Sözler

Jül Sezar Sözleri

JÜL SEZAR SÖZLERİ

Jül Sezar’dan Kahramanlık Sözleri < Eğer kanunlara karşı gelmek zorundaysan, bunu gücünü muhafaza etmek için yapmalısın. Diğer tüm durumlarda kanuna uyman gerek. < Ölüme gönüllü kişiler bulmak, acıya sabırla katlanmaya hazır kişiler bulmaktan daha kolaydır. < İnsanoğlu daima inanmayı arzuladığı şeye inanır. < Geldim, gördüm, yendim. < Onura duyduğum sevgi, ölüm karşısında duyduğum korkudan daha fazla. < Doğal bir kanun olarak, insanları görebildiklerinden çok göremedikleri tasalandırır. < Öğretmektense yaratmak yeğdir. Yaratma yaşamın özüdür. < Roma’da ikinci olmaktansa, küçük bir İber köyünde birinci olmayı tercih ederim. < Korkaklar, gerçek anlamda ölmeden önce defalarca ölürler. < Tüm kötü örnekler, başlangıçta kendilerini makul ve kabul edilebilir şekilde gösterirler. < Herkes için tercih edilebilir ölüm hangisidir?: ‘Beklenmedik, ani ölüm’ < Uzun saçlı ve iyi beslenmiş adamdan değil, ...Devamını Oku »

Gelecek Ve Geçmiş İle İlgili Sözler

GELECEK VE GEÇMİŞ İLE İLGİLİ SÖZLER

Gelecek üzerine en çok düşünülen, konuşulan bir dönemden geçiyoruz. Şu sıralar hangi televizyonu izlesek, hangi gazeteyi okusak, uzmanlara ve danışmanlara en çok sorulan soru; yarın ne olur, ne yapmalıyız, sorusu oluyor. Dinliyor, okuyor ve konuşuyoruz. Çoğumuz hala krizin nedenini anlamış değiliz. Ne yaparsak iyi olur, diye olayları çözmeye uğraşıyoruz. Benim zihnimde “Gelecek de bir gün gelecek” reklam cıngılı dönüp duruyor. Kriz, panik, daralma, psikoloji ve fırsat kelimelerinin ortasında bir çıkış yakalamaya çalışıyorum. Geleceği göremeyiz diyenlere, içimden, “elbette göremeyiz, ancak istediğimiz geleceği yaratırız” demek geliyor ve gördüğünüz gibi diyorum da. İstediğimiz geleceği yaratabilmek için bugün ne yaptığımız çok önemli. Bugün, hemen şimdi, gelecekte kendimiz, ailemiz, şirketimiz, çalışanlarımız, markamız, müşterilerimiz ve kaynaklarımız için hayal etmeye başlayalım. Öncelikle hangi konuda ne istediğimize bir odaklanalım. Somut bilgile...Devamını Oku »

Delikanlı Adamın El Kitabı

Delikanlı Adamın El Kitabı

Delikanli adam Scooter tipi motorlara binmez. 2. Delikanli adam sözünden dönmez. Özü sözü birdir. 3. Delikanli adam Light Cola içmez. 4. Delikanli adam More ve benzeri sigaralari içmez. En delikanli olani Camel içer. 5. Delikanli adam sahte isimle veya isimsiz is yapmaz. 6. Delikanli adam laga-luga yapmaz. 7. Delikanli adam kaypaklik yapmaz. 8. Delikanli adam dedikodu yapmaz. 9. Delikanli adam ayagini yorganina göre uzatmaz. Uygun yorgani yoksa yorgansiz yatar. 10. Delikanli adam görevden kaçmaz. 11. Delikanli adam rejim yapmaz. Yapana da iyi gözle bakmaz. Diyet yogurt, peynir vs yemez. 12. Delikanli adam büyüklerine hürmet eder, küçüklerini korur. 13. Delikanli adam ana babasina extradan hürmet eder. 14. Delikanli adam hayvanlara iyi davranir. 15. Delikanli adam fino vb köpekleri gezdirmez. 16. Delikanli adam köpekten korkmaz. 17. Delikanli adam kisa pantolon giymez. Zorunlu hallerde Sort...Devamını Oku »

Yunus Emre Sözleri

Yunus Emre Sözleri

Yunus Emre Sözleri - Sofilere Sohbet Gerek Ahilere Ahret Gerek Mecnunlara Leyla Gerek Bana Seni Gerek... Yunus Emre Sözleri - Nefstir Seni Yolda Koyan Yolda Kalır Nefse Uyan.... Yunus Emre Sözleri - Zehir Ile Pişen Aşı Yemeğe Kim Gelir.... Yunus Emre Sözleri - Kasdım Budur şehre Varam Feryâd U Figan Koparam!... Yunus Emre Sözleri - Sevelim Sevilelim Bu Dünya Kimseye Kalmaz.... Yunus Emre Sözleri - Beni Bende Demen Bende Değilem Bir Ben Vardır Bende Benden Içeri.... Yunus Emre Sözleri - Eğer Hor Eğer Hürmet Kişiye Sözden Gelir. ... Yunus Emre Sözleri - Sabır Saadeti Ebedi Kalır Sabır Kimde Ise O Nasib Alır... Yunus Emre Sözleri - Aklı Olan Korkmak Gerek Nefs Elinden, Hırs Elinden ... Yunus Emre Sözleri - Eğer Bir Müminin Kalbin Kırarsan Hak`ka Eylediğin Secde Değildir... Yunus Emre Sözleri - Bu Dünyaya Gelen Gider Yürü...Devamını Oku »

Akıl İle İlgili Sözler

Akıl ile İlgili Sözler

Hyman Rickover "Her nimetin bir şükrü vardır Akıl nimetinin şükrü de düşünüp öğüt almaktır. Büyük beyinler fikirleri, orta beyinler olayları, küçük beyinler ise kişileri konuşur." Hadis-i şerif "İnsanlara akılları ölçüsünde söz söyleyin " La Rochefoucauld "Akıllı görünme çabası, çoğu zaman akıllı olmayı engeller." Ziya Paşa "İdrâk-ı meâlî bu küçük akla gerekmez;Zira bu terazi o kadar sıkleti çekmez " Nef''î "Akla mağrûr olma Eflâtun-ı vakt olsan dahî, Bir edîb-i kâmili gördükde tıfl-i mekteb ol " Simane Well "Aklıyla övünen kişi, hücresinin genişliğiyle gururlanan mahkuma benzer…" Voltaire "Aklı olmayanın dini de yoktur "Dünyada başarı kazanmanın iki yolu vardır, kendi aklından faydalanmak ve başkalarının akılsızlığından faydalanmak." Lao Tzu "En akıllı insan öğüt alan insandır Başkalarını bilen kimse bilgili, kendini bilen kimse akıllıdıır." /...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23
Yukarı Çık