Başarı

Başarı- Başarı Kuralları( Esneklik Yasasi'Nın İkinci Önermesi )

 Başarı-  Başarı Kuralları(    Esneklik Yasasi'nın İkinci Önermesi      )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları( Esneklik Yasasi'nın İkinci Önermesi ) Kendinize ne denli çok "iyi düşünülmüş opsiyonlar" belirlerseniz, hayatta elde edeceğiniz özgürlüğün seviyesi de o denli yüksek olur. Özgürlüğünüzün ve mutluluğunuzun derecesi, geniş ölçüde, zor durumlara karşı belirlediğiniz alternatif davranış biçimlerinin sayışma bağlıdır. Opsiyonlarmız ve alternatifleriniz ne kadar ayrıntılı olursa, özgürlüğünüz de o denli yüksek olur. Eğer herhangi bir davranış biçimi istediğiniz gibi sonuçlar vermiyorsa, hemen başka bir davranış biçimine geçiş yapabilmelisiniz. Alternatif geliştirme egzersizlerin! sıklıkla tekrarlamanız, sizin daha berrak düşünmenize yardımcı olur. Seçeneklerinizin çok olması, esnekliğinizi artıracak en önemli unsurdur. Seçenekleriniz ne kadar çok olursa, herhangi bir sorunu aşma...Devamını Oku »

Başarı- Başarı Kuralları( Esneklik Yasasi'Nın Birinci Önermesi )

Başarı-  Başarı Kuralları(    Esneklik Yasasi'nın Birinci Önermesi      )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları( Esneklik Yasasi'nın Birinci Önermesi ) Telaşın ve korkunun devam etmesi, yanlış şeyler yaptığınızın göstergesidir. Çok uğraşmanıza rağmen, yetersiz sonuçlar aldığmızı hissettiğinizde, kendinizi geri çekip, planmızı tekrar gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Uğrunda gayret gösterdiğiniz hedefin hala en önemli hedefiniz olduğundan emin olun. Belirlediğiniz stratejinin bu duruma uygun olmayan bir özelliği olabileceğini de göz önünde bulundurun. Olaylara yaklaşımmızı değiştirmeye hazır olun. Özellikle de egonuzun size engel olmasına müsaade etmeyin. Kimin doğru olduğundan ziyade, neyin doğru olduğuyla ilgilenin. Bu gibi durumlarda tıpkı bir bilgisayar programcısı gibi davranmalısınız. Onlar bir bilgisayar programı tasarladıklarında, sayısız sorunla karşılaşacaklarmm farkındadır...Devamını Oku »

Başarı- Başarı Kuralları( Esneklik Yasası )

Başarı-  Başarı Kuralları(    Esneklik Yasası    )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları( Esneklik Yasası ) Başarının elde edilmesi, hedefinizi açıkça belirlemenize ve o hedef e ulaşma yolunda yeterince esnek davranmanıza bağlıdır. • Başarılı insanlar tarafmdan yapılmış olan en önemli keşiflerden bir tanesi de budur. Kendinize açık bir hedef belirlediğinizde ve iyi bir plan yaptığınızda, bunu elde etmek için tam olarak ne yapmanız gerektiği konusunda pek az sayıda fikriniz olur. Ne var ki, hedefi elde etme süreci boyunca planınızda değişiklik yapmanızı gerektirecek binlerce olay meydana gelebilir. En iyimser ve yaratıcı insanlar, karşı konulamaz değişiklikler karşısında esnek davranabilen insanlardır. (başarı değerlendirme sınavı, başarı dershanesi, başarı yolları, basarı, basari, öss, oss, iletişim, kişisel gelişim kitapları, kiş...Devamını Oku »

Başarı- Başarı Kuralları( Yaratıcılık Yasasi )Bu Yasayı Nasıl Hemen Uygulayabilirsiniz?

 Başarı-  Başarı Kuralları(    Yaratıcılık Yasasi     )Bu Yasayı Nasıl Hemen Uygulayabilirsiniz?

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları( Yaratıcılık Yasasi ) Başarı- Başarı Kuralları( Bu Yasayı Nasıl Hemen Uygulayabilirsiniz? ) 1. Herhangi bir problem, soru veya hedefle karşılaştığmızda "zihin fırtması" yöntemim kullanarak fikirler üretin. Bir çok insan, bu yaratıcı düşünce tekniği sayesinde hem çok başarılı, hem de çok zengin olmuştur. İşte bu yöntemin nasıl işlediği konusunda bir örnek: Mevcut bir probleminizi veya hedefiniz! seçin ve bunu bir soru cümlesi şeklinde kağıdın en üstüne yazın. Ardmdan bu somya verebileceğiniz yirmi adet cevabı, şimdiki zaman halini kullanarak bunun altına yazın. Örneğin: "Önümdeki iki veya üç yıl içerisinde gelirimi iki katma çıkarmak için ne yapabilirim?" şeklinde bir soru yazarak buna: "Sabah mesaime bir saat erken geliyoru...Devamını Oku »

Başarı- Başarı Kuralları( Yaratıcılık Yasasi'Nın Dördüncü Önermesi )

 Başarı-  Başarı Kuralları(    Yaratıcılık Yasasi'nın Dördüncü Önermesi    )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları( Yaratıcılık Yasasi'nın Dördüncü Önermesi ) Hayal gücü, gerçeklikten daha önemlidir. (Albert Einstein) Hayatınızda, gerçeklerin başka bir şey ve yaratıcı kabiliyetinizin ise, bambaşka bir şey söyleyip, sizi tamamen farklı bir şeyler yapmaya ittiği durumlar muhakkak olmuştur. Kritik andaki bir düşünce, hayatınızın dönüm noktası olabilir. İnsan hayatındaki bütün büyük değişimler, herhangi bir şeyi farklı olarak algılamanızı sağlayan fikirler sayesinde şekillenirler. Her nerede olursanız-olun, ne yapıyorsanız-yapm, durumunuz ne olursa-olsun, her türlü problemi çözmenize ve hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olacak fikir geliştirme becerisi içinizde gizlidir. Asima bakılırsa, yapabileceklerinizin sınırı yoktur; sadece siz hayal gücünüze belirli bir smır koymadıkça. Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
Yukarı Çık