Zeka

Zeka Geliştirme Ve Öğrenme

Zeka Geliştirme Ve Öğrenme

Zekyı Geliştirmenin ve ğrenmeyi ğrenmenin 29 İlkesi;nce merakın itici gcn kullanmak, sonra kendi ğrenme tarzımızla nasıl ğreneceğimizi bilmek, ğrenmeyi kolaylaştırmakla kalmaz, onu ateşler. Bunların yanında bizi destekleyecek ve daha kısa srede daha yksek birikime neden olacak bazı ilkeler de vardır. İnsanın ğrenme ilkelerini bilmesi, denizin stnde yrmeyi bilmesi gibidir. Bylelikle grdğ, işittiği, uyguladığı her şeyi kişisel gelişimi iin kullanabilir. İşte ğrenmenin ve zekayı geliştirmenin 29 ilkesi: 1. ğrendiklerinizi tekrar etmezseniz, byk oğunluğunu unutursunuz. 2. Tekrar, bilgi edinmenin olduğu gibi, yetenek geliştirmenin de anasıdır. 3. Kalıcı bir bilgilenme istiyorsanız, ğrendiklerinizi 10 dakika, 1 saat, 1 gn, 3 gn, ...Devamını Oku »

Duygusal Zeka Testi

DUYGUSAL ZEKA TESTİ

Kep giyme treni: Bir fakltenin mezuniyet sonrası kep giyme treninde faklteyi birincilikte bitiren bir ğrencinin yaptığı konuşmada syledikleri: Bu okuldan mezun olduğum iin kendimi ok şanslı hissediyorum birazdan kep giyme treni yapılacak, drt yıldır bu gn bekledim, başardığım iin ok mutluyum. Ancak, mutluluğumla birlikte iimde tuhaf bir burukluk var. Arkadaşlarımdan ayrılacağım iin zlyorum, bundan sonra onlara daha ok zaman ayıracağım ve daha ok birlikte olacağım. Belki de onları bir daha hi gremeyeceğim. Kep giyme treninde konuşmacı ğrencinin syledikleri aşağıdaki on duyguyu ağrıştırıyor, bu on duygu ifade eden kelimelerin tanesinin seilmesi istendiğinde sizce kelime hangileridi...Devamını Oku »

:: Duygusal Zeka

:: DUYGUSAL ZEKA

Geen yazımızda iş hayatının acımasızlığından, rekabetin yoğunluğundan ve değişen koşullar ierisinde bir iş kadını olarak başarılı olmak ve fark yaratabilmek iin yalnız eğitim, bilgi, tecrbe ve zekanın (IQ) yeterli olmadığından bahsetmiştik. İş hayatının bu rekabet ortamında, profesyonel iş kadını olarak bu farkı yaratmanın yolu eşitlenemez, rekabet avantajlarına sahip olmakla mmkndr dedik. Bu da yukarıda saydığımız zelliklerin yanı sıra kişinin tavır ve davranışları, iletişim becerileri ve kısaca EQ' si yani duygusal zekasıdır. Duygusal zekanın tanımı iki yıl ncesine kadar yapılamıyordu. Hepimizin fark ettiği bazı davranış şekilleri insanları başarılı olmaya gtren bazı yaklaşımlar izliyorduk. Ama bu ve benzeri zellikleri duygusal zekanın bir parası olduğunu Amerikalı Yazar Daniel Galenan ortaya ıkıp da bu b...Devamını Oku »

Zeka Ve Yetenek

 Zeka ve Yetenek

Kk bir araştırma yapıldığında bile halkımızın byk bir kısmının ocuğunun zeka zelliklerini bilmediği anlaşılmaktadır. ocuğunun zeka durumunu tam olarak bilmeyen anne babaların ocuğunun eğitimini de bilinsiz olarak takip edeceğini sylemek abartılı olmaz. ocuk şayet zeka tipine ve yeteneklerine uygun bir ortamda yaşıyorsa,;zekasını ve yeteneklerini geliştirirken, uygun ortamda yaşayamayan ocuğun mevcut yetenekleri krelmektedir. Dolayısıyla da ocuk toplum iinde hak ettiği yeri bulamamaktadır. ok zeki ocukların yaramaz olarak nitelendirildiğine, kkken geirdiği bir rahatsızlıktan dolayı yerinde duramayan ocukların zeki olarak nitelendirildiğine, belli bir alandaki ss yeteneğinden dolayı stn zekalı zannedilip zeka testlerine t&...Devamını Oku »

Zamanı Verimli Kullanmak İçin Öneriler

ZAMANI VERİMLİ KULLANMAK İÇİN ÖNERİLER

İnsanlar zamanın ancak yüzde 60’ına hükmedebiliyorlar, kişinin kontrolü dışındaki olaylar ise toplam zamanın yüzde 40’ını alıyor. Bu nedenle zamanın sadece hükmedilen yüzde 60’lık bölümü için zaman yönetimi uygulaması yapılabiliyor. Bu oranı yüzde 100’e çıkarmak ise mümkün olamıyor. Zamanın bu bölümünde 80/20 ilkesi önem taşıyor. Bu ilke, zamanının yüzde 20’si ile işlerin yüzde 80’ini, zamanın kalan yüzde 80’i ile de işlerin yüzde 20’sini gerçekleştirmekte olduğumuzu ifade ediyor. Zamanını iyi bir şekilde yönetmek isteyen kişinin, yaşama (Ben ne olmak istiyorum? Hangi alanlar ilgimi çekiyor?...vb) ve işe (Hangi işlerden zevk alıyorum? Nasıl motive olurum...vb) ilişkin amaçlarını belirlemesi gerekiyor. Broşürdeki bilgilere göre iyi bir zaman yönetimi için başlangıçta uygulanması gereken bazı hususlar şöyle: * Zamanın nerelere harcandığı belir...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8
Yukarı Çık