Reiki

Reiki Öğrenmek İstiyorum

Reiki Öğrenmek İstiyorum

Reiki şifa ve ruhsal çalışmalara dayanan binlerce yıllık ve enerji aktarımı ile şifa vermeye dayalı bir tekniktir. Batıya yayılmaya başladığında "Evrensel Yasam Enerjisi " olarak tercüme edilmiştir. Reiki’nin tarihi çok daha eski olmasına rağmen bu bilginin günümüze ulaşmasındaki en önemli kişi bu konuyu derinlemesine araştıran Mikao Usui'dir. Reiki herhangi bir din yada inanç sekli değildir her inanca sahip insan tarafından kolaylıkla uygulanabilir. Reiki kişilerin korku ve endişelerini, depresyonu, üzüntüyü yok eder, uygulananda pozitif düşünceler oluşturur. Fiziksel veya ruhsal açıları, stres ve gerginliği geçirmek, kişiye ihtiyacı olan şifayı temin etmek reikinin görevidir. Reiki ulu kaynaktan gelen canlandırıcı, şifa verici her yerde mevcut olan yasam enerjisinin doğru ve etkili bir şekilde rahatsız olan kişiye aktarılmasını sağlar. Reiki terapilerinin uygulanması oldukça basittir: Reiki kanalı olarak açılan insanlar aracılığıyla, yedi...Devamını Oku »

Reiki Nedir? Nasıl Yapılır?

Reiki Nedir? Nasıl Yapılır?

Reiki zihinsel, duygusal, bedensel ve hatta ruhsal her tür sorunda kullanılabilen evrensel bir enerjidir. Sorunlarımızın çoğu zihinsel ve duygusal olarak başlar, sonradan bedene sirayet eder. Kullandığımız reiki enerjisi bizim bedenimizin kendini iyileştirme kapasitesini artıran ve onu uyaran, hatırlamasını sağlayan bir enerjidir. Bedenimizdeki sistemlerin hepsi birbiri ile bağlantı halindedir. Bir tanesi bozulduğunda, zaman içinde diğer sistemleri de etkilemeye başlar. Bir bölgedeki hastalık, ilişkili başka bir bölgede hastalığa ya da olumsuzluğa neden olabilir. Enerji düzeyinde başlayan bozuk bir titreşim, zihinsel ve fiziksel düzeyde hasara yol açacaktır. Reiki, vücuttaki sağlığın, uyumun ve dengenin düzenlenmesi için bir etken işlevi yapar. Bizler zihnimizi mikroskop altına koyamadığımız için, hücrelerimizi mikroskoba koyup inceleriz. Sadece beden üzerine odaklanıp zihin-beden bütünlüğünü gözden kaçırırız. Oysa zihin ve beden arasındaki ilişki öylesine ...Devamını Oku »

Reiki Nasıl Öğrenilir ?

Reiki Nasıl Öğrenilir ?

Kundalini reiki mümkün olduğunca sade ve son derece etkili bir enerji sistemidir. Temeli vücut üzerindeki enerji kanallarının ve chakraların açılması ve niyet ederek kendimize yada başka kişilere enerji vermeye dayanır. Bizler yerküre tarafından verilen enerjiyi 1. chakra (kök chakra) aracılığıyla vücudumuza alırız. Bu enerji tüm chakraları ve ana enerji kanallarını dolaşıp en son tepe chakaradan dışarı çıkar. Kundalini enerji kanalı kök chakra düzeyinde başlar ve tepe chakra üzerinde son bulur. Kundalininin açılması sayesinde chakralar tam olarak temizlenir ve tıkalı olan enerji kanalları açılır. Bu sayede vücut içerisine giren yerküre enerjisinin miktarı artar, bu enerji chakraları daha fazla besler ve devam ettiği enerji kanallarını açar. Kundalini enerjisi kundalini ateşi olarak da adlandırılır. Reiki Öğrenmek Kundalini Reiki inisiyasyon yolu ile öğretilen bir sistemdir. Yani Reiki'de ki gibi Kundalini Master'ın sizi bu enerjiye doğru...Devamını Oku »

Reiki Master Olmak

Reiki Master Olmak

Reiki Master Olmak: Reikiyle ilgili bütün bilgiler bize Mikao Usui den sonra Reiki sistemini 1935te Japonyada öğrenmiş olan Bayan Takatadan geldi. Takataya göre, Master uyumlamasını ve Master sembolünü almış, bütün uyumlamaları nasıl yapacağını öğrenmiş, ve gerçekten bir Reiki dersi vermiş böylece diğerlerine Reiki aktarmış kişidir Reiki Master. Reiki sisteminin öğretilmesi ile ilgili bilgiler vardır. Reiki’ye uyumlanma, yani inisiyasyon uygulama bilgileri bu eğitimde öğretilir. Üstat sembolü ile yapılan çalışmalarda, Reiki’nin meditatif yönü yoğunluktadır. Ruhî tekamül ağırlıklı ve uzun süreli bir eğitimdir. Reiki Master olmak ve sistemi öğretmeye başlamak Reiki Master için önemli bir adım ve sorumluluktur. Bu yola açılmak isteyen öğrencilerin kendilerinin temizlenip şifa bulmaları için her gün düzenli Reiki uyguluyor olmalarının gerektiğine inanıyorum. Önceki tüm seviyelerde yeterli deneyime sahip olmaları ve şifaya gerçekten güçlü bir duygu ve sebatla bağ...Devamını Oku »

Usui Reiki

Usui Reiki

Fiziksel, zihinsel ve ruhsal boyutta insanı şifalandıran, insanın kendi değerinin farkına varmasını sağlayan, insanı ışıkla ve sevgiyle tekrar tanıştırıp, ona zaten yapısında var olan değerlerini hatırlatan bir öğretidir, bir felsefedir, bir şifa yöntemidir. Vücudumuzda, yedi büyük enerji merkezi bulunmaktadır. Bu enerji merkezleri, yani çakralar, korku, kıskançlık, üzüntü ve benzeri olumsuz duygularla tıkanabiliyor. Enerji akmaz olduğunda kendimizi tükenmiş hissediyoruz. Bitkin, mutsuz, isteksiz olabiliyoruz. Her çakranın yaşamımızda bir karşılığı olması nedeniyle, ilişkilerde ya da maddi durumumuzda da enerjimizin yansımalarını yaşıyoruz. Bedenimizi çevreleyen enerji alanı auramız da bulunduğumuz mekanın enerjisinden ve kendi düşüncelerimizden etkileniyor. Auramızı ve çakralarımızı sağlıklı çalışır hale getirebilmek için en etkili yollardan biri Reiki ile şifa tekniğidir. Kişilerin korku ve endişelerini, depresyonu, üzüntüyü yok eder, uygulananda pozitif düşünceler ol...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Yukarı Çık