Başarı

Başarı ( İşe Başlayın Ve Takip Edin)

Başarı (   İşe Başlayın ve Takip Edin)

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( İşe Başlayın ve Takip Edin) Problem çözümünün son adımı olarak çözüm işleme koyulur ve takibi yapılır. Bu son söylediğim çok önemlidir çünkü takip etmeden, çözümün beklendiği şekilde yolunda gidip gitmediğin! anlayamazsınız. Çözümü işleme koyar koymaz problem kaybolmaktaysa doğru yoldasınız demektir. Ancak sorun hala devam ediyorsa ne olacak? Sakın paniklemeyin. Hala sorunu değiştirmek, düzenlemek, veya güçlendirmek için zaman vardır. Aşağıda Ted Smith'in hikayesin! okuduktan sonra aklınıza gelen her çözümü- hatta başarılı olacağına çok az ihtimal verdiğiniz çözümleri bile-bir kağıda yazın. Bulabildiğiniz kadar çok olasılık bulmaya çalışın. (başarı değerlendirme sınavı, başarı dershanesi, başarı yolları, basarı, basari, öss, oss, iletişim, kişisel gelişim kitapları, kişisel geliş...Devamını Oku »

Başarı ( Bir Ölçme Standardı Geliştirin)

Başarı (  Bir Ölçme Standardı Geliştirin)

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Bir Ölçme Standardı Geliştirin) işin kuralı, test edilip onaylanmayan hiçbir çözümü seçmemektir. Muhtemel çözümleri başkalarıyla konuşmak da faydalıdır. Sizin hiç düşünmediğiniz bir takım basit öğeleri başkaları ortaya çıkarabilir veya gözden kaçırdığınız yaklaşımları tavsiye edebilirler. Çözümünüzü üç öğeye dayandırın: 1. Pratiklik- İstenen sonuçlara ulaştırır mı? 2. Giderler- Ödenebilir mi? 3. Fizibilite- Gerçekleşme ihtimali var mı? Test ettiğiniz tüm çözümlerin listesin! yaptıktan sonra hepsini mükemmelliğine, istenilirliğine veya yetersizliğine göre derecelendirin. Bir çözümün diğerlerinin önünde duracağı ihtimali vardır ama öyle olmaz. Çoğu zaman bu o kadar basit de- ğildir. En iyi olabilecek çok az çözüm ortaya çıkar. Genellikle bir çözüm bir alanda iyi sonuç verirs...Devamını Oku »

Başarı ( Sonuçtan Test Edin)

Başarı (  Sonuçtan Test Edin)

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Sonuçtan Test Edin) Bu noktaya kadar problem çözücüler gönüllerinde yatan tek bir sonucu seçme yanlışına kapılmadan kararlarını askıya aldılar.. Potansiyel her çözümün testindeki en önemli nokta objektif olmaktır. Her çözüm uygunlukları, fizibiliteleri ve kabul edilebilirlikleri açısından ayrı ayrı değerlendirilmelidir. Kesin olarak seçilecek olan çözümün üzerinde daha fazla çalışmak için vakit yaratmak amacıyla bazen geçici çözümler de kullanılır. Ancak burada sizi çifte tehlike bekler. Zamana dikkat edilmediği takdirde geçici olan sürekli olacak olanın yerini alır. Diğer bir tehlike ise, geçici çözüm gerçek problemi saklayabilir. Geçici çözüm gibi pek işlemeyen çözümler de vardır. Sorun, işe yaramayacak ama en mümkün çözümle mi yoksa biraz daha etkili olabilecek çözümle mi uğraştığınızı anlamaktır. Devamını Oku »

Başarı ( Çözüme Ulaşmak İçin Değerlendirin)

Başarı (  Çözüme Ulaşmak İçin Değerlendirin)

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı ( Çözüme Ulaşmak İçin Değerlendirin) Yeterli bilgilerle bir problem çözümü hakkında yaratıcı hükümler verilebilir. En kısa sürede tatmin edici sonuçlara ulaşmak istense de sonuçların üzerine atlamak bazen çok masraflı olabilir. Bu tehlikeyi önlemek için ne kadar çok çözüm üretebilirseniz o kadar iyidir. En anlamsız ve kabul edilebilir olanları bile listeye alın. Ne kadar çok olasılık olursa mütevazı bir sonuçta karar kılmak daha iyi bir sonuçta karar kılmaya göre daha düşük bir olasılık olarak kalır. Düşüncelerinizi tarttığınızda birçok çözüm akla gelir. Bunları başkalarıyla konuşun. Onların fikirleri muhtemel çözümler üzerine ipuçları verir. Değerlendirecek ne kadar çok fikir olursa görüşünüz de o kadar netleşir. Daha da önemlisi, sonuç olarak seçilecek çözümün en iyisi olma şansını arttırırsınız. Bu düşünme z...Devamını Oku »

Başarı( Hangi Gerçeklere İhtiyacınız Olduğuna Karar Verin)

Başarı(  Hangi Gerçeklere ihtiyacınız Olduğuna  Karar Verin)

BAŞARI, KİŞİSEL GELİŞİM, KİŞİSEL BAŞARI Başarı( Hangi Gerçeklere ihtiyacınız Olduğuna Karar Verin) Bazı kişiler problem taşıyıcılarıdır, diğerleri arayıcıları, çok az bir kısmı da problemin nedenidirler.. Şu örnekle daha iyi açıklanabilir: Şövalye çok hezimetli bir savaştan sonra hırpanî bir şekilde kalesine geri döner. Zırhı parçalanmış, miğferi eğrilmiş, yüzü kan revan içinde, atı aksayarak ve kendi de eyerden nerdeyse düşecek şekilde gelir. Şövalyesinin döndüğünü duyan lord onu karşılamaya çıkar. "Şövalyem, neler oldu sana?" diye sorar. Mümkün olduğunca eyerinin üzerinde toparlanmaya çalışan şövalye cevap verir: "Efendim, hizmetinizde üzerime düşen vazifemi tam olarak yerine getirdim ve batıdaki tüm düşmanlarınızı yağmaladım." • "Ama benim batıda hiç düşmanım yok ki" diye cevap verir lord. Şövalye şaşırır ve rahatsız edici bir dura...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
Yukarı Çık