Yaşam Koçluğu

İzmirde Yaşam Koçu

İzmirde Yaşam Koçu

Yaşam koçluğu tüm koçluk uygulamalarının temeli durumundadır, yaşamın aklınıza gelebilecek her alanıyla ilgili hedefler belirlemek, değişiklik ve yenilikler yapmak, gelişmek ve değişmek adına çok kolay bir şekilde kullanılabilecek bir sistemdir. Bir koçun ilk olarak aldığı eğitim yaşam koçluğu eğitimidir ve diğer tüm koçluk uygulamaları spesifik alanlarda uzmanlaşmak suretiyle uygulanır. Koç neler yapar? İlk olarak koç şunu bilir ki; her insan tartışmasız bir bütündür. Tüm çözümler ve yanıtlar kendi içerisindedir. Bu sebeple Performans Danışmanı bireyin içinde bulunan mevcut potansiyelin meydana çıkmasına yardımcı olur bu amaçla, temelden bütüne doğru, bütünden temele giderek Danışanın en doğru, en uygun çözüm yolunu bulması adına yardımcı olur. Yani nasıl arzu edilen duruma ulaşılacağının belirlenmesini sağlar. Koç danışan için bir ayna gibi görev yapar. Karşısında bulunan bireyin, danışanın aynası olur. Onun gerçekliğini, iç dün...Devamını Oku »

Denizli Yaşam Koçluğu

Denizli Yaşam Koçluğu

İnsanlar temelde gereksinimlerini karşılama ve isteklerine yönelme odaklı olarak yaşamlarını sürdürmektedirler. Koçluk özünde yaşam hedeflerine giden yolu kısaltan bir araç ve yaklaşım biçimidir. Bu anlamda niyetlerin keşfedilmesi, hedeflerin belirlenmesi veya netleştirilmesi, hedefe ulaşabilmek için gerekli güvenin sağlanması, hedefe yolculuğun planlı yapılması için eylemlerin belirlenmesi ve gerekli motivasyonun sağlanması koçlukla olur. Yeniden kendimiz olmak, dünyaya olaylara farklı bir açıdan bakabilmek, verimliliğimizi ve üretkenliğimizi artırabilmek, kendimizle bütünleşebilmek ve çevrenize huzurla gülümseyebilmek ihtiyacı bizi bu konuda uzman kişi ve kurumlardan destek almaya yönlendirebilir. Yaşamımızdaki tüm terslikler için hep dışımızdaki insanları suçlamaya alışığızdır. Oysa değişmesini gerçekten istediğimiz yaşamımızla ilgili pek çok konunun değişim gücünü ve anahtarını içimizde taşırız. Kendimize inanmak için doğum haritasını açımlaya...Devamını Oku »

Antalya Yaşam Koçluğu

Antalya Yaşam Koçluğu

Yaşam koçu danışanının kendi içindeki potansiyelini kullanarak, danışanın kendi içindeki doğruyu bulmasına yardım ederek daha mutlu, dengeli ve anlamlı bir yaşam sürdürebilmesi için danışanına yol arkadaşlığı yapacak kişidir. Yaşam koçluğu, psikolojik problemi olmayan ve yaşamında normal davranışlar sergileyen bireylerin hedeflerine ulaşmasına yardımcı olmak amacıyla verilen profesyonel bir kişisel gelişim hizmetidir. Normal davranış sergileyen insanların hayatında nasıl daha mutlu, başarılı olabileceğiyle ilgilenir. Yaşam koçu ve yaşam koçluğu tedavi edici değil geliştiricidir. Yanıtları bulamamızı sağlayan doğru sorulardır. Bir Yaşam koçu bu devrede yaşamınıza girmektedir, danışanın iş, sosyal yada özel yaşamında daha mutlu, dengeli ve anlamlı bir yaşam sürdürebilmesi için yol gösterici olmaktadır. Alanlarında başarılı olmuş binlerce insanın, yaşamları boyunca elde ettikleri deneyimlerini bize sunar. Bu deneyimlerin ortak özelliklerini araştırır ve bizim kullanabileceğimiz strat...Devamını Oku »

İzmir Yaşam Koçluğu

İzmir Yaşam Koçluğu

Her buluşmada, danışan konuşmanın odağını seçer. Bu sırada koç danışanı dinler, gözlem ve soruları ile sürece katkıda bulunur. Bu etkileşim netlik yaratır ve danışanı hareket etmeye teşvik eder. Koçluk, farkındalığın artmasını sağlayarak danışanın sürecini hızlandırır. Koçluk, danışanın şimdi nerede olduğuna ve gelecekte olmak istediği yere ulaşabilmek için neler yapmaya istekli olduğuna yoğunlaşır. Koçlar, alınan sonuçların danışanın niyeti, seçimleri ve hareketlerinin sonucunda oluştuğunu ve koçun gayreti ve uygulanan koçluk süreciyle desteklendiğini kabul eder. Koç, amaca ulaşmada bireyi harekete geçirir, potansiyeli açığa çıkarır, bireyin istediği yaşamı sürdürme yolculuğunda, zorlayan ve motive edici güç olur, kendisini tanımasına yardım eder, işe yarayan ve yaramayan alışkanlıklarını fark etmesinde rol oynar. Koçluk süreci, güçlü sorular ve sağlam bir sistematikle işler. Bu sürece giren birey, kendi sorunlarını çözmeyi, yeni beceriler edinip bunları uygulama...Devamını Oku »

Yaşam Koçu Kimdir?

 Yaşam Koçu Kimdir?

Bireylerin kendi yaşamlarını olumlamak ve yeniden yapılamak konusunda alacakları özel veriler, pratikte pek çok sıkıntının, çözümsüzmüş gibi görünen olayın anahtarı niteliğini taşır. İnsan olarak, kendi benliğimizden habersizsek, o zaman kendi seçtiğimiz yolda körü körüne ya da rüzgarda savrulan kuru bir yaprak gibi ilerlemek de bir kader olur. Yaşamımızdaki tüm terslikler için hep dışımızdaki insanları suçlamaya alışığızdır. Oysa değişmesini gerçekten istediğimiz yaşamımızla ilgili pek çok konunun değişim gücünü ve anahtarını içimizde taşırız. Kendimize inanmak için doğum haritasını açımlayan bir uygulamadan yararlanmak çok faydalı olacaktır. İnsanın kendisine objektif davranması genellikle çok zordur. Yaşam koçu bu noktada devreye girer ve yaşam koçunuzla yapacağınız işbirliği ile pek çok sorunu büyük bir kolaylıkla aşabilirsiniz. Kimler Yaşam Koçluğundan Faydalanabilir? • Hayatlarında sorun yaşayanlar • Hayatlarınd...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
Yukarı Çık