Başarı

Başarı- Başarı Kuralları( Müşteri Memnuniyeti Yasası )

Başarı-  Başarı Kuralları(    Müşteri Memnuniyeti Yasası    )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları( Müşteri Memnuniyeti Yasası ) "Müşteri daima haklıdır." Buna aynı zamanda müşteri memnuniyetinin "bir numaralı kuralı" da denir. Müşteri odaklı bir piyasa ekonomisinde yaşıyoruz. Eski dönemlerdeki müşterilerin hiç bu kadar bilgileri ve güçleri yoktu. îster büyük-ister küçük olsun, her şirket, müşterilerini daha hızlı, daha iyi ve daha ucuza ne şekilde memnun edebileceklerin! gece-gündüz düşünmelidir. (başarı değerlendirme sınavı, başarı dershanesi, başarı yolları, basarı, basari, öss, oss, iletişim, kişisel gelişim kitapları, kişisel gelişim nedir, genç gelişim, nlp, beden dili, motivasyon, başarı nedir, başarı sözleri, nlp teknikleri, nlp kitapları, kişisel gelişim) DERLEYEN : ALINTIDIR Devamını Oku »

Başarı- Başarı Kuralları( Organizasyon Yasası )Bu Yasayı Nasıl Hemen Uygulayabilirsiniz?

Başarı- Başarı Kuralları( Organizasyon Yasası )Bu Yasayı Nasıl Hemen Uygulayabilirsiniz?

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları( Organizasyon Yasası ) Başarı- Başarı Kuralları( Bu Yasayı Nasıl Hemen Uygulayabilirsiniz? ) 1. Şirketinizin müşteriye hizmet edişi bakımından size düşen en büyük sorumluluğun ne olduğunu belirleyin. 2. Şirket içinde işinizin ne şekilde değiştiğim tesbit edin. Bilginızde, becerilerinizde ve faaliyetlerinizde ne gibi değişiklikler yapmanız gerektiğine karar verin. Şirketinizin başarılarım belirleyen kritik sonuçlara daha fazla katkıda bulunmak üzere hemen bugünden bir plan yapın. (başarı değerlendirme sınavı, başarı dershanesi, başarı yolları, basarı, basari, öss, oss, iletişim, kişisel gelişim kitapları, kişisel gelişim nedir, genç gelişim, nlp, beden dili, motivasyon, başarı nedir, başarı sözl...Devamını Oku »

Başarı- Başarı Kuralları( Organizasyon Yasası )

 Başarı-  Başarı Kuralları(    Organizasyon Yasası    )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları( Organizasyon Yasası ) Bir 4 organizasyonu, müşteri bulma ve elde tutma amacı ugruna bir araya gelmiş olan insanlar grubu tarafından oluşturulur. Bir iş organizasyonu, müşteri bulma ve elde tutma görevi tek bir kişinin altından kalkamayacağı kadar geliştiği anda oluşmaya başlar. Şirketin kurucuları sadece kendi yapabilecekleri işler üzerinde yoğunlaşmalı ve diğer işleri başkalarma yaptırmalıdırlar. Ancak böylelikle yeni pozisyonlar yaratılabilir ve yeni faaliyet alanlarına girilebilir. Şirket, kapasitesin! müşterilerine hizmet etmek amacıyla artırmalıdır. (başarı değerlendirme sınavı, başarı dershanesi, başarı yolları, basarı, basari, öss, oss, iletişim, kişisel gelişim kitapları, kişisel gelişim nedir, genç gelişim, nlp, beden dili, motivasyon, ...Devamını Oku »

Başarı- Başarı Kuralları( Amaç Yasasi )Bu Yasayı Nasıl Hemen Uygulayabilirsiniz?

Başarı-  Başarı Kuralları(  Amaç Yasasi      )Bu Yasayı Nasıl Hemen Uygulayabilirsiniz?

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları( Amaç Yasasi ) Bu Yasayı Nasıl Hemen Uygulayabilirsiniz? ) 1. Şirketinizi daha başarılı bir hale getirmek için, bütün fırsatları kollayın. Şirketinizin karlılığına katkıda bulunmanız, uzun vadeli başarınızda kilit bir rol oynar. "Şirketinizin fiyat ve kar yapışım biliyor musunuz? En çok kar getiren ürünler hangileri? Peki en çok kar getiren müşteriler kimler? Şirketinize gelen paranın hangi noktasmda sizin bir katkınız var?" 2. "Yeni müşteriler bulmak ve onları elde tutmak için yapabilecekleriniz nelerdir?" Yeni ürünler ve hizmetler geliştirebilmek için her türlü fırsatı kollayın. Mevcut müşterilerin daha sadik bir hale gelmelerim sağlayın. Şirketinizin müşteri bulma ve elde tutma becerisini geliştirmek için her gün bir şeyler yapın. (başar...Devamını Oku »

Başarı- Başarı Kuralları( Amaç Yasasi'Nın Birinci Önermesi )

 Başarı-  Başarı Kuralları(    Amaç Yasasi'nın Birinci Önermesi     )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları( Amaç Yasasi'nın Birinci Önermesi ) Kar oranları, şirketin amacım ne denli yerine getirdiginin bir ölçütüdür. Bir işletmenin en temel amacının müşteri yaratmak olduğunu, herhangi bir başarılı şirketteki en önemli insanların bütün günlerini, müşteri yaratma ve tutma cabası içinde olduklarına bakarak rahatlıkla söyleyebiliriz. Şirketin elde ettiği satış seviyeleri ve karlılık, böylesi bir amaç uğruna şirket çahşanlarının ne denli katkı gösterdiklerinin bir işaretidir. (başarı değerlendirme sınavı, başarı dershanesi, başarı yolları, basarı, basari, öss, oss, iletişim, kişisel gelişim kitapları, kişisel gelişim nedir, genç gelişim, nlp, beden dili, motivasyon, başarı nedir, başarı sözleri, nlp teknikleri, nlp kitapları, kişisel gelişim)...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
Yukarı Çık