Başarı

Başarı- Başarı Kuralları( Hazırlık Yasasi'Nın İkinci Önermesi)

Başarı-  Başarı Kuralları(    Hazırlık Yasasi'nın ikinci Önermesi)

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları( Hazırlık Yasasi'nın ikinci Önermesi ) Her türlü başarısızlığın ana nedeni, düşünmeden atılan adımlardır. Hazırlık Yasasi'nın ikinci Önermesi, iş dünyasının gürularından olan Peter Drucker'in yukarıdaki sözleriyle özetlenebilir. Hayattaki hemen hemen bütün başarısızlıkların ardında, ayrıntıları ve bunların sonuçlarım düşünmeden atılan adımlar yatmaktadır. Bütün başarıların ardında gizli olan neden ise, her türlü adımın düşünülerek ve planlama yapılarak atılmasıdır. Bu, her şeyi önceden planladığınızda kesinlikle başarılı olacağınız anlamına değil, ama her şeyi önceden planlamadığınızda kesinlikle başarısız olacağınız anlamına gelir. Murphy'nin iş dünyası hakkındaki çeşitli sözlerinden şu sonucu çıkarmak mümkündür: "Yanlış gidebilecek her şey yanlış gider. Ve yanlış gitmesi muht...Devamını Oku »

Başarı- Başarı Kuralları( Hazırlık Yasası' Nın İlk Önermesi )

Başarı-  Başarı Kuralları(    Hazırlık Yasası' nın İlk Önermesi   )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları( Hazırlık Yasası' nın İlk Önermesi ) Ev ödeviniz! iyi yapın; sizi yukarılara taşıyacak olan şey, ayrıntılarda gizlidir. Büyük başarılar, küçük ayrıntıların üzerine dikkatle eğilmenin sonucunda ortaya çıkarlar. Tek bir hata, her şeyi başka bir yöne çekebilir. Karşınıza çıkan her şeye dikkat etmelisiniz. Hazırlık Yasası' nın İlk Önermesi: Arkadaşım Joel Weldon, Ulusal Konuşmacılar Birliği'nde "Filler Isırmaz" adlı çok güzel bir konuşma yapmıştı. Bu konuşmanın ana fikri, daima görmezlikten geldiğimiz hayatın küçücük "sivrisineklerinin" daima en büyük sorunları yarattığıydı. Bir insan asla bir fil tarafında ısırılmaz, ancak sivrisinekler insanı her zaman ısırırlar. Verdiği mesaj çok acıktı: Kendi alanınız,da zirveye tırmanmak istiyorsanız, özen göstermeniz gereken en büyük şey, küçük ayrıntılar olmalıdır. Tıpk...Devamını Oku »

Başarı- Başarı Kuralları( Hazırlık Yasası

Başarı-  Başarı Kuralları(      Hazırlık Yasası

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları( Hazırlık Yasası ) Etkin bir performans, özenli bir hazırlık sürecinin sonucudur. Ciddî bir insanın ya da gerçek bir profesyonelin en ayırt edici özelliği, ortalama bir insana oranla, hazırlık safhası için çok daha fazla zaman ayırmasıdır. Ciddî ya da profesyonel olmayan bir insan, genelde hazırlık safhasını savsaklayarak geçirir. Bu tip insanlar için önemli olan, hazırlık safhasını asgariye indirmek- tir. Fakat bu insanların gözden kaçırdığı bir şey vardır ki, o da, hazırlıksız olduklarının etraflarındakilerce hemen farkedileceği gerçeğidir. Abraham Lincoln'ün bir sözü, tam büyüme çağımda hayatımı ve davranış biçimimi şekillendirmişti. Springfield, Illinois'da yaşayan genç bir adamken: "Çok çalışıp kendimi hazırlamalıyım, nasılsa şansım bir gün dönecektir" diyen Lincoln, geleceğin ...Devamını Oku »

Başarı- Başarı Kuralları( Yüksek Karşılık Yasası )Uygulamalı Efor Yasasi)Bu Yasayı Nasıl Hemen Uygulayabilirsiniz?

Başarı- Başarı Kuralları( Yüksek Karşılık Yasası )Uygulamalı Efor Yasasi)Bu Yasayı Nasıl Hemen Uygulayabilirsiniz?

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları( Yüksek Karşılık Yasası ) Başarı ( Bu yasayı nasıl kullanabilirim?)) 1. îşinizi düşünün. "Daha iyi bir şekilde, daha akıllıca ve daha verimli olarak hangi alanlarda, hangi şekilde çalışmalısınız? En büyük öneme sahip olan işleri layıkıyla yerine getirmek için nelerden feragat etmeniz, neleri basitleştirmeniz ve neler üzerinde yoğunlaşmanız gerekir?" 2. "îşinizin hangi alanlarında başkalarının hiç ummadığı bir biçimde kendinizi daha da ileriye götürebilirsiniz? Daha disiplinli bir biçimde çalışmanın ve daha iyi sonuçlar elde etmenin yolları nelerdir?" Patronunuzun yanma gidin ve yapabileceğiniz ekstra bir işin olup-olmadığını sorun. Onun hayatını kolaylaştırmak için yeni yollar arayın. unutmayın ki, böyle yaptığınızda patronunuz da sizin hayatınızı kolaylaştıracaktır. ...Devamını Oku »

Başarı- Başarı Kuralları( Yüksek Karşılık Yasası )

Başarı-  Başarı Kuralları(    Yüksek Karşılık Yasası             )

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI- BASARI KURALLARI Başarı- Başarı Kuralları( Yüksek Karşılık Yasası ) Aldığınız paradan çok daha fazlasını üretirseniz, su anda aldığınızdan daha fazlasını kazanacağınız kesindir. Büyük bir başarı elde etmek için, daima yeni fırsatları kollamalısınız. Yirminci Yüzyıl'ın birinci yarısındaki belki de ilk başarı araştırmacısı olan Napoleon Hili, Amerika'daki büyük başarıların kilit noktalarından bir tanesinin "ilave yol katetme" arzusu olduğunu ortaya çıkarmıştır. Bu ilke nedeniyle, geleceğinizin sınırsız bir hal almaşı mümkündür. îşinize ilave değerler katmanız için yapabileceğiniz ekstra işlerde hiç bir sınırlama yoktur. Her gün, her şekilde ve yaptığınız her işte ilave bir yol kat etme imkanınız bulunur. Beklentilerinizin ötesine geçmek için daima yeni fırsatları kollamalısınız. Earl Nightingale'in şöyle...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
Yukarı Çık