Çakra Nedir?

Çakra Nedir?


    
Her türlü fiziksel rahatsızlık çakralar aracılığıyla iyileştirilebilir. Geleneksel Reiki el konumlarının çakralarda yoğunlaşmasının asıl sebebidir. Her çakranın birleşik olduğu organ ve bezler vardır. Bunlar hayat enerjisini çakralar aracılığıyla kendilerine çeker.

    Yaşanan anılar, deneyimler nasıl nöronlara işleniyorsa, çakralara da aynı şekilde enerji olarak işlenmektedir. Yani çakra enerjileri, yaşanan ve kişiyi etkileyen her deneyimi kaydetmektedir.

    Çakraların her biri kişiliğin ayrı yönlerini düzenler, farklı görevleri vardır ve bu görevler doğrultusunda enerjilerini bu yönlere aktarırlar. Her çakra, anıların bir bölümünün şifrelerini barındırır. Çakralar geçmişi anlatmakla beraber yaşanan her detayı içinde taşıyor olabilirler. Enerjisi bloke olmuş bir çakra açıldıkça, tüm geçmiş ve yaşanan her detay da açığa çıkabilir.

    Çakralar, güncel sorunlarımızda veya hastalıklarımızda, geçmişte dikilen tohumları açığa çıkarmaktadırlar. Geçmişin blokajlarını temizleyerek tüm enerji sistemini güçlendirebilir ve çakralara göre; yaşam gücü, hayatta kalma (birinci kök çakra), yaratıcılık (ikinci sakral çakra), güç, kendini hissettirme kabiliyeti (üçüncü solar plexus çakrası), sevgi ve şefkat duyguları (dördüncü kalp çakrası), kendini ifade etme kabiliyeti (beşinci boğaz çakrası), geçmişi aşma kabiliyeti, aşkınlık (altıncı alın çakrası) ya da evrene bağlılığın kaynağını, birliği (yedinci taç çakra) arttırabilirsiniz.

    Çakraların elektriksel salınımı 100 – 1600/sn devirlik bir frekanstadır. Beyinde bu frekans 0 – 100 arasındayken, kaslarda 225, kalpte 250’dir.

    Her bir çakra sorumlu olduğu enerji alanındaki damarları, kasları, organları ve diğer her şeyi etkiler. Tüm bunlarla birlikte psikolojik durum, kimlik ve sağlıkla alakalı endokrin sistemini de etkilemektedir.

    Her çakra, evrendeki enerjiyle beden enerjisi arasında aracı konumdadır. Her enerji alanı, çakraların ifade ettiği yeteneklerin bedendeki mikrokozmosudur.

    Çakralar endokrin sistemine hükmeder. Yani çakralar dengedeyken, hormonlar ve buna bağlı duygular da dengede olacaktır. Çakralarla çalışmak, birçok kişiye yüksek düzeyde güçlerle bağ kurma hissini yaşatacaktır.

    Çakralar arındırıldığında aurada da canlılık sağlanır. Her gün enerjinin uyumlu olmasına yönelik yapılan çalışmalar vücudun önünde hastalıklara karşı bir kalkan görevi görecektir.


Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık