Beslenme Ve Diyet Hakkında

Beslenme Ve Diyet Hakkında

Beslenme Ve Diyet Hakkında

Beslenme, dokularımızın yenilenmesini sağlar. Bununla hepimiz yakından ilgili olmalıyız. Araştırmacıların üzerinde anlaşamadığı bazı noktalar olsa da bir çok şeyde fikir birliği vardır. Örneğin sigaranın vücuda verdiği zararla ilgili çürütülemez kanıtlar vardır. Sigara içen kişi sağlığını tehlikeye atmıştır, bu yüzden böyle biri benim şirketim için kötü bir yatırımdır. Uyuşturucu ve alkolün zararı da açıkça bilinmektedir.

Araştırmacılar tuz ve şekerin de, az kullanılmazsa, çok zararlı olabileceğini gösteriyorlar. Kasların hareketi alanında çalışma yapan uzmanlar, az miktarda da olsa şeker alan kişilerin kaslarındaki ani düşüşe dikkat çekiyorlar. Vücudun formda kalabilmek için vitaminlere, proteinlere, amino asitlere, tahıllara ve lifli besinlere gereksinimi olduğu biliniyor. Fazla kilonun özellikle kalp için çok zararlı olabileceği ve yağlı etler gibi bazı yiyeceklerin arter damarların tıkanmasına yol açabileceği konusunda görüş birliği vardır. Doktorların, araştırmacıların üzerinde anlaştığı bu bulguları ancak mantıksız bir kişi reddedecektir. Ama, örneğin yulaf unu sağlığınız için yararlı mı ya da C vitamini soğuk algınlığını gerçekten önlüyor mu? Bunlar, uzmanların anlaşamadığı ve sizin deneyerek vücudunuzun nasıl yanıt verdiğinizi bulmanız gereken konular. Fazla kilo fazla yemenin sonucu olabilir. Bu, kalp ve damar hastalıklarının başlıca etkenlerindendir. Kilo vermek birçok kişi için son derece zordur.

Ardından kiloyu korumak daha da zordur. Ama her ikisinde de —kilo vermekte ve kiloyu korumakta— başarılı olan binlerce kişi vardır. Demek ki başarılabilir. Miami Jacobs Koleji'nin müdür yardımcısı Austin Harris 50 kilodan fazla kilo kaybedenlerden. Buzdolabının kapısı dahil her yere kendi resmini koyarak kendini motive etti. Austin, kilosunu korumak için hâlâ o eski şişman halinin fotoğrafını taşır. Daha az kalori —yani daha az yemek— Austun için temeldi. Olağan dışı bir sağlık sorununuz yoksa siz de az yiyerek kilo verebilirsiniz. Ama doktorunuza danışmadan bir diyete başlamayın. Egzersiz zayıflamanızı hızlandırır, ama tek başına sizi zayıflatmaya yetmez. (Ben önce 16 kilo kadar verdim. Düzenli egzersiz elbette yardımcı oldu, ama bunu diyet olmadan yapamazdım.) Zayıflama hakkında olumlu düşünmek bunu gerçekleştirmenin yükünü azaltmaya yardım eder ve sizi hedefinize doğru hızlandırır.

DERLEYEN: DR PİST


Bir yorum

Cevapla

 
3+2 İşleminin Sonucu  
Yukarı Çık