Zeka

Kitaplık(7 Adımda Ruhsal Zeka)

Kitaplık(7 Adımda Ruhsal Zeka)

7 Adımda Ruhsal Zeka Yazar: Richard A. Bowell Yayın Evi: HAYAT YAYINLARI Açıklama: SQ Eğitim Merkezi’nin kurucusu olan ve McGill Üniversitesi Felsefe Bölümü’nde (Kanada) Ruhsal Zekâ ile ilgili önemli araştırmalar yapan Richard Bowell, dünya çapında, Avrupa ve Amerika’da ruhsal zekâyla ilgili eğitimler, seminerler vermekte, workshoplar yapmaktadır. Yazarın 20 seneyi aşkın araştırmasının ve tecrübesinin ürünü olan bu kitap, her şeyin özü olan ruhsal zekânızı keşfetmeniz için yazıldı. Yedi adımda özü keşfederek, sizi ‘ANLAMLI’ başarı ve mutluluğa ulaştıracak kapıyı aralayabilirsiniz. İlk üç adım olan Farkındalık, Anlam ve Değerlendirme bölümlerinde öz benliğinizi keşfedip ona yoğunlaşacaksınız. Özünüzü keşfettikten sonra dördüncü adım ola...Devamını Oku »

Kitaplık(Iq Zeka Seviyenizi Ölçün)

Kitaplık(IQ Zeka Seviyenizi Ölçün)

IQ Zeka Seviyenizi Ölçün Yazar: Alfred W. Munzert Yayın Evi: PEGASUS YAYINLARI Açıklama: Zeka Gücünüzü Keşfetmenin, Üstün Zekayı tanımlamanın, Beyin Becerilerinizi Artırmanın Kolay ve Kolay ve Eğlenceli Yolu.. Kendinizi keşfetmeye hazır mısınız? Zeka düzeyinizi ölçmek oldukça eğlencelidir. Bu aynı zamanda beyninizin kişiliksel özelliklerine, entelektüel gücünüze ve yeteneklerinize açılan bir penceredir! IQ’nuzu doğru bir şekilde ölçün ve çok satanlarda zirve yapan, tamamen gözden geçirilmiş ve güncelleştirilmiş bu rehber ile neticeleri değerlendirin. Ayrıntılı puanlı test ve nesnel bir yorum sunarak, IQ’NUZU Test Edin sizin; •sağ ve sol beyninizin kabiliyetlerini artırmanıza, •zeka ve yaratıcılığı birbiri...Devamını Oku »

Kitaplık(Duygusal Zeka / 21 Günde Kendinizi Keşfedin!!)

Kitaplık(Duygusal Zeka / 21 Günde Kendinizi Keşfedin!!)

Duygusal Zeka / 21 Günde Kendinizi Keşfedin!! Yazar: Niyazi Altılar Yayın Evi: ARA KİTAP Açıklama: Özetle bu kitap - Kendi varlığınızın farkına varabilmeniz, - Bu dünyadaki var oluş nedeninizi netleştirebilmeniz, - Kendi hayatınızı şekillendirebileceğinize inanabilmeniz, - Kendi önceliklerinize göre seçim yapabilmeniz, - İstediklerinizi rahatlıkla elde edebilmeniz, - Duygusal yönden daha güçlü olabilmeniz, - Başkalarının duygularını idare edebilmeniz, - Kişisel saygınlığınızı içsel olarak tanımlayabilmeniz, - Öz değer duygunuzu tam olarak geliştirebilmeniz, - Geçmiş yaşam tecrübelerinizi yönetebilmeniz, - Daha başarılı v...Devamını Oku »

Meslek Rehberi(Üstün Zekalılar Öğretmenliği)

Meslek Rehberi(ÜSTÜN ZEKALILAR ÖĞRETMENLİĞİ)

Bölümün özelliği: Üstün zekalı çocukların yeteneklerinin geliştirilmesinde, onların kapasitelerinin açığa çıkarılmasında, onlara en iyi eğitimi verebilecek öğretmenleri yetiştiren bir bölümdür. Bölümün dersleri: Eğitimi 4 yıllıktır. Yerli rehberlik araç ve gereçleri, kapasite tespit teknikleri, pedagojik formasyon, üstün zekalıları tespit tarzındaki dersler okutulmaktadır. Aday hangi yapıda olmalı: Gözlem yeteneği ve iletişim becerileri kuvvetli olmalı. iç derinliğe sahip olmalı. Maddeyi, sırf madde olarak değil de soyut yorum gücü de olmalı. Çalışma ve iş imkanları: Öğretmen ihtiyacı olan özel eğitim kurumiarında rahatça iş bulunabilir. Rehberlik araştırma merkezlerinde çalışabilirler. Bu mesleğe dünyada çok ihtiyaç duyulmaktadır. Bu meslek sahibi dünyanın' her yerinde çalışabilir. Bulunduğu üniversiteler: İstanbul Üniv. -ALINTI- Meslek Rehberi(ÜSTÜN ZEKALILAR ÖĞRETMENLİĞİ) (meslekler, meslek, kız meslek lisesi, ticaret meslek lisesi, sağlık meslek lisesi, mesleki yeterlilik,...Devamını Oku »

Duygusal Zeka

Duygusal Zeka

DUYGUSAL ZEKÂ KAVRAMININ GELİŞİMİ: Son yıllarda yapılan araştırmalar, IQ’nun hayattaki başarıya katkısının %10’dan fazla olmadığını göstermektedir. Yüksek IQ, başarının, prestijin veya mutlu bir yaşamın garantisi olmadığı halde, okullarımızda ve kültürümüzde akademik yetkinlik hala ön planda tutulmakta; günlük hayatımızda büyük önem taşıyan sosyal ve duygusal becerilerin geliştirilmesi ihmal edilmektedir. Duygusal ve sosyal kapasitesi yüksek kişiler - yani, duygularını iyi bilen, onları kontrol edebilen, başkalarının duygularını anlayan ve bunları ustalıkla idare edebilenler - hayatlarının gerek özel gerekse mesleki alanlarında daha avantajlı bir konuma geçerler. Duygusal ve sosyal becerileri gelişmiş insanlar hayatta daha mutlu ve üretken oluyorlar. Duygularını kontrol edemeyen kişiler ise, net düşünebilme ve işlerine konsantre olabilme yeteneklerini engelleyen içsel bir mücadeleye giriyorlar. Son yıllarda, bazı araştırmacılar insan zekasını eski yöntemlerle incelemenin sınırlamaları...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8
Yukarı Çık