Sağlık

Sağlıklı Beslenme(Bir Avuç Kuru Yemiş ''İyi Gelir'')

Sağlıklı Beslenme(Bir avuç kuru yemiş ''iyi gelir'')

Bir avuç kuru yemiş ''iyi gelir'' Kuru yemişlerin, insan sağlığı için son derece faydalı olduğu ortaya çıktı.. Türkiye'de bol miktarda bulunan kuru yemişlerin, içeriğindeki mineraller, çinko, kalsiyum ve magnezyum ile insan sağlığı için son derece faydalı olduğu belirtildi. Erciyes Üniversitesinde görevli Diyetisyen Dr. Nurten Budak, özellikle fındık, fıstık, ceviz ve badem gibi kuru yemişlerin vücutta yağ alımını artırdığını, ancak bu yağların diğer yağlardan farklı olarak kolesterol içermediğini bildirdi. Kuru yemişlerde bulunan yağların vücutta kolesterolün düşmesine de katkı sağladığını ifade eden Budak, özellikle fındık yağının bu özelliği nedeniyle kalp-damar sağlığının korunması açısından büyük önem taşıdığına dikkati çekti. Türkiye'nin dünyanın önemli kuru yemiş üreticileri arasında yer aldığını ve Türkiye'nin hemen her bölgesinde farklı kuru yemiş çeşitlerinin yetişebildiğini hatırlatan Budak, şunları söyledi: "Vücudun yağ alımını artıran ve kolesterol oranının düşmesine k...Devamını Oku »

Sağlıklı Beslenme(En Çok Söylenen Diyet Yalanları )

Sağlıklı Beslenme(En Çok Söylenen Diyet Yalanları )

En çok söylenen diyet yalanları Limon suyu yağları yakar, patates şişmanlatır, karbonhidratlarla proteinleri karıştırmamak gerekir… Bunlar, en çok söylenen diyet yalanlarından sadece birkaçı. Diyetisyen Aşkın Yüksel, forma girme telaşının yaşandığı şu günlerde en çok söylenen diyet yalanlarını derledi. Limon suyu yağları yakar, patates şişmanlatır, karbonhidratlarla proteinleri karıştırmamak gerekir… Bunlar, en çok söylenen diyet yalanlarından sadece birkaçı. Hizmet Hastanesi’nde görev yapan Diyetisyen Aşkın Yüksel, bu mitlerin artık unutulması gerektiğinin altını çiziyor ve nedenlerini anlatıyor. 1- Sabah aç karına içilen limon suyu yağları yakar/Yanlış Bu da en çok söylenen diyet yalanlarından. Oysa ne limon, ne maydanoz, ne de ceviz suyunun kilo verdirici bir etkisi yoktur. Bunlar sadece günlük sıvı alımına katkıda bulunurlar o kadar. 2- Zeytinyağı kilo aldırmaz/Yanlış Tereyağı, bitkisel yağ, zeytinyağı… Bütün yağların kalorisi aynıdır. Hepsinin 1 gramı 9 kalori içerir. Ancak...Devamını Oku »

Sağlık(Kolesterol Düşmanı Gıdalar)

Sağlık(Kolesterol Düşmanı Gıdalar)

Kolesterol düşmanı gıdalar Kolesterol seviyesini düşürmek için doğal gıdalardan yararlanın! Amerikan Mayo Klinik uzmanları, yeni yayımladıkları bir raporda, vücuttaki kolesterol seviyesini düşürmek için doğal gıdaların da alternatif olduğunu açıkladı. ÇİKOLATA Siyah çikolata olarak da bilinen bitter çikolata, sütlü çikolataya göre 3 kat daha fazla vücuda yararlı antioksidan içeriyor. Bu antioksidanlar, kan pıhtılarının birbirine yapışarak büyümesini engelliyor ve damarlarda tıkanıklığı önlüyor. CEVİZ-BADEM-FINDIK E vitamini, magnezyum ve bakır içeren ceviz ve badem kalp sağlığının en önemli koruyucularından. Omega 3 açısından da zengin olan ceviz ve badem kalorili besinler oldukları için doktorlar bunları salataya ya da yoğurda karıştırarak az miktarda yemeyi tavsiye ediyor. YAĞLI BALIKLAR Somon, ton ve sardalye gibi balıklarda bolca bulunan omega 3 yağ asitleri kötü kolesterolü düşürüyor. SOYA Et ve peynir gibi hayvansal ürünlere alternatif olarak gösterilen soya, vücuttaki kolester...Devamını Oku »

Sağlık(Kalbi Koruyan 7 Gıda)

Sağlık(Kalbi Koruyan 7 Gıda)

KALBİ KORUYAN 7 GIDA Amerikan Kanser Araştırmaları Enstitüsü (AICR), 2007'ye sağlıklı bir başlangıç yapmanız için, vücudu kanser, kalp krizi, Alzheimer ve diyabet gibi ciddi rahatsızlıklara karşı koruyan besinlerin listesini açıkladı. Kalbi koruyor BADEM: Her gün, bir çay fincanın yarısını dolduracak miktarda, yani 30 gram badem yemeyi ihmal etmeyin. Omega-3 asitli yağları açısından oldukça zengin bir besin olan badem, kandaki kötü kolesterol (LDL) oranını yüzde 4.4 oranında düşürüyor. Badem böylece damar tıkanıklıklarını önleyerek, dolaşım sisteminin düzenli olarak çalışmasını sağlıyor; kalbi koruyor. ***Diyabeti önlüyor.**** KAHVE: Günde iki fincan kahve, özellikle orta yaşlardan sonra görülen Parkinson ve Tip-2 diyabete karşı vücudu koruyor. Kahvede bulunan kafein maddesi, diyabete yakalanma riskini yüzde 35 azaltıyor. Ayrıca ağrı kesici özelliği de bulunuyor. Ancak kahveyi mutlaka kalsiyum deposu olan sütle için. Böylece kafeinin kemikleri zayıflatmasını engellemiş olursunuz. ***S...Devamını Oku »

Sağlıklı Beslenme(Sağlıklı Beslenmenin Püf Noktası)

Sağlıklı Beslenme(Sağlıklı beslenmenin püf noktası)

Vücudun gelişimi, yenilenmesi ve çalışması için her kişinin yaş, fiziksel aktivite düzeyine uygun miktarlarda ve çeşitte besin öğelerinin alınmasıdır. *Öğün atlamayın Yeterli ve dengeli beslenmek için öğün atlamayınız. Çünkü atlanan her öğünden sonra bir sonraki öğüne kadar daha çok acıkacaksınız ve karşınıza çıkan her yemeğe zararlı, zararsız, fazla, az demeden saldıracaksınız. Bu nedenle azar azar, sık sık beslenmelisiniz. Bu sayede eğer yediklerinizin miktarını değiştirmeden öğün sayınızı arttırırsanız vücutta sindirim işlemi artacağından daha fazla kalori yakarsınız, metabolizmanızı hızlandırırsınız. *Kahvaltı çok önemli Kilo vermeye çalışıyorsanız kahvaltı sizin için çok önemlidir. Düzenli olarak kahvaltı edenlerin, etmeyenlere göre daha ince kaldıkları kanıtlanmıştır. Eğer kahvaltı etmezseniz kan şekeriniz iyice düşer. Bu da, yüksek miktarda yağ ya da şeker içeren besinleri yeme arzusu uyandırır. *Öğününüz çeşitli olsun Mümkün olduğu kadar çok çeşitli beslenmeye özen göste...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22
Yukarı Çık