Zeka

Balık Yemek Zekayı Arttırır Mı?

Balık yemek zekayı arttırır mı?

Balık yemek zekayı arttırır mı?Beslenme uzmanları olumsuz hibir yanı bulunmayan balık etini hararetle tavsiye ederler. Balıkta bol miktarda protein, vitamin ve mineral tuzlar vardır. Tuzlu suda yaşamasına rağmen balık etinde ok az tuz vardır. Hatta balıkların birok trn doktorlar tuzsuz yemek rejimlerinde nerirler. Yağlı balıklarda bulunan lipitlerin insan sağlığı zerine hibir zararları olmadığı gibi vcudu kalp ve damar hastalıklarına karşı da korurlar. Bol miktarda balık tketilen lkelerde yapılan sağlık ve yaşam suresi istatistikleri de bu grş destekler. 19. yzyılda iki Alman kimya mhendisi, beynin zihinsel aktivitesini yrtebilmesi iin gerekli kimyasal elementin 'fosfor' olduğunu ileri srdler. Hatta bu dşncelerini 'fosfor olmadan bir beyin sağlıklı...Devamını Oku »

Zeka Ve Öğrenme

Zeka Ve Öğrenme

Harvard niversitesi profesrlerinden Howard Gardner, uzun yıllar zerinde alıştıktan sonra oluşturduğu 'oklu Zeka Teorisi' 7 tip zeka ve değişik ğrenme yolları varken, tek tip zekaya hitap etme ve tek tip ğrenme şekliyle ocukları bir kalıp iine sokmaya alışma, toplum iin yetişebilecek birok dahinin nn kapattığı ifade ediliyor. Gardner'e gre, yedi tip zeka doğuştan her ocukta değişik dzeylerde bulunuyor ve kk yaşlardan başlayarak hayat boyu btn zeka tipleri geliştirilebiliyor. 'oklu Zeka Teorisi' ile, sadece dil ve matematik zekasını gz nnde bulunduran okullardaki klasik eğitim sistemi ve buna dayalı klasik zeka testi ve zekanın ...Devamını Oku »

Üstün Zekalı Çocuklar

ÜSTÜN ZEKALI ÇOCUKLAR

stn genel yeteneğe sahip ocukların belirgin zellikleri... Bu ocukların eğitimlerinde dikkat edilmesi gereken noktalar... Her insanın kendine zg farklılıkları vardır. stn zekalı ocuklar zamanında teşhis edilip kendi genel yetenekleri doğrultusunda eğitilmezlerse evrelerinde ve bulundukları okulda problemli hale gelirler. stn zekalı ocukların zel eğitim grmeleri yerinde olur. stn genel yeteneğe sahip ocukların belirgin zellikleri şunlardır: 1. Yaşıtlarına gre; daha nce yrr, konuşur ve tuvalet kontrol yaparlar. 2. ok az bir uğraşla, daha okula başlamadan okuma yazmayı ve sayı saymayı ğrenirler. 3. Bulundukları grup iinde lider olmayı sever, başkalarına tbi olmaktan hoş...Devamını Oku »

Duygusal Zeka

Duygusal Zeka

Başkalarının bize nem vermesini istiyorsak, nce biz kendimize nem vermeliyiz. Mutlaka sevdiğiniz ya da sevmediğiniz kişiler vardır. Nitekim herkesi sevme zorunluluğunuz yok. nk her insan sevilmeye lyık bir tavır iinde olmayabilir. İnsan ruhu sadece gzel ahlka yakınlık duyacak şekilde yaratılmıştır. rneğin zor durumda olduğunuz bir sırada size yardım neren bir arkadaşınızı hi unutmazsınız. Dşrdğnz parayı arkanızdan koşarak size getiren birine yakınlık hissedersiniz. Ezilmek zere olan bir ocuğu kurtarmak iin kendisini arabanın nne atan bir kişi grdğnzde ona hayran kalırsınız. ıkarlarının zedelenmesi uğruna doğruyu syleyen biriyle karşılaştığınızda ona gven duyarsınız. nk insan ruhu iyiliklere karşı...Devamını Oku »

Zeka

ZEKA

Yeteneklerin en başta geleni zekdır. Zeknın nasıl bir kabiliyet olduğunu, gelişmesini, ğrenme ve alışkanlıklardaki nemini grmek yerinde olacaktır. Zek, ilişkileri kavrama ve yeni şartlara uyabilme kabiliyetidir. Szcklerde, anlama, ğrenme, kavrama, zme, icd etme, keşif gc gsterme, sratli kavrama gc olarak da gsterilir. Şyle tarif edilebilir. Zek, aklın ğrenme, ğrenilenden faydalanabilme, yeni durumlarda uyabilme ve yeni zm yolları bulabilme kabiliyetleridir. Buna gre zeki insan, sratle ğrenebilen, ğrendiğini yerinde değerlendiren, yeni durumlarla karşılaştığında neler yapabileceğini isabetle tayin ederek uygun davranışlar gsteren, her eşit problemler karşısında isabetli zmler getirebilen ...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8
Yukarı Çık