Yılbaşı Tatili,Yılbaşı hangi gün ? Yeni yıl tatili hangi gün olacak ?

Yılbaşı Tatili,Yılbaşı hangi gün ? Yeni yıl tatili hangi gün olacak ?

Yılbaşı hangi gün ? Yeni yıl tatili hangi gün olacak ? Milyonlarca çalışanın ve tatilde zaman geçirmek isteyen binlerce kişinin merak ettiği yılbaşı tatili hakkındaki son bilgiler. Yılbaşı hangi gün, tatil olacak mı ? Yılbaşı hangi güne denk geliyor
 
1 Ocak, Çarşamba günü resmi tatil olduğu için mesai yapılmayacak. 31 Aralık 2013, yanı yılın son günü, yılbaşı gecesi ise Salı günü.
Yılbaşı 2014
2014 yılına girmiye 1 aydan az bir zaman kala en çok merak edilen soru öğrencilerden geliyor. Peki 15 Tatil ne zaman? 15 Tatil ne zaman başlayacak? 15 Tatil ne zaman sona erecek? 15 Tatil hakkında merak ettiğiniz her şey burada.

2014 yılına 1 aydan az bir zaman kala en çok merak edilen detay yılbaşı tatilinin kaç gün olduğu. Peki Yılbaşı tatili akç gün? Yılbaşı tatili hangi gün başlayacak? Yılbaşı tatili hangi gün bitecek?

Yılını bitirmeye 1 aydan az bir zaman kala şimdiden yılbaşı içişn planla yapılmaya başlandı. Peki yılbaşı hangi güne denk geliyor? Yılbaşı tatili bu sene yok. Çünkü 31 aralık Salı gününe denk geliyor ve 1 Ocak 2014 Çarşamba günü tekrar iş başı yapılacak. Yani bu yıl Yılbaşı tatili maalesef yok.

Tüm okul çağındaki öğrenciler ve velilerin en çok merak ettiği detay olan 15 Tatil acaba ne zaman başlayacak? 15 Tatil de hem dinlenecek hem de rahat rahat gezecek olan öğrenciler bu sevinci ne zaman yaşayacak? 24 Ocak Cuma günü karnelerini alacak olan öğrenciler tam 2 hafta sürecek olan muhteşem tatile başlayacaklar. 15 Tatil'in bitiş günü ise 2 haftanın ardından ilk ders zilinin 10 Şubat Pazartesi günü çalması ile başlayacak.

2014 Yılına girerken hepimiz eğlence mekanları yada konaklama ve eğlenceyi birleştirerek tatil yapmak istiyoruz.

Yılbaşının cuma gününe denk  gecesi ve sonrasında hafta sonu olması en az 2 günlük bir tatil imkanı sunuyor.

Bu konuda seçenekleri gözden geçirip tercih yapmak, karar vermek çok önemli. Fakat size en uygun seçeneği seçmeye özel göstermelisiniz.

Bu seçenekler arasında

2014 yılbaşında otel rezervasyonu yaparak 2 günlük bir tatil seçebiliriz,

Yılbaşı Yurtdışı turlarını tercih ederek görmeğimiz avrupa veya uzakdoğu yada afrika ülkelerine gidebiliriz.

Eğlencenin doruklarına çıkarak yılbaşındaki sanatçılı oteller‘e gidip sabahlara kadar eğlenebiliriz.

 
Yılbaşındaki Tatil'de Ne Yapmak İstersiniz ?


Otelde Yılbaşı Eğlencesi

Gece Kluplerinde

Ailem İle evde

İki gün de olsa tatil tatildir! 28-29 Aralık veya 31 Aralık-1 Ocak günlerinde yapılabilecek yeni yıl tatili için bavulunuzu hazırlamaya başlayın. Batı Karadeniz veya Afyon’da termal bir otel mi, Kapadokya’nın eşsiz manzarası mı, Kıbrıs’ta kış güneşinin keyfini çıkarmak mı, yoksa kayak merkezleri mi? Seçim sizin...

Yeni yıla kısa ama unutulmaz bir tatille girmek istiyorsanız seçenek çok... Kayak yapmak, kaplıcaya gitmek, Eskişehir’i gezmek, Kapadokya’yı ziyaret etmek, Batı Karadeniz’de termal tura katılmak, Abant’ı bir de kışın görmek, Kıbrıs’ta kış güneşinin tadını çıkarmak, Antalya’yı hava soğukken ziyaret etmek... Tatilinizi yılbaşından hemen önceki hafta sonu olan 28-29 Aralık günleri veya tam yılbaşı gecesi yani 31 Aralık-1 Ocak günleri yapabilirsiniz. İki gün tabii ki göz açıp kapayıncaya kadar geçecek ancak gezmeyi sevenler, tatile doymayanlar için bulunmaz bir fırsat!

Siz yeter ki tatil isteyin, yurtiçi için de seçenek çok. Örneğin İstanbul veya Ankara’da yaşayıp da hemen yanıbaşınızdaki Eskişehir’i de hala keşfetmediyseniz daha fazla beklemeyin! Tarihi Odunpazarı Evleri, Kurşunlu Külliyesi, Lüle Taşı Müzesi, Porsuk Çayı Kent Parkı, Ahmed Efendi Konağı kentin mutlaka görülmesi gereken yerleri. Oraya gitmişken çiğbörek ve Balaban köftesini tatmayı unutmayın.

TERMAL OTELLERE İLGİ BÜYÜK


Sıcak bir tatilse aradığınız, Batı Karadeniz veya Afyon’da termal otelleri tercih edebilirsiniz. Rotanızı bu amaçla Batı Karadeniz’e çevirdiğinizde Safranbolu, Amasra, Abant Gölü ve Boztepe duraklarınız olabilir. Öte yandan Türkiye’nin kaplıca cennetlerinden Afyon da pek çok termal otelle hizmet veriyor. Şehrin tarihi eserleri de görülmeye değer! Roma dönemi mermer eserler, camiler, külliyeler ve Arkeoloji Müzesi mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerin başında geliyor. Kaymak ve sucuk alışverişi yapmayı da unutmayın! Sac yemeğini de tadın.

Kapadokya’ya daha önce gitmediyseniz tercihinizi bu yönde kullanabilirsiniz. Tatil iki gün de olsa pek çok yeri ziyaret edebilirsiniz. Uçhisar, Ürgüp, Avanos, Göreme, Derinkuyu, Kaymaklı, Ihlara... Her yeri ziyaret etmeye çalışmak sizi yoracak ama peribacaları tüm yorgunluğunuza değecek. Testi kebabı, Kapadokya’da mutlaka tatmanız gereken yemeklerden olmalı. Kayak yapmayı seviyorsanız Kapadokya’ya bir saat uzaklıktaki Erciyes’i tercih edebilirsiniz.

KIBRIS’TA KIŞ GÜNEŞİ

Kış güneşinin tadını çıkaracağınız yerler ise Antalya ve Kıbrıs. Üstelik Kıbrıs’ta Serdar Ortaç, Ebru Gündeş, Özcan Deniz, Funda Arar, Ferhat Göçer gibi ünlü isimler sahne alacak. Dilerseniz gündüz güneşin tadını çıkarıp akşam konsere katılabilirsiniz. Antalya’yı çok sıcak olduğundan dolayı yazın pek tercih etmeyenler, şimdi keşfetmeli. Hem daha sakin bir tatil olur hem de şehrin yakınlarındaki yürüyüş alanlarında trekking yapabilirsiniz. Şiş köfte, tahinli piyaz, yanında ayran olan bir mönü ise güzel yürüyüşün sonunda iyi gelecek.

Yılbaşı günü kar yağmasını çok isteyenler... Bulunduğunuz yere kar yağmayabilir ama yağan yerlere siz gidebilirsiniz. Karın keyfini çıkarmak için Erciyes, Kartepe, Kartalkaya, Uludağ, Palandöken, Sarıkamış, Davraz, Bozdağ, Ilgaz, Saklıkent, Zigana sizi bekliyor. Türkiye’de tesisleri güzel, pistleri güvenli pek çok kayak merkezi bulunuyor. Snowboard, doğa yürüyüşleri, kayak, teleferikle gezmek... Ne yapmak istediğinize siz karar verin. Ama şömine başında çay-kahve keyfi içinizi ısıtacaktır, es geçmeyin.

YENİ YILA EĞLENCELİ BAŞLANGIÇ

Pek çok sanatçı yılbaşı akşamı Kıbrıs’taki otellerde sahne alıyor; Serdar Ortaç, Ebru Gündeş, Özcan Deniz, Funda Arar onlar arasında. Bu isimleri dinlemek ve güzel bir tatil yapmak istiyorsanız Etstur’un programlarına bakabilirsiniz.

Kıbrıs tatilinde ise yüzde 25’e varan indirim ve 12 ay taksit fırsatı var. Fiyatların 133 TL’den başladığı tur programında 31 Aralık gecesi için erken rezervasyon fırsatından yararlanabilirsiniz.

NG Güral Afyon’da yeni yıla Enbe Orkestrası, NG Güral Sapanca’da ise Linet ilegirebilirsiniz. Çocuklar da unutulmadı. Oteldeki yılbaşı salonu süslemesi, Noel Baba ile tanışma, yeni yıl balosu ve sürpriz şovlar minikleri bekleyen eğlencelerden sadece birkaçı.

Bir yorum

Cevapla

  
 
3+2 İşleminin Sonucu    
Yukarı Çık