Zeka

Kitaplık(Sosyal Zeka)

Kitaplık(Sosyal Zeka)

Sosyal Zeka Yazar: Daniel Goleman Yayın Evi: VARLIK YAYINLARI Açıklama: Duygusal Zekâ adlı eseri 10 yıl içinde bütün dünyada 5 milyondan fazla (Türkiye’de 80 bin) satılan psikolog Daniel Goleman’ın yeni kitabı, biyoloji ve beyin bilimleri alanındaki en yeni bulgulardan faydalanarak, insan ilişkilerini kavramamıza büyük bir katkıda bulunacak bir keşfi ortaya çıkarıyor: Beyinlerimiz, başka insanlarla bağlantı kurmak üzere tasarlanmış, ömür boyu kurduğumuz ilişkilerle yeniden şekillenebilen bir donanıma sahip. Çocuklarımızı ileride mutlu birer yetişkin olacak şekilde yetiştirebilir miyiz? Eşlerin kendilerini iyi hissettikleri bir evliliğin temelinde ne vardır? İş yöneticileri veya öğretmenler, liderlik yaptıkları ya da eğittikleri insanları en iyi şekilde nasıl es...Devamını Oku »

Kitaplık(Yaşamın İlahi Sırları / Genetik Zeka)

Kitaplık(Yaşamın İlahi Sırları / Genetik Zeka)

Yaşamın İlahi Sırları / Genetik Zeka Yazar: Dr. Kazuo Murakami Yayın Evi: KOZMİK KİTAPLAR Açıklama: Kuşaktan kuşağa aktarılan genlerin kaderlerimizi biçimlendirdiğine, vücut yapımızdan yakalanacağımız hastalıklara varana kadar yaşam kalitemizi belirlediklerine inanılıyordu..Genetik Zeka'da Dr. Kazuo Murakami yeni bir çığır açıyor ve zihinsel mekanizmalarımızla bünyemizde tuttuğumuz olumlu genleri aktive edebileceğimizi savunuyor. İnsanların genlerinin gerisinde gizli olan sınırsız gücü günışığına çıkaran bu kitap bizlere daha iyi yaşamının yollarını anlatıyor ve zekamızı kullanarak kendi fizyolojimizi yönlendirebileceğimizi kanıtlıyor. Derleyen: Yu...Devamını Oku »

Duygusal Zeka Ve Empati

DUYGUSAL ZEKA VE EMPATİ

Bir köylü eşeğiyle katırını iyice yükleyerek şehre doğru yola çıkmış. Yol uzun, hayvanların yükü ise oldukça ağırmış. Katıra göre biraz daha yaşlıca olan eşek düz yolda, zorlanarak da olsa, vaziyeti idare edebilmiş. Ancak, dağa tırmanırken, bakmış ki dayanamayacak, katıra yükünün ağır geldiğini ve birazını alıp ona yardımcı olmasını rica etmiş. Katır bu ricayı duymazlıktan gelmiş ve bir süre daha yola böylece devam etmişler. Sonra birden, zavallı eşek, o ağır yükün altında düşmüş ve ölmüş. Yola devam etmek zorunda olan köylü, bunun üzerine; önce, ölen eşeğin üzerindeki yükü almış ve katırın yükünün üstüne eklemiş. Daha sonra, ölen eşeğin derisini yüzmüş ve onu da katırın sırtına atmış. Katır yaptığından pişman, yükü eskisinin iki katından fazla, “Ettiğimi buldum. Eğer eşeğe ihtiyacı olduğunda biraz yardım etseydim, şimdi bu halde olmazdım” diyerek, iç çekmiş. (Anonim, Çev. Seden Tuyan) İletişimin olmazsa olmazı... Hayatımıza şöyle bir baktığımızda bizim duygularımızı duyarlı bir şek...Devamını Oku »

Zeka

Zeka

AKIL İLE ZEKA ARASINDA FARK NEDİR? Akıl yalanla gerçeği, doğru ile yanlışı ayırabilme, bir konuda düşünce yürütebilme ve görüş bildirme yeteneğidir. İnsan olgunlaştıkça aklı gelişir. Zeka ise bir olayı önce anlama, ilişkileri kavrama, yargılama ve açıklayarak çözme yeteneğidir. Genel olarak 12 yaşına kadar gelişir, 20 yaşına kadar sürer sonra sabit kalır. Zeka bir insanın her türlü olay karşısında aynı yeteneği gösterebileceği anlamına gelmez. Bir besteci müzik yapıtını aklıyla değil zekasıyla yaratır. Fakat en basit matematik problemini çözemeyebilir. Sonuç olarak zeka, ruhsal olaylara, algı ve hafıza yeteneğine, tutkulara, eğilimlere göre farlılıklar gösterir. Akıl somut olarak ölçülemez, zeka IQ denilen testle ölçülebilir. Kaynak: http://www.sanalforum.com/ all wife cheat women who like to cheat read here read here Devamını Oku »

Parasal Zekanın 10 Temel İlkesi

Parasal Zekanın 10 Temel İlkesi

Kişisel finans ve para yönetimi ile ilgili her şeyin özetini bu yazıda bulacaksınız. Kişisel finans ve para yönetimi dendiğinde birçoğumuzun aklı karışıyor. Finans mı? Para yönetimi mi? İlk akla gelenler finansal tablolar, hesap cetvelleri, muhasebe, finansal kurumlar, yüzde hesapları vb. Böyle düşünenlerimiz haksız da sayılmazlar, ancak bütün bu bilimsel gerçekliğin altında yatan temel ilkeler çok basit. Kişisel finans ve para yönetimi bu ilkelerin toplamından ibaret. Öyleyse temel ilkeleri bildiğimizde, benim parasal zekâ diye adlandırdığım bu bilimsel gerçeklikleri de kavramış oluruz. Parasal zekânın temel ilkelerini anlamak için finans bilmemize gerek yok, ama kişisel finans ve para yönetimini anlamak için bu ilkeleri bilmemiz gerekiyor. Parasal zekânın sadece bu temel ilkelerini bile biliyor olsanız finansal hedeflerinize ulaşmanız ve zenginliğinizi artırmanız çok daha kolay olacaktır. 1. Risk-Getiri Beklentisi - Yatırımcılar Enflasyonun Üzerinde Getiri Elde Etmeyecekleri Risk...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8
Yukarı Çık