Zeka

Zeka Sorusu - Zeka - Iq - Zekanızı Ölçün

Zeka Sorusu - Zeka - IQ - Zekanızı Ölçün

Zeka Sorusu Sorulan soru şu: "Resimde gösterilen otobüs hangi yöne doğru hareket ediyor? Resmi iyice incele ve cevap vermeye çalış. (cevabın "sağ" ya da "sol" olabilir). Cevabını vermeden önce iyice düşün. Hala bir fikir üretemedin mi? İyice düşün CEVAP İÇİN TIKLAYIN (kişisel gelişim, kişisel başarı, bireysel gelişim, bireysel başarı, nlp, hızlı okuma, koçluk, zeka, zeka testi, zeka sorusu, IQ) all wife cheat why people cheat read here online My girlfriend cheated on me when your husband cheats

Akıl İnşasında Zeka-2-

Akıl İnşasında Zeka-2-

Ezberlemek mi öğrenmek mi? Öğrenmek mi anlamak mı? Hangisine ihtiyacımız var? Hepsine de ihtiyacımız olduğu açık. Fakat sadece ezberlemekte veya sadece öğrenmekte kalır ve anlamazsak, durumumuz vahim. İnsanların büyük bir kısmı öğrenmek ile anlamak arasındaki farkı bilmiyor. Aradaki farkı bile bilmeyince, anlama ihtiyacı duymaz hale geliyor, çünkü öğrenmekle anladığını zannediyor. Ezberlemek, öğrenmek ve anlamak faaliyetlerini yapabilmek için gereken altyapıyı, akıl öncesi çağda, zekanın faaliyetlerinde oluşturuyoruz. Ezberlemek, hafızanın tabiatından kaynaklanan özelliğidir. Bunu yapmak için çaba sarfetmemiz gerekmiyor. Öğrenmenin ilk halini (basit halini) zekanın faaliyeti ile kazanıyoruz. Anlamak için aklın meydana gelmesine ihtiyacımız var ama anlamanın altyapısını da akıl öncesi dönemde zekanın faaliyet alışkanlıklarıyla elde ediyoruz. Hafıza akıl öncesinde gördüğünü, duyduğunu kaydediyor, bu ezberleme… Zeka sorular soruyor ve aldığı...Devamını Oku »

Akıl İnşasında Zeka-1-

AKIL İNŞASINDA ZEKA-1-

Zekanın doğuştan varolduğunu, gelişmediğini ve gerilemediğini, doğumdan ölüme kadar sabit seviye ve hacimde olduğunu Üstattan (Haki Demir’den) öğrendik. Piyasada zekanın geliştiği, çeşitleri olduğu, gerileyebildiği söylenir yıllardır. İlk defa zekanın kapasitesinin ve özelliklerinin sabit olduğunu söyleyen, buna cesaret eden, Haki Demir oldu. Düşünün ki piyasanın tamamı bir konuda yanı şekilde inanıyor ve buna da bilimsel(!) görüş diyorlar. Fakat bir kişi çıkıp bunun tam aksini cesaretle söylüyor. Tabii ki bu düşünce kuru laf değil. Mesela zekanın çeşitleri olduğuna dair yanlış anlayışın sebebini şöyle izah ediyor. İnsanda zeka, akıl, şuur vesaire gibi iç alem merkezlerinin dışında bir de istidatlar var. İnsanlar istidatlar ile zekayı birbirine karıştırıyor. Mesela “matematik zeka” derken, aslında matematik (soyut) düşünce istidadı olduğunu fark etmiyorlar ve o istidadı da zekaya yüklüyorlar. Bizce sağlam bir düşünce. Bu girişi şunun iç...Devamını Oku »

:: Günümüzde Duygusal Zeka

:: GÜNÜMÜZDE DUYGUSAL ZEKA

EQ gnmzde nasıl llr? - Gnmzde, duygusal zeknın lmnde en geniş aplı kullanılan ve en rağbet edilen yntem ticari aralardır. Yani, bu testleri yapıp puanlandırmak iin para demek gerekir genellikle de byk miktarda paralar. Sonu olarak, bu lmler bireyler yerine byk organizasyonlarca kullanılmaktadır. Testlerin bazıları sadece kendini tanıtma lmleridir, diğerleri oklu-değerlendirmeli testlerdir ve bu lmlerin bazıları performansı da ierir. Tm de olduka masraflı olan bu ticari aralar yıllarca sren alışmaların -test etme, rafine hale getir...Devamını Oku »

:: Duygusal Zeka Nedir?

:: DUYGUSAL ZEKA NEDİR?

Duygusal zeknın llmesi zordur, aslında, bazı psikologlar değerlendirme konusunda şphelidirler. Bununla beraber, biroğu llebileceğine inanır ama stesinden gelinmesi gereken engeller vardır. En byk problem, en kolay EQ lme ynteminin -kendini rapor etme lekleri - byk ihtimalle en zayıf yntem olmasıdır. Kendini rapor etme-tanıma lekleri, testi yapan kişiye yetenekleri, becerileri ve davranışları ile ilgili sorular sorar. rneğin, EQ iin bu tip lekler kişiye duyguları tanımakta, anlamakta vb. ne kadar verimli olduğunu sorar. Bu testler, kişilerin kendi becerileri ve yeteneklerini doğru şekilde tanıtmalarına bağlıdır. Yine de bu varsayımla ilgili bazı problemler vardır: Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8
Yukarı Çık