Başarı

Hitabet Sanatı ( Başarınız Değer Yargılarınız)

Hitabet Sanatı (  Başarınız Değer yargılarınız)

Başarınız Değer yargılarınız ilk izlenim aısından byk rol oynayan fiziksel ekicilik, giyim tarzı yanı sıra sa modeli, kullanılan parfm ve aksesuarlar la desteklendiğinde, yarattığı etkiyi olumlu ynde artırmaktadır. Genel kanaat o dur ki, sahip olunan kariyere uygun kıyafetlerin seimi oğu zaman hem kadınlar, hem de erkekler aısından yapılmak zorunda olunan, zor seimlerdir. nk bu konudaki kurallar yazılı değildir. Giyinme ve kendine zen gsterme işi, kıyafetlere ilişkin bilinaltı beklentilerine ve nyargılara dayanmaktadır. Mesela lacivert veya siyah takım elbise beyaz gmlek orta ve st dzey yneticilerin tercih ettiği iş kıyafetleridir. Sunuş gn sahnenin yıldızı sizsizin. Ortama ve kişiliğinize uygun giyinmenin objektif kriterleri ortaya koy...Devamını Oku »

Hitabet Sanatı Konuşmada Başarı Nedir

Hitabet Sanatı Konuşmada Başarı NEDİR

Okunu Hedeften Öteye Atan Okçu, Okunu Hedefe Ulaştıramayan Okçudan Daha Başarılı Sayılmaz Mimari bir proje olmadan nasıl bina inşaatına başlanmazsa. Konuşmanızı projelendirip belli bir sıralamayla anlatmanızda yarar var. Bu konuda yaygın kullanılan yapıları inceleyerek kendi stilinizi oluşturabilirsiniz. Bilinen En Eski Klasik Yapı Ne anlatmak istediğimiz, ne anlattığımız ve dinleyicilerin ne anladığı arasındaki farkı en aza indirgemek, iyi bir yapı ile gerçekleşeceğini biliyoruz. Bunun bir formülü olmasa bile bilinen en eski ve halen geçerli yapı üç bölümden oluşur: Ne anlatacağını anlat (Giriş, sunuş zamanının ortalama %15'ini): Konuşmacının size ve konuya ısınma dönemini oluşturur ve başlangıçta olumlu bir etki oluşturmanız bütün sunuşunuzu etkileyecektir. Buna "mıknatıs etkisi"denir Anlat (Açıklama, toplam sunuşunuzun %?5'ini): Monoton bir ses, konuşmacının ders anlat...Devamını Oku »

Duygusal Zeka(Çocuğunuzun Başarısız Olması)

Duygusal Zeka(ÇOCUĞUNUZUN BAŞARISIZ OLMASI)

İlgilenmekten daha fazlasını yapacağım, yardımcı olacağım. Bir anne babanın belki de en byk elişkiye dştğ ve kendisini aresiz hissettiği durumlardan biri ocuğunun okulda başarısız olduğunu dşnmesidir. Halbuki burada unutulan birka husus vardır. Bunlardan birincisi başarının tek ls okul değildir. İkincisi okuldaki başarının tek ls sayısal derslerden alınan notlar değildir. Birok ebeveyn bu konuda yanılgıya dşer. Toplumumuzda genellikle sayısal zeksı nde olan ocuklar zeki kabul edilirler. Szel zeksı n planda olanlar kendilerini gsterme imknı pek bulamazlar. Bu nedenle okuldaki başarının ls olarak sayısal derslerden alınan notlar kullanılır. Oysa her ocuğun zek...Devamını Oku »

Sosyoloji(Değişme Ve Krîz: Beklenilmeyen Başarılar)

Sosyoloji(DEĞİŞME VE KRÎZ: BEKLENİLMEYEN BAŞARILAR)

Değişmeler ve krizler byk dnşmleri ierirler. Kimi başarılı gelişmelere tanıklık ederler. zellikle iinde yaşadığımız dnya ya da toplum nemli değişme dnemlerinden geiyorsa bu ok belirgindir. Btn yenilikler değişmelerin ve krizlerin rettiği bunalımlardan ortaya ıkar. rneğin 15 yıl ncesine kadar esamesi okunmayan internet, bugn birok başarılı atılımın temeli. İnsanlar arası iletişimi artırdı. Bilginin retilmesini ve yayılmasını kolaylaştırdı... Ekonomik ilişkilere yeni ufuklar sağladı. Dnyadaki insanları birbirine yaklaştırdı. Benim ortanca kardeşim Ercan, elektronik mhendisi. Elazığ'ın orta dzeyli bir okulunda okuyup ODT'den mezun .oldu. Hl uluslar arası byk bir kuruluşta alışıyor. Dnyanın birok ...Devamını Oku »

Sosyoloji(Sosyal Gücün Ürettiği Etkinin Başarıya Yansıması)

Sosyoloji(Sosyal Gücün Ürettiği Etkinin Başarıya Yansıması)

a- Sosyal G Nedir? Grupların, bireylerden bağımsız bir etkisi ve gc vardır değişmeler zerinde. Buna sosyal iktidar ya da sosyal kapital de diyebiliriz. nk bireylerin karşılıklı etkileşimi ile ortaya ıkan ve kişilerden bağımsızlaşarak objektifleşip yeniden bireylere etkide bulunan bir kolektif enerji vardır. Bu g, sadece bireylerin davranışlarını etkilemekle sınırlı kalmaz, aynı zamanda onların algılamalarını ve anlama biimlerini de etkiler. Başka bir anlatımla, grup ortak ruhunun rettiği sosyal g, bireyin inanlarında, tutumlarında ve davranışlarında kkl değişmeler meydana getirir. Yapılan bir araştırma, buna iyi bir rnektir. Aynı ğrenciye aynı sorular iki farklı durumda yneltiliyor. Birincisinde ğrenci yalnızdır, ikincisindeyse bir topluluk iindedir. Sonu&cced...Devamını Oku »

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56
Yukarı Çık