Sınav

Çoktan Seçmeli Sınavlar İçin İpucu

Çoktan Seçmeli Sınavlar İçin İpucu

Çoktan Seçmeli Sınavlar İçin İpucu Şöyle bir soru sorulduğunu düşünün: "Meclise ilk kadının girmesine imkan veren kimdir? " (A) II. Abdülhamit, (B) M. K. ATATÜRK, (C) Kenan Evren veya (D) Turgut Özal " "Hmm, bir bilebilsem" diye kendi kendinize söylenmiş olabilirsiniz. Oysa seçeneklerinizi hemen ikiye indirebilirsiniz. Neden? Türk toplumunda kadının rolünü ve haklarını bir...Devamını Oku »

Sınavlar İçin Konsantrasyon

Sınavlar İçin Konsantrasyon

Sınavlar İçin Konsantrasyon Sınav için konsantrasyon;Eğer sınava çalışmak için konsantre olmaya zorlanıyorsanız şunu deneyin: Hayatınızı bir seri ayakkabı kutusu gibi düşünün (Imelda Marcos'un Teorisi). Tüm kutular açık, güzel, uzun ve temiz bir dizi oluşturmuşlar. Her kutu hayatınızın bir parçasını temsil ediyor; okul, iş, romantizm, hobiler. Her ne kadar bazen bir kutudan bir şey alıp ötekine koyuyorsanız da, bu kutuları birbirine kesinlikle karıştırmamalısınız. Bunu hayat çizginizin dışına çıkmayarak daha da kolaylaştırabilirsiniz. Özellikle büyük veya önemli bir sınav öncesinde; zaten stres dolu hayatınıza biraz daha stres katarak. Tabii ki, sınavdan iki gün öncesi normal yaşantınızı değiştirecek bir faaliyette bulunmak için iyi bir zaman değildir. Devamını Oku »

Hayat Sınavdır

Hayat Sınavdır

Hayat Sınavdır Yaşamın en bitmeyen sınavı, kendine yetip yetmemek... Sınavların en zorlusu, insanın kendisine yetip yetmediği sınavlarından geçmek olmalı... Kimsenin arayıp sormadığı bir hastane yatağında, kendine yetip yetmemek gibi... Bir dağ tepesinde; kıyıya çekilmiş bozuk bir arabada; kendine yetip yetmemek gibi... Caddelerden el ayak çekildikten sonra, kapanmaya hazırlanan bir meyhanede; boşalmış masalara bakarak, kendine yetip yetmemek gibi... Ne kapı zilinin, ne de telefonun hiç çalmayacağını bile bile; masaları, halısı, kırık dökük kanepeleri, düzeltilmemiş yatağı, tavandaki lambalarıyla, ıssız bir evde; kendine yetip yetmemek gibi... ...Devamını Oku »

Tus Sınavı İçin Önerileri

Tus Sınavı İçin Önerileri

Tus Sınavı İçin Önerileri Tus sınavından bir gün önce ders çalışabilirsiniz. Özellikle Biyokimya, Farmakoloji ve anatomi gibi yakın hafıza derslerine hızlı bir şekilde bakabilirler. Bu çalışma, çok yoğun, zihni yorucu bir çalışma olmamalı. Sabah mutlaka erken kalkmaya ve gündüz hiç uyumamaya ve kafeinli içecek içmemeye dikkat etmek gerekir. Bu gün iyi bir yürüyüş yapabilirler. Bir de kesinlikle kendilerini ölçmesinler. Çünkü bu zamanda sanki hiçbir bilgiyi hatırlamıyormuş, bilgilerin hepsi silinmiş gibi bir duygu yaşarlar. Bu dönemde hiçbir şey bilmiyorum gibi hissetmek çok doğaldır ve geçicidir. **Tus sınavı öncesi akşamı neler yapmak gerekir? Sinemaya giderek veya evlerinde komedi türünde rahatlatıcı bir film izleyebili...Devamını Oku »

1 2 3
Yukarı Çık