki: Yaşam enerjisi(ruhsal yaşam enerjisi) gibi anlamları vardır. En genel manada Reiki evrensel yaşam enerjisi demektir. Reiki şifa ve ruhsal çalışmalara dayanan binlerce yıllık ve enerji aktarımı ile şifa vermeye dayalı bir tekniktir. Reiki, akıl ve bilim yolundan hiçbir şekilde sapmayan, bağnazlık ve boş inançlarla hiç bir ilgisi olmayan bilimsel bir yöntem olmakla birlikte, insanı ve evreni uyumlu bir bütün halinde yaşattığından, bilgeliğe yaklaştıran bir tekniktir.Reiki enerjisi çok yumuşak aynı zamanda da herşeyde kullanılabilen, zararsız ve çok güçlü bir enerjidir. Adeta kendi bilinci olduğundan sizin yönlendirmenize gerek duymaz. Konsantre olmanız gerekmez. Reiki'yi aktarırken uygulayıcı bir kanal olur. Bu özelliğinden dolayı; uygulayıcının enerjisi tükenmez. Reiki, tüm inançlarla uyumlu çalışır. Reiki...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Yukarı Çık